VIktus kohvik aamiainen Tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Viktus ja uppomunat – herkullinen startti päivään

Tällä reissullani otin tavoitteeksi testata niin monta itselleni uutta aamiaispaikkaa kuin suinkin muutaman päivän aikana ehtisin. Tämä Viktus oli niistä ensimmäinen.

Halusin löytää kivoja paikkoja erityisesti läheltä asuinpaikkaani. Tiesithän, että se on varattavissa Airbnb:n kautta? Ilmoitus löytyy täältä, mikäli olet kiinnostunut kivasta majapaikasta Tallinnassa. Etsiskelen siis näitä mukavia aamupalapaikkoja myöskin siksi, että vieraani löytäisivät kivoja ja vähän erilaisiakin paikkoja aloittaa päivänsä. Aiemmin olen kirjoittanut mm. F-Hooneesta ja NOP:ista, ja lisää on aivan varmasti tulossa. Kokosin yhteen postaukseen aamiaispaikat lähellä satamaa, ja toiseen Tallinnan vanhan kaupungin parhaat aamupalat. Ehkä suosikkini kaikista on Ristikheinä kohvik, mutta siitä voit lukea toisessa postauksessa – ensin kurkataan tarkemmin tähän Viktus kohvik -nimiseen paikkaan.

VIktus kahvila ja ravintola Talllinnassa
VIktus kahvila ja ravintola Talllinnassa
VIktus kahvila ja ravintola Talllinnassa

Valikoima ei ole kovin laaja, mutta ainakin syömäni uppomunat olivat niin herkulliset että uskallan laadun korvaavan määrän tässä paikassa. Listalta löytyvien annosten lisäksi tiskillä näytti olevan myös pienempiä herkkupaloja kahvin seuraksi. Myöhemmin päivällä tänne voisi piipahtaa vaikka kakkukahville, sillä lasivitriinissä oli toinen toistaan herkullisemman näköisiä herkkuja. Itse jätin ne kuitenkin tällä kerralla vitriiniin, vaikka kiusaus oli suuri.

Viktus löytyy sellaisilta kulmilta, missä lyhyellä turistireissulla tulee harvoin käytyä. Sinne on kuitenkin majapaikastani niin lyhyt kävelymatka, että uskon tulevani tänne uudestaankin – olen uppomunien ystävä, ja nämä tyypit todella tiesivät miten hyvät sellaiset tehdään. 

VIktus kahvila ja ravintola Talllinnassa
VIktus kahvila ja ravintola Talllinnassa
VIktus kahvila ja ravintola Talllinnassa

Viktus saa minulta pisteitä myös sen takia, että musiikki oli minun makuuni. Virolaisravintoloissa soi paljon Suomea useammin jazz, ja se sopii tälle reissutädille enemmän kuin hyvin. Täälläkin taisi olla radiosta valittuna kanava Radio Tallinn, jonka jazzahtavat soittolistat ilahduttavat.

Huomaa, että Viktus on auki vain arkisin aamuyhdeksästä iltayhdeksään. Omasta visiitistäni on jo jonkin verran aikaa, joten pitääkin ottaa Viktuksen uppomunat pian uudestaan ohjelmaan.

VIktus kahvila ja ravintola Talllinnassa

Viktus ja sen naapurit – muuta nähtävää

Jos päätät lähteä kävelemään tänne saakka, niin haluat ehkä nähdä jotain muutakin. Minä ainakin halusin. Lähellä Viktusta löytyy Tallinnan pääkirjasto, joka on suuruudessaan ja kolossaalisuudessaan näkemisen ja kuvaamisen arvoinen paikka. Se on sen verran erikoinen paikka, että kirjoitin siitä ihan oman postauksensa. Rakennuksesta on kirjojen lisäksi useampiakin näyttelytiloja, joten turistillekin löytyy ihmeteltävää – näyttävän arkkitehtuurin lisäksi.

Aivan nurkan takana on yksi suosikkimuseoni: Miehityksen ja vapauden museo Vabamu. Se kertoo koskettavalla tavalla siitä, mitä on menettää vapaus, ja toisaalta miten arvokas ja hauras asia se on. Suosittelen tätä museota kaikille, jotka käyvät vähänkään useammin Tallinnassa. Itselläni alkoivat ensimmäiset kyynelet virrata jo portaissa laskeutuessani näyttelytiloihin – enkä ole edes helpolla itkevää lajityyppiä! Voit lukea museokäynnistäni täällä.

Toiselta puolelta tietä löytyy myös Kaarli Kirik -niminen kirkko. En ole vielä itse piipahtanut sinne sisään, mutta nettisivujen mukaan siellä näyttäisi olevan joka tiistai joku musiikkitapahtuma, joten semmoisenhan voisi joku kerta käydä kuuntelemassa kun iskee into kirkkomusiikkiin. Usko tai älä mutta sellainenkin voi iskeä! 

2 Comments

  • Anita Heikkinen

    Olipa kiva löytää tämä blogisi ja sen monet vinkit niin aamiaisiin kuin nähtävyyksiin Tallinnassa! Tallinna on kuitenkin helppo kohde Etelä-Suomessa asuvalle, ja siellä riittää yllättävän paljon nähtävää. Airbnb-kohde tallennettu suosikkeihin!

    • Henna Mikkilä

      Olet lämpimästi tervetullut Tallinnan ”mökilleni”. Kiva kuulla, että löysit blogistani luettavaa. Tallinna on toden totta ihana kohde. Tuntuu että en saa siitä ollenkaan tarpeekseni, vaan tekisi mieli lähteä heti uudestaan, kun edellinen matka on päättynyt. Minulla on pitkä lista asioita, jotka odottavat kirjoittamista tänne blogiinkin: taidan aloittaa ”Tallinnan salakapakat” -aiheella. Siellä on nimittäin kolme ihan mahtavaa sellaista!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.