Boheem tallinna
Baarit,  Ravintolat

Kaksi kestosuosikkiani: Boheem ja Popular

Oletko samanlainen kuin minä, että välillä kaipat Tallinnan reissullasi hienostelun sijaan jotain oikein rentoa paikkaa? Sellaista, missä ruoka on edullista ja maukasta, eikä juomien hinnatkaan tyhjennä lompakkoa. Jos olet, niin saattaisit tykätä paikoista nimeltä Boheem ja Popular – elleivät sitten ole jo entuudestaan tuttuja.

Kummatkin paikat saavat vielä lisäpisteitä hyvästä sijainnistaan kulkureittien läheisyydestä, joten näillä kriteereillä ne valikoituvat aina silloin tällöin kohteeksi, kun haussa on ruokapaikka tai baari.

Boheemilla ja Popularilla on samat omistajat. Niinpä myös meininki on molemmissa saman tyyppistä: ruoka konstailemattoman maistuvaa, annoskoot riittäviä isompaankin nälkään ja hinnat kohtuullisia. Kun vielä sisustus on rennon boheemi ja sijainti hyvällä paikalla, niin eipä ihme että näissä tulee käytyä.

Boheem on Kalamajassa, lähellä Balti Jaamin toria ja Telliskiveä, Popular vain muutaman askeleen sivussa Virukadun vilinästä vanhan kaupungin laidalla. Boheemin fb-sivut löydät täältä, ja Popularin täältä. Siellä ruokalistat, aukiolot, karttalinkit ja kaikki muu tarpeellinen.

EDIT: Boheem jatkaa entiseen malliin, mutta Popular on nykyään nimeltään Sonora Cafe. Siitä tulossa postausta myöhemmin. Tämän jutun Popular-osuus on siis historiaa. Jätän kuitenkin paikoilleen, sillä näitä menneitä suosikkipaikkoja on kiva katsella myöhemmin.

Boheem lähellä telliskiveä tallinnan kalamajassa
kohvik boheem ja sen kiva sisustus
kohvik boheem ja sen kiva sisustus
Taulu boheem-kahvilan seinällä
Boheem tallinna

Boheem on Tallinnan hipsteripaikkojen esi-isä

Boheem on ollut paikallaan jo silloin, kun Balti Jaamin tori oli alkuperäisessä, melkoisen eksoottisessa kuosissaan, eikä Telliskiven luovan alan linnakkeesta ollut vielä tietoakaan.

Vaikka trendipaikkoja ja hipsteribaareja on noussut kuin kanttarelleja syyssateella, on Boheem onnistunut pitämään pintansa kilpailun kiristyttyä. Enkä ihmettele! En ole koskaan syönyt Boheemissa huonoa ruokaa, eivätkä hinnat ole lähteneet tolkuttomalle laukalle. Myös sisustus on pysynyt viehättävän konstailemattomana.

Boheem Kalamajassa lähellä telliskiveä
kohvik boheem kiva sisustus
Boheem lähellä telliskiveä tallinnan kalamajassa
kohvik boheem ja sen kiva sisustus

Miksi minusta Boheem on kiva?

  • Se on auki joka päivä, ja tarjolla on aamiaista koko päivän. Jos et ole vielä huomannut, niin olen suuri aamiasten ystävä! Siksi ehkä tein myös listan kaikista suosikki aamiaispaikostani.
  • Ruoka on hyvää, se tulee aina supernopeasti, eikä hintatalo ole lähtenyt nousuun suosion myötä. Myös juomat on kohtuullisesti hinnoiteltu
  • Kesällä Boheemin ikkunat ovat auki kadulle, ja edessä on myös suosittu terassi.
  • Pidän myös Boheemin sisustuksesta. Kuvat puhukoon puolestaan, mutta tällaisena vaaleilla skandisävyillä sisustavana minimalistina rakastan tällaisia reheviä muotoja ja kuoseja käyttäviä paikkoja. Itse en osaisi ikinä sisustaa näin!

Popular on vielä Boheemiakin vanhempi klassikko

Popular on itselleni uudempi tuttavuus kuin Boheem, mutta itse asiassa se on Boheemiakin vanhempi. Ovet aukesivat jo 16 vuotta sitten, mutta ensimmäiset 10 vuotta Popular oli vain baari. Viitisen vuotta heillä on kuitenkin ollut myös keittiö, jonka antimet ovat hyvin saman tyyppisiä kuin Boheemissa – varmaankin siksi, että kummankin paikan pääkokki on sama tyyppi eli  Kairi Laas.

EDIT: Popularia ei enää ole. Sen tilalle on tullut Sonora Cafe, jonka Facebook-sivut löydät täältä.

Popular tallinna
Kivat baarijakkarat popular baarissa tallinnassa
Popular ja sen kuuluisat crepsit
Kivoja yksityiskohtia popular baarissa tallinnassa
Popular tallinna
Baar Popular tallinnassa on viihtyisä

Miksi viihdyn Popularissa?

Samoista syistä kuin Boheemissa:

  • Sijainti on mukavan keskeinen. Jos ei jaksa pitkään pohtia ravintolavaihtoehtoja, niin Popular on aina helppo valinta. Tiedät aina saavasi maukasta ruokaa edullisesti, ja palan painikkeeksi juomat ilman, että lompakkoasi imetään kuiviin.
  • Popularin sisustus poikkeaa Boheemista, mutta on yhtä lailla rennon viihtyisä. Yhdessä huoneessa vallitsee lähes lähi-idän tunnelma katossa riippuvine lyhtyineen, kun taas toisessa tilassa tuntuu kuin olisit pudonnut Kalifornialaiseen surffibaariin. Kumpikin käy minulle, joten täydet pisteet rennolla otteella tehdystä sisustuksesta!

Haluatko löytää muita kivoja paikkoja Tallinnassa?

Se on helppoa! Seuraa vain näitä ohjeita:

Popular tallinna

Kommentoi mielellään!