Kohvik narva
Kahvilat ja leipomot

Haluatko pullantuoksuiselle aikamatkalle? Ota suunnaksi Kohvik Narva!

Tallinnaan aukeaa tasaiseen tahtiin trendikkäitä kahviloita. Karjase Sain herkkuja jopa jonotetaan Põhjalan tehtaan rouhean ”hipsterisessä” ympäristössä, tai Kioskikahvila No 1:n ikkunan ääressä istutaan siemailemassa kauramaitolattea.

Mutta toisinaan mieleni tekee käydä kahvilassa, jota trendituulet eivät heiluttele. Kohvik Narva on silloin juuri oikea osoite!

Kohvik Narva: älä korjaa sitä mikä ei ole rikki

Toisin sanoen jos jokin juttu toimii, niin jatka samaa rataa. Tätä ohjetta on noudatettu ansiokkaasti Kohvik Narvassa jo 70 vuoden ajan. Sisään astuessani tuntuu kuin kello olisi pysähtynyt aikaan, jolloin lattiasta kattoon ulottuvat puiset seinäpaneelit olivat viimeistä huutoa, ja tummaa puuta olevat raskaat kalusteet kutsuivat viihtymään.

'Trendikäs' ei toden totta ole oikea sana kuvaamaan Kohvik Narvan sisustusta!

Tätä kirjoittaessani alan pohtia, että onpa hassua kirjoittaa positiivista postausta paikasta joka ei oikeastaan ole edes minun makuuni! Ristikheinan leivosvitriini on houkuttelevampi, Levierin sisustus kutsuvan tyylikäs, Røstin kanelipullat mehevämpiä… mutta silti kehotan sinua lämpimästi käymään Narvassa!

Kohvik Narva ei varsinaisesti onnistu houkuttelemaan ulkoiselta olemukseltaankaan, mutta siitä huolimatta suosittelen lämpimästi kävelemään ovesta sisään!

Miksi ihmeessä?

Koska minusta on viehättävää, että ihan kaikki ei muutu. Kotiseudullani Turussa ei ole enää ensimmäistäkään lapsuudesta tuttua kahvilaa jäljellä, ja kävikö Helsingissäkin niin, että klassinen Ekberg remontoi paikan uuteen uskoon? Se on minusta sääli, sillä klassikoillakin on paikkansa, ja Kohvik Narva jos joku on sellainen.

Tallinnan tyylikkäissä ja trendikkäissä kahviloissa tunnen itseni toisinaan sekä nuhruiseksi (virolaiset ovat niin tyylikkään viimeisteltyjä) että vanhaksi (muulla asiakaskunnalla näyttäisi olevan ikää puolet omastani). Narvassa on toisenlainen meininki.

Toki täälläkin naisväki on virolaiseen tapaan huolitellusti pukeutunutta, mutta eri tavalla kuin trendikahviloiden asiakaskunta. Kohvik Narvan pöydissä istuu usein sen ikäisen näköistä väkeä, että he ovat saattaneet käydä siellä jo itäisen naapurin pitäessä Viroa vallassaan.

Tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt juuri oikealla tavalla.

Mitä Kohvik Narva tarjoilee?

Narva on perinteisten virolaiskohvikien tapaan paljon enemmän kuin meille suomalaisille tyypillinen kahvila: tarjolla on suolaisten ja makeiden kahvileipien lisäksi myös aamupalaa ja lämpimiä ruoka-annoksia.

Piirakoiden, kääretorttujen ja kakkujen lisäksi voit siis syödä vaikka kolmen euron seljankan tai lautasellisen pelmenejä kahdeksalla eurolla. Annoksen kyytipojaksi voit ottaa huurteisen tai tömpsyn Viru Valge vodkaa! Siinäpä nostalgiaa kerrassaan.

Kohvik Narva tunnetaan rinkeleistään, joita voi tilata jos jonkinlaisilla täytteillä. Kuvan versiossa on omenaa ja pistaasipähkinöitä. Kuva: Kohvik Narva.

Itse en ole tätä vielä testannut, mutta Kohvik Narvalla on myös mielenkiintoisen näköinen valikoima tilattavia tuotteita. Listalla näyttäisi olevan vaikkapa ihanan perinteinen suupiste- eli suupalavalikoima tai virolaisklassikko kinkku-juustosalaatti. 

Heidän nettisivuillaan olevia kuvia ihastellessani sain idean: nappaan joskus takaisin Suomeen lähtiessäni mukaani valikoiman tällaisia herkkuja. Olisi kivaa tarjota kotiin palattuani niitä vaikka ystäväporukalle Kohvik Narvan tyyliin!

Olisipa hauskaa tarjota tällaisia retroherkkuja joskus vaikka kavereiporukalle koti-Suomessa! Siinäpä tuliaisidea, jonka aion joskus toteuttaa. Kuva: Kohvik Narva.

Muita nostalgisia retrokahviloita ja baareja

Kohvik Narva ei ole ainoa tallinnalaiskahvila, jossa voi sukeltaa menneen ajan tunnelmaan. Kannattaa piipahtaa myös näissä kolmessa:

 1. Kohvik Energia osoitteessa Kaubamaja 4 
 2. Trammibaariksin kutsuttu Derevjaška Koplin raitsikan päätepysäkin tuntumassa. Lue siitä enemmän täältä!
 3. Tallinnan vanhin kahvila Maiasmokk, jonka tunnelmaan virittelee tämä juttu.
Trammi-baari Tallinnassa
Tällaista retrotunnelmaa löytyy Koplin Derevjaškasta – tai helpommin suomalaiseen suuhun taipuvasta Trammibaarista. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!

Kahvik Narvan yhteystiedot

Osoite: Kohvik Narva on aika lähellä Rotermannia, saman nimisen kadun eli Narva maanteen numerossa 10. 

Sen nettisivut löytyy täältä ja Facebook täältä

Heidän Fb-sivujensa mukaan kahvila on avoinna:
ma–pe 8.30–20
la 9.30–20
ja su 10–18
Aukiolot kannattaa kuitenkin aina varmistaa, ettei tule pettymyksiä!

Tallinnan parhaat kahvilat
Haluatko tietää mitkä kaikki ovat suosikkikahviloitani Tallinnassa? Klikkaa kuvaa niin se selviää!

4 Comments

 • Mikko Innanen

  Monet kerrat käynyt ja allekirjoitan kaiken Hennan kirjoittaman. Tenniskaverini Andreksen mukaan he kävivät siellä baari-iltojen päätteeksi aamuyöstä ostamassa lämpimiä lihapiirakoita suoraan leipomon myyntiluukusta. Tämä tapahtui joskus 80-luvun lopussa ??

  • Henna

   Olivat siis menossa kotiin samaan aikaan kun leipomossa jo valmistauduttiin seuraavaan päivään? Mahtavia tällaiset muistot!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.