Snoob
Ravintolat

Snoob: junalla herkkujen ääreen

Vaikka Tallinnan keskustassa hyviä ravintoloita riittää, on toisinaan hauskaa tehdä ruokaretkiä keskustan ulkopuolelle. Kortteliravintola Snoob Nõmmella sopii tällaisen retken kohteeksi mainiosti, sillä paikallisjuna vie lähes oven eteen. Snoob on hurmannut minut niin, että on korkea aika kertoa siitä teillekin!   

Sarvikuono portsarina

Snoob muistuttaa tavallista pakettiomakotitaloa, mutta näyttää kuin se olisi rakennettu vähän liian lähelle maantietä. Ulko-ovea vartioi valtavan kokoinen valkoinen sarvikuonon pää, joten ensivaikutelmaa voisi kutsua hämmentäväksi.

Sisään astuessa vaikutelma vaihtuu kuitenkin erikoisesta kutsuvaksi. Ulko-ovea vastapäätä olevan baaritiskin päällä kimaltelevat kristallikruunut, ja salista kuuluu lupaava puheensorina. Uskomatonta että täältä– voisi todellakin sanoa middle of nowhere – piilottelee näin kutsuvan näköinen ravintola!

Lue myös tämä: samoilla seuduilla Snoobin kanssa on hurmaava asemaravintola Elsa.

Ravintolasalin seinillä on kiinnostavia maalauksia, joista ainakin osan tunnistan Martin Saaren töiksi. Niihin olen törmännyt muissakin Tallinnan ravintoloissa, ja päässyt tutustumaan itse taiteilijaankin. Siitä kerron kuitenkin joku toinen kerta.

Nyt puhutaan ruuasta! Sen tekeminen nimittäin tuntuu Snoobissa luonnistuvan. Olen syönyt siellä kahdesti – ensimmäisellä kerralla vähän lyhyemmällä kaavalla, ja jälkimmäisellä (jolloin otin kamerankin mukaan) oikein perusteellisesti alkuruuista pääruokaan. Olimmehan lähteneet varta vasten junalla Tallinnasta Nõmmelle herkuttelemaan!

En tavoilleni uskollisena kerro yksittäisistä syömistämme ruoka-annoksista, sillä menut muuttuvat eikä annoksiamme välttämättä ole enää saatavilla kun sinä lähdet testaamaan paikkaa. Mutta voi että Snoobin keittiö oli taikonut lautasillemme herkullisia makuja!

Snoob: lisäpisteitä terassille ja henkilökunnalle

Kiva sisustus ja herkullinen ruoka olisi riittänyt nostamaan Snoob’in ravintolasuosikkieni listalle, mutta se onnistui hurmaamaan muillakin tavoilla.

Ensinnäkin talon takaa löytyy terassi, joka oli ihana vihreä kesäkeidas. Omat visiittimme osuivat sateisiin ja viileisiin päiviin, joten terassi jäi testaamatta. Se näytti kuitenkin niin kutsuvalta, että sinne pääseminen riittää syyksi seuraavalle Snoob-retkelle.

Myös Snoobin henkilökunta ansaitsee erityismaininnan: voi miten ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua saimmekaan! Hymyilevä, huomaavainen ja ammattitaitoinen tarjoilija on se iin päällä oleva piste, joka nostaa kivan ravintolan erinomaisten kastiin. Snoobin porukka onnistui tekemään juuri sen!

– – – – – – – – –

Osoite Pärnu maantee 209. Snoobiin pääsee junalla Balti Jaaman asemalta, sillä Rahumäen asema on vain muutaman askelen päässä Snoobin etuovelta. Myös Tallinnasta tulevan bussi numero 36:n pysäkki on aivan vieressä.  

Snoobin nettisivut, joilta löytyy mm. ruokalista englanniksi ja kuvagalleria snoobresto.ee 

Avoinna ma–to 11–21
pe–la 11–21:30
su 11–19:30
Muistathan aina varmistaa aukioloajat suoraan ravintolalta!

Nõmme ja sen asema
Mitä kaikkea muuta Nõmmella on? Klikkaa kuvaa, niin näet kaikki sen alueen postaukseni.

2 Comments

  • Juksu

    Olipa erikoinen ravintola-arvostelu. Yleensä niissä on pari sanaa myös siitä, mitä on tarjolla. Linkin takaa löysin listan, jolla ei ollut yhtään G pääruokaa. Ja ns. sushia. Epävarmaa, onko ruoka retken väärti, ei ainakaan minulle tuolla listalla.

    • Henna

      Jos luit koko jutun, niin ehkä huomasit lauseen: ”En tavoilleni uskollisena kerro yksittäisistä syömistämme ruoka-annoksista, sillä menut muuttuvat eikä annoksiamme välttämättä ole enää saatavilla kun sinä lähdet testaamaan paikkaa”. Tämä on yhden naisen ylläpitämä sivusto ja julkaisuja on vuosien mittaan kertynyt melkoinen määrä – en siis pysty millään päivittämään joka ikistä ravintolajuttua sitä mukaa kun ruokalistat muuttuvat. Snoobissa esim. ei ollut sushia tarjolla juttuni kirjoittamisen aikaan. Snoobin omilta sivuilta (jolle kyllä löytyy linkki tuosta jutustani) löytyy ruokalista – ja kyllä sillä muutakin on kuin sushia. Mutta onko ruoka retken väärti? Ehkä ei, sillä minusta tuntuu että sinulla ainakin kommenttisi sävystä päätellen vähän kriittinen ennakkoasenne. Itse pidimme paikasta kovasti, ja siksi siitä myös kirjoitin. Onko matkan väärti? Se pitää kunkin itse päättää.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.