Minipannukakut tallinnassa
Kahvilat ja leipomot,  Tallinna

Minipannukakut tuoksuvat Raatihuoneen kulmalla

Vietin niin ihanan herkkuhetken Raatihuoneen nurkalla, että tätä pitää heti suositella muillekin: lämminhenkinen pikkuruinen kioski, jonka herkullisen höyryävät, kotitekoisen vadelmahillon ja iloisen hymyn kera tarjottavat minipannukakut ovat vallanneet sydämeni!

Minipannukakut tallinnassa
Minipannukakut tallinnassa
Minipannukakut tallinnassa

Minipannukakut: ensipuraisu Telliskivessä

Törmäsin näihin ihanuuksiin viime kesänä Telliskivessä. Pikkuriikkisessä turkoosinvärisessä katuruokakärryssä ystävällinen tyttö paistoi pieniä pyöreitä herkkupaloja, jotka pienellä kyselyllä osoittautuivat aluperin hollantilaisiksi minipannukakuiksi.

Minulla ja ystävälläni ei ollut oikeastaan edes nälkä, mutta tuoksu oli niin houkutteleva, että pakkohan niihin oli sortua.

Saimme samalla pikaisen opastuksen herkullisimmasta tavasta nauttia näitä namipaloja: päälle lusikoidaan kotitekoista vadelmahilloa, kondensoitua maitoa ja lopuksi vielä reippaalla kädellä tomusokeria. Vaikka minusta kaikki lätyt ja pannukakut ovat herkkua, niin nämä olivat kyllä yhdet parhaista koskaan maistamistani.

Mitä kaikkea muuta Telliskivestä löytyy? Täällä kaikki omat Telliskiven suosikkini!

Minipannukakut ovat muuttaneet myös Raatihuoneen nurkalle

Nyt tämä suloinen Van Kook -niminen katukeittiö on avannut pysyvän minikahvilan Raatihuoneen kulmalla olevaan pikkuriikkiseen kioskiin.

Olin pitkään harmitellut, ettei näissä symppiksen näköisissä kioskeissa ole toimintaa. Nyt ilokseni Van Kook pannukakkuineen on muuttanut harmistuksen ihastukseksi! Kioski ei ole pelkästään auki, vaan se suorastaan huhuilee viettämään herkkuhetkeä.

Näin talviseen aikaan pikkuruista myyntitiskiä koristavat kutsuvasti tuikkivat valoköynnökset, ja lähempää katsoen paikka on kodikkaasti sisustettu persoonallisilla koriste-esineillä ja keittiötarvikkeilla.

Tiskillä minua tervehti aurinkoisesti hymyilevä nuori nainen, joka hetken juteltuamme osoittautui paikan omistajaksi. Heillä tosiaankin on myös pari Telliskivessä näkemääni kärryä, ja nyt siis myös tämä pysyvä paikka Raatihuoneentorin kulmalla.

Lue myös tämä: Raatihuoneelle pääsee kesäaikana myös sisään! Katso kuvat omalta visiitiltäni, ja ota ensi kesänä ohjelmaan. 

Minipannukakut tallinnassa
Raatihuoneen alakerran pieni kahvikioski

Van Kook taiteilee herkkuja

Minipannukakut paistetaan aina tuoreena kullekin asiakkaalle. Ne kypsytetään valurautapannussa, jossa on puolipallon muotoisia pieniä koloja. Kuhunkin koloon pursotetaan pieni määrä lettutaikinaa.

Yhden satsin paistamiseen ei mene kuin hetki, ja ne tarjoillaan aina höyryävän lämpöisinä. Lisukkeeksi voi valita Nutellaa, kondensoitua maitoa tai vadelmahilloa. Omat suosikkini ovat hillo ja maito. 

Raatihuoneen alakerran pieni kahvikioski
Minipannukakut tallinnassa

Pannukakkujen paistuessa ystävällisesti rupatteleva pannukakkuyrittäjä Edit kertoilee Van Kookin filosofiasta. Kaikki halutaan pitää mahdollisimman aitona ja kotitekoisena. Lisukkeena tarjottava vadelmahillo todellakin on kotitekoista ja lämmin kaakao tehdään oikeasta suklaasta.

Kaakaon sijaan pannukakkujen seuraksi voi nauttia kahvia, teetä tai talvisaikaan glögiä. Tarjolla näytti olevan myös kylmiä virvokkeita.

Van Kook ja sen minipannukakut ovat niin herkullisia, että minun taitaa jatkossa valita joku muu kulkureitti, jos haluan vastustaa kiusausta. Kerran näitä maistettuaan ainakaan minun tahdonvoimani ei nimittäin riitä ostamatta ohi kävelemiseen!

Osoite: Raatihuone  

Van Kookin Facebooksivut: www.facebook.com/vankookstreetcafe

Aukioloajat: joka päivä kello 11–19

Tallinnan parhaat kahvilat
Klikkaa kuvaa ja katso, mitkä ovat minun lempikahvilani Tallinnassa!

Jäikö vielä makeannälkä? Lue myös nämä!

Vanhassa kaupungissa on monta ihania herkkuja tarjoavaa kahvilaa, mutta suklaakahvila Pierre on niistä ehkä kaikkein hurmaavin. Miksi? Ehkä se, että Pierre yhdistää herkut, vanhanaikaisen grammarimusiikin ja tunnelmallisen sisustuksen.

Erityisesti näin talviseen aikaan Pierre on yksin ehdottomista suosikeistani. Katso hurmaavat kuvat Pierre suklaakahvilasta.

Kahvila Lisannan kotitekoisella siirapilla maustetusta lattekahvista on tullut yksi Tallinna reissujeni must-juttuja. Lue juttu tästä suloisesta pienestä kahvilasta Vanhankaupungin laitamilla, ja lähde itse katsomaan paikan päälle.

2 Comments

  • Raija

    Amsterdamista muistan sikäläiset ihanat pannukakut. Silloin vielä ei ollut ongelmaa jauhojen suhteen, nyt ei sovellu vehnä ym jauhot tuotteissa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.