Suklaakahvila Pierren sisustusta
Kahvilat ja leipomot,  Tallinna

Suklaakahvila Pierre vie kielen ja sydämen

Sanotaanko teilläkin päin jos syö jotain oikein hyvää, niin se vie kielen mennessään? Meillä päin sanotaan, ja Tallinnan vanhan kaupungin suklaakahvila Pierre’ssä se riski on todellinen. Eikä Pierre vie ainoastaan kieltä, vaan se ryökäle varastaa myös sydämen.

Suklaakahvila Pierre on yksi vanhan kaupungin paikoista, joihin minusta kannattaa piipahtaa vaikka jokaisella reissulla – niin viihtyisä se on. Löydät sen Mestaripihalta Venekadulta. Käveltyäsi kapean porttikäytävän läpi pienelle sisäpihalle näet kyllä Pierren saman tien, sillä sen tunnelma suorastaan pursuilee pihan puolellekin. Et voi erehtyä paikasta, mutta tämän karttalinkin avulla löydät varmasti perille.

Suklaakahvila Pierre Tallinnassa
Suklaakahvila Pierren piha
Suklaakahvila Pierren piha
Suklaakahvila Tallinnassa

Ovesta sisään – toiseen maailmaan. Romanttiset pöytälamput luovat tunnelmallista valoa runsaalla kädellä sisustettuun tilaan. Kaikkialla on samettia, silkkiä ja reheviä printtikuvioita. Pehmeät sohvat, nojatuolit ja istuinryhmät houkuttelevat viihtymään.

Elämyksen viimeistelee musiikki. Kuulostaa melkeinpä siltä, kuin kahvilan nurkassa pyörisi oikea grammari savikiekkoineen. Musiikki on samalta aikakaudelta kuin suurin osa kahvilan rekvisiitastakin. Seinillä riippuu vanhoja vaatteita – näyttääpä jopa, että jotkut niistä olisi uniformuja. Katse löytää koko ajan uutta ihmeteltävää.

Lue myös: tässä ovat mielestäni kaikki Tallinnan viihtyisimmät kahvilat.

Suklaakahvila Pierre Tallinnassa
Suklaakahvila Pierren sisustusta
Mestaripihan suklaakahvilan sisustusta
Suklaakahvila Pierren sisustusta
Mestaripihan kahvila
Mestaripihan kahvila

Ja ne herkut! Suklaakahvila Pierre tekee mitä nimi lupaa, mutta niin paljon muutakin: kakkuja, suolaisia leivonnaisia, piirakoita ja vaikka mitä! Herkut tilataan tiskiltä mutta tuodaan pöytään. Usein Tallinnassa on kahviloissakin pöytiin tarjoilu, mutta veikkaan että Pierre on ottanut tämän käytännön siksi että se on varsinkin turistisesonkina niin suosittu. Eikä kyllä ihme että on. Pierre on enemmän kuin vain kahvila: se on myös nähtävyys.

Suklaakahvila Pierre on paikka, josta ei ole kiire ulos…

… paitsi jos on kesä, ja haluatkin istua ihanalla pihamaalla! Pierren terassi on yksi viihtyisimmistä koskaan näkemistäni. Vanhoissa samovaareissa on silkkikukkia, jopa talvella ulkopöydillä on koristeellisia pöytäliinoja, ja tuoleilla lämpimän sävyisiä tyynyjä. Suklaakahvila Pierre on elämys joka ikisellä vierailulla, vaikka olen käynyt siellä lukuisia kertoja.

Suklaakahvila Pierren piha
Suklaakahvila Pierren piha
tallinnan vanhan kaupungin paras nähtävyys on mestaripiha

Muita yhtä ihania nähtävyyksiä kuin suklaakahvila Pierre on ensinnäkin koko Mestaripiha, jossa suklaakahvila on. Siellä on muutama mainio virolaista käsityötä myyvä liike, joihin myös kannattaa kävellä sisään.

Itse olen ostanut esim. Emma Leppermannin studiolta kassin, jossa on hauska eläinprintti. Pidän myös pihan perän keramiikkastudiosta. Siellä on myynnissä usean paikallisen keraamikon töitä. Tyyli vaihtelee hiillityn asiallisista villin värikkäisiin. Myös täältä voi löytää kivoja tuliais-  tai lahjaideoita.

Suklaakahvila Pierre on yhtä lailla kokemisen arvoinen nähtävyys kuin vaikkapa Raatihuoneentori! Jos vaikka päiväristeilyllä on vain muutama tunti aikaa, niin tänne kannattaa piipahtaa aistimaan menneiden aikojen tunnelmaa.

Haluatko pysyä ajan tasalla siitä, mitä Tallinnassa tapahtuu?

Se on helppoa! Seuraa vain näitä ohjeita:
Suklaakahvilan sisustusta

8 Comments

 • Vuokko Nieminen

  Täällä täytyy aina käydä, mielellään istua samassa pöydässä joka kerta. Sisustuksesta johtuen tuntuu siltä, että istuu jonkun toisen vakituoliin, joka on hetkeksi poistunut. Kiva aatella, että kukahan se on!

  • Henna

   Niin totta että tuolla lähtee mielikuvitus jotenkin ihanasti laukkaamaan! Itselläni on aina idän pikajunatunnelmat siellä. Aivan ihastuttava paikka.

 • Päivi Jurvala

  Ihan lempikahvila jos pöytiin on mahtunut. Nyt varmaan on hiljaisempaa. Oliskohan ulkopöytiä vielä ensi viikonloppunakin, tuonne sisäpihalle ei nämä myrskypuhurit varmaan tunnu?

  • Henna

   Onpa kiva kuulla että tuli hyvä fiilis – silloin olen päässyt tavoitteeseeni! Tuo paloasema on niin hieno. Talon piirtänyt arkkitehti Jacques Rosenbaum on suunnitellut myös mm. upean Draakon-gallerian talon Vanhassakaupungissa. Odotan ihan intona, että tuo kahvila aukeaa.

  • Henna

   Pierressä on itse asiassa pöydät ulkona keskitalvellakin! Eli jos vaan tarkenee, niin uskon että on nytkin.

 • Raija

  Martin markkinoilla Helsingissä on Pierre Chocolateriella pieni kahvilanurkkaus. Siinä tulee joka vuosi pistäydyttyä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.