Kauniita sisustustavaroita ja huonekaluja Telliskivessä Tallinnassa
Ostokset,  Tallinna

Homeart: sisustuskauppa ja kahvila samassa nätissä paketissa

Tallinnassa on muutama kauppa, jossa tulee piipahdettua lähes jokaisella reissulla. Yksi niistä on Telliskiven alueella oleva Homeart sisustuskauppa. Homeartissa on jotain ihanaa ja kodikasta, vaikka läheskään joka kerta ei tule edes ostettua mitään. Valikoima on pohjoismaisen tyylikästä, vaikkakaan ei välttämättä mitenkään erityisen persoonallista. Samaa tavaraa on usein nähnyt muuallakin, mutta Homeartissa esillepano on niin kutsuvan näköinen, että paikkaan huomaa palaavansa uudestaan ja uudestaan.

Homeart on sekä kauppa että kahvila paikkana Telliskivi

Viehätystä lisää ehkä sekin, että tarjolla on myös jonkin verran käytettyjä huonekaluja ja muuta roipetta. Tuoreen ja käytetyn yhdistelmä saattaa olla siis yksi miksi paikka on niin persoonallisen oloinen. Tai sitten syynä on kahvila! Samassa tilassa toimii nimittäin muutaman istumapaikan pieni kahvila, ja välillä (varsinkin aamulla juuri ovin avauduttua) tilassa saattaa leijailla huumaava pullan tai croissantin tuoksu. Istumapaikkoja ei ole montaa, mutta tunnelmaa sitäkin enemmän.

Homeart on sekä kauppa että kahvila paikkana Telliskivi

Homeart Telliskivi on suosikki sisustuskauppa Tallinna'ssa
Pitkän myyntitiskin takana häärii ystävällisitä henkilökuntaa, joka pyörittää niin kahvilatoimintaa kuin auttaa kaupan asiakaskuntaakin.

Mistä Homeart löytyy

Homeart on Telliskiven alueen jonkinmoisen päärakennuksen alakerrassa, kauppakäytävän varrella. Jos Telliskivi muuten ole tuttu alue, niin suosittelen erityisen lämpimästi lähtemään pienelle kävelylle pois vanhan kaupungin tutuilta kulmilta. Ja kannattaa kurkata heidän Facebook-sivujaan, sieltä saa vähän vinkkejä mitä kaupassa on juuri sillä hetkellä esillä.

Homeart Telliskivi on suosikki sisustuskauppa
Homeartin myymälän tunnistaa seinän mustavalkoisista teksteistä.

Balti Jaamin eksotiikkaa vai kivenheiton päässä Homeart’ista

Homeartin pohjoismaalainen tyylikkyys saa hauskaa vastapainoa, jos piipahtaa muutaman sadan metrin päässä olevassa melkoisen eksoottisessa, neukkuestetiikkaa huokuvassa kohvikissa. Kutsun sitä raitakohvikiksi, kun en ole oikeampaakaan nimeä missään nähnyt.

Ihan tämän kohvikin vieressä on Svetan baari, joka sekin kannattaa käydä tsekkaamassa. Ulkokuori pettää, sisältä löytyy varsinainen helmi vintage-kauppoineen ja baareineen.

Myös ihana Valhalla-brändi on tuonut lippulaivamyymälänsä näille seuduille. Kannattaa käydä kurkkaamassa sekä nettisivut että tämä juttu – ja varsinkin paikan päällä jos liikkuu näillä kulmin.

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.