Ravintolat,  Tallinna

Noan pöydässä

Olin kuullut Piritassa, Tallinnan lähellä olevasta Noa-ravintolasta vaikka kuinka paljon juttuja: tuttujen ja tuntemattomien some-postauksia, lehtiartikkeleja, blogikirjoituksia. Oli siis korkea aika lähteä testaamaan se paikan päälle.

(Edit: kurkkaa täältä, mitkä mielestäni ovat Tallinnan parhaat ravintolat.)

Omalla autolla meneminen on tietysti helpoin tapa, mutta kyllä sinne pääsee myös julkisilla. Ja tietysti taksilla, mutta matkaa sinne on sen verran paljon että vähän (Viron mittapuulla) kallis reissu se on. Julkiset ovat niin edullisia, että niitä kannattaa kyllä käyttää. Täältä sivulta löytyy reittikartat ja linjat – Noa’an pääse ainakin 1A-bussilla näppärästi Viru-keskuksen alakerrasta.

Noa Ravintola Tallinnan lähellä Piritassa
Oli melkoisen komea maisema saapuessamme Noa’n pihaan!
Noa ravintola Tallinnan lähellä Piritassa
Voi että oli kivan näköisiä yksityiskohtia koko ravintolasali pullollaan!
Noa ravintola Tallinnan lähellä Piritassa
Alkoholittomatkin drinkit oli tehty huolella, ja maku oli täyteläinen.

Totuuden hetki Noa: itse ruoka…

Se oli hyvää. Ajoittain todella herkullista! Isosti pisteitä siitä, että kaikki annokset olivat ihanan erilaisia niin maultaan kuin ulkonäöltääkin. Pidän siitä, että ruokalistalta löytyy niin pohjoismaisen baltialaisia paikallisia makuja kuin eksoottisempiakin kaukoidän vivahteita.

Mutta kaikista kehuista ja hehkutuksesta huolimatta Noa’n ruokaosasto kuitenkin jätti meidät vähän kylmäksi. Voisiko se johtua siitä, että ennakko-odotukset olivat liian korkealla, tiedä häntä. Tai siitä, että hintataso tuntui vähän korkealta verrattuna omiin kaikkein rakkaimpiin tallinnalaisiin suosikkipaikkoihini. Paikka on kuitenkin niin upealla paikalla, ja niin superviihtyisän näköinen, että tänne pitää lähteä tulemaan uudestaan! Ehkä kesällä, sillä paikka on mahtavasti iltapäivä- ja ilta-auringon suuntaan. Se on vähän harvinaisempaa herkkua Tallinnassa, joten jo yksin se on mainio syy hypätä autoon, bussiin tai taksiin ja palata Piritan rannoille.

Ravintola Noa Pirittassa lähellä Tallinnaa
Tämä taisi olla alkuruokien suosikki: graavia lohta. Leipä vähän liian tavallista paahtoleipää, kiva yllätys listan ulkopuolelta oli mäti.
Ravintola Noa Tallinnan lähellä
Kampasimpukoita jossain vähän itämaistyyppisessä muodossa. Hyvää. Ei mahtavaa.
Ravintola Noa Tallinnassa
Alkuruokana pari miniburgeria. Näyttäviä ainakin. Mausta en tiedä kun en pyytänyt kaverilta maistiaisia.
Noa ravintola ja upea maisema
Paikan korkeimmat pisteet sai maisema. Kamera kävi kuumana kun maisema ikkunan takana vaihtoi ilmettä tuulessa liikkuvien pilvien tahdissa.

Kuten kartasta näkyy, Noa on selvästi Tallinnan ulkopuolella ja vaatii jonkin verran vaivaa ja aikaa mennä sinne. Varsinkin talvella kannattaa muistaa, että yksi Noan suurimmista valttikorteista eli maisema alkaa häipyä näkyvistä kun illan pimeys iskee. Kannattaakin miettiä tarkkaan, milloin Noa’n reissun on vaivan arvoinen. 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.