Supelsaksad-kohvik Mere puiestee Tallinnassa
Kahvilat ja leipomot,  Ravintolat

Kuin kävelisi sisään satuun: kahvilat Toormoor ja Supelsaksad

Haluaisitko hypätä sisään satuun? Eikä mihin tahansa tarinaan, vaan siihen kaikkein värikkäimpään ja epätodellisimpaan kuten Liisan Ihmemaahan. Tallinnan kaksi uusinta kahvila-ravintolaa Toormoor ja Supelsaksad ovat kuin hyppy toiseen maailmaan: sisustuksessa ei ole värejä säästelty, ja herkut ovat satumaisen hyviä.

Toormoor voi olla sinulle entuudestaan tuttu Balti Jaamin alueelta, ja Pärnun kävijöille nimi Supelsaksad soittelee todennäköisesti positiivisia kelloja. 

EDIT: Supelsaksad Tallinnassa sulki valitettavasti ovensa kesällä 2019 oltuaan auki vain vähän aikaa. Suuri harmi! Jätän tämän jutun kuitenkin ennalleen – kuin mukavana muistona menneestä. Ja varsinkin värikkäänä pikku kuvakertomuksena!

Herkullinen ja terveellinen Toormoor

Toormoor on pistänyt Balti Jaamin torilla olleen kahvilansa oven säppiin, ja avannut nyt uusissa tiloissa vanhan kaupungin fine dining rinteessä Sulevimäellä. Mäessä on vieri vieressä huippuravintolat Ore, Ars Priori ja Chedi. Toormoor ei ole saman lajityypin paikka, vaan rento ja lämminhenkinen vegaanikahvila.

Ihana uusi kahvila Toormoor Tallinnassa
Taidetta Toormoor Tallinnassa
Yksityiskohta Toormoor-kahvilassa Tallinnassa
Ihana uusi kahvila Toormoor Tallinnassa

Olin kurkkinut nenä kiinni Toormoorin ikkunassa ennen sen avautumista. Uudenvuodenaattona tilassa hyöri nimittäin kynttilöiden ja tunnelmallisten lamppujen valossa kiinnostavan näköinen joukko ihmisiä. Tai enhän minä silloin tiennyt sen olevan Toormoor: lähes kateellisena ihanasta tunnelmasta mietiskelin, että mitähän siihen oikein on tulossa.

Myöhemmin asian selvittyä ja päästyäni itse käymään Toormoorissa omistaja kertoi, että he olivat silloin ystävineen juhlineet tulevan vuoden mukanaan tuomaa kahvilan aukeamista. Nyt sain siis  pyyhittyä pois kateuden tunteen, ja istahdettua itse samaan ihanaan tilaan!

Olin myyty saman tien, ja veikkaan että niin olet sinäkin: Toormoor on hurmaava. Kameran kautta maailmaa ihmettelevälle tila oli runsaudensarvi, ja räpsittävää riitti. Seinät ovat kuin taideteokset. Niiden kiinnostavan värinen maalipinta on upea tausta seinien suurille taideteoksille. Vanhat tunnelmalliset huonekalut kutsuvat viihtymään, ja tiskillä on värikkäitä hedelmiä ja yrttejä.

Toormoor pääsee myös Aamiainen Tallinnassa -listalleni, sillä se aukeaa aikaisin ja tarjolla on perinteisen aamupuuron lisäksi tuorepuuroa ja ihania smootheja, wrappeja ja muita aamiaiseksi sopivia herkkuja.

Ihana uusi kahvila Toormoor Tallinnassa
Ihana smoothie Toormoor Tallinnassa
Toormoorin tuorekakku
Yksityiskohta Toormoor-kahvilassa
Ihana uusi kahvila Toormoor Tallinnassa
Aamiainen Ihana uusi kahvila Toormoor-kahvilassa Tallinnassa
Toormoor Sulevimägi tallinna

Taustalla soi leppoisa musiikki ja superystävällinen henkilökunta tekee kaikkensa, että viihtyisit. Näin ainakin meidän visiitillä.

Toormoor kertoo Facebook-sivuillaan, että ”meie tooted on tehtud käsitsi värskest toorainest. Valmistamisel me ei kasuta suhkrut, piimatooteid, gluteeni sisaldavaid tooraineid, mune ega muud loomset!”. Eli kaikki paikan päällä tehtyä gluteenitonta, maidotonta, munatonta – eikä herkuissa ole käytetty sokeriakaan.

Supelsaksad-kahvilan väripaletti on aivan seuraavalla asteella… ja valitettavasti nyt suljettu lopullisesti 🙁

EDIT: Supelsaksad on pistänyt ovensa lopullisesti kiinni. Jätän tähän kuitenkin jutun siitä.

– – –

Mere Puiesteellä lähellä Rotermannia oleva Supelsaksad on niin uskomattoman värikäs ja rönsyilevä, että kuvat puhukoot puolestaan! Paikka on kaltaiselleni visualistille sellainen ilotulitus, että sanat loppuvat kesken.

Supelsaksad-kohvik Tallinna
Postikortteja Tallinnassa
Värejä Supelsaksad kahvilassa
Antiikkia kahvila Supelsaksadin ikkunalaudalla
Taidetta Supelsaksad-kahvilan seinillä
Herkullinen kakku Supelsaksad-kohvikissa
Supelsaksad-kohvik Tallinnassa on värikäs
Supelsaksad-kahvilan ovi
Supelsaksad-kohvik Tallinnassa on värikäs
Mere puiestee 8 on myös Henna Mikkilän Airbnb:n reception

Kolme huoneellista värejä, tekstuureja, kuvioita ja mielenkiintoista taidetta. Tarjottavatkin hurmasivat herkullisuudellaan, mutta yksistään uskomattoman sisustuksen houkuttelemana kannattaa kävellä sisään. Löydät Supelsaksad-kahvilan täältä (Googlen karttalinkki). Ruokalista, aukioloajat ja muuta faktaa voit kurkkia heidän nettisivuiltaan

Me joimme kahvit ja herkuttelimme jaetun kakunpalan, mutta päätimme saman tien että Supelsaksadiin pitää tulla takaisin testaamaan myös sen ruuat – makeiden herkkujen lisäksi kahvilalla näytti nimittäin olevan ihan täysi ruokalistakin. 

Oletko käynyt jommassa kummassa? Kerro ihmeessä mitä pidit! Kuulisin supermielelläni kommentteja ja ajatuksia lukijoiltani.

Lue myös nämä – ja laita talteen!

Oletko menossa lähiaikoina Tallinnaan? Liity Tallinnatärpit-nimiseen Facebook-ryhmään!

Tallinnan parhaat kahvilat

6 Comments

  • Henna Mikkilä

   Ovat aivan ihanan värikkäitä paikkoja! Olethan muuten jo jäsen myös Tallinnatärpit ryhmässä? Sieltä saa myös mukavia reissuvinkkejä, ja muut jäsenet kuulevat mielellään kokemuksia, jos löydätte reissulla mukavia paikkoja.

 • Sari – Campasimpukka

  Ihania kuvia taas! Nämä juttusi ovat niin inspiroivia, että tulee kauhea Tallinna-ikävä!

  • Henna Mikkilä

   Voi kiitos Sari! Ihan samat fiilikset täällä: kuvia käsitellessäni tekisi mieli taas varata seuraava reissu.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.