Ravintola Paat Viimsissä
Ravintolat,  Yleinen

Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta Paatista

Jotkut asiat kuuluvat kevääseen: ensimmäiset leskenlehdet ja sinivuokot, västäräkin hypähtelyt ja lokin kirkaisut. Varma merkki on tietysti myös vaalea vihreys ja kirsikankukat, jotka taikovat pieneksi hetkeksi puistojen puita vaaleanpunaisiksi hattaroiksi.

Avomeri VIimsin etupuolella

Kevään merkki voi olla myös ensimmäinen ulkona terassilla skoolattu lasillinen kuplivaa tai huurteista. Eräs Tallinnatärpit ryhmän jäsen kertoi hänen keväänsä alkavan Paat-ravintolan terassilla. Havahduin että sehän on mitä mainioin juttu positiivisten keväisten asioiden joukkoon! Ja mikäpä olisi sopivampi hetki kertoa Paatista kuin nyt kevätsesongin kynnyksellä?

Yksi ihanimmista lupauksista lähestyvästä kesästä on se, kun tuon vuoden ensimmäisen ulkoilmassa juodun lasillisen pääsee nauttimaan veden äärellä! Juuri jäistään päässyt meri saattaa alkukeväällä vielä puhkua ikävän kylmiä tuulahduksia, mutta rantaravintola Paat on ratkaissut asian lasittamalla rannan tuntumassa olevan terassinsa.

Ravintola Paat Viimsissä

Niinpä lasillinen tai ulkona herkuteltu lounas tässä Viimsin rantaravintolassa on yhtä keväinen juttu kuin samaan aikaan Vanhankaupungin ympäristön puistoissa kukkivat kirsikkapuut. Voi kunpa pääsisikin nauttimaan niistä paikan päällä!

Paat on perheravintola paraatipaikalla

Muistatko tämän postauksen, johon kokosin kaikki Tallinnan seudun rantaravintolat? Paat oli itseoikeutetusti mukana, mutta nyt sen on aika saada myös oma postaus.

Ravintola Paatin katettu terassi

Paat on mainio esimerkki kaikesta siitä, mitä hyvässä rantaravintolassa pitää olla. Ensimmäinen asia on tietysti rannan läheisyys. Paat on hulppean hienolla paikalla aivan meren äärellä, Viimsin sympaattisen ulkoilmamuseon vieressä.

Paat saa erityismaininnan siitä, että se on ottanut vallitsevat elementit niin hyvin huomioon. Rantaravintolan suurimmat haasteet kesäaikanakin ovat nimittäin tuuli ja toisinaan myös sade.

Lampaat Paat-ravintolan viereisellä laitumella
Terassilla voit ihastella viereisen ulkoilmamuseon aitauksessa tepastelevia lampaita ja käydä vaikka syöttämässä niille ruohoa. Kuvaa klikkaamalla voit lukea lisää museosta.

Paatin terassi on sekä lasitettu että katettu, eli jos ei ole poikkeuksellisen lämmin, tyyni ja aurinkoinen päivä, niin kiitos näiden rakennelmien Paatissa tarkenee silti istua ulkona.

Samaisella Piritan ja Viimsin rannalla on myös Noa ja Oko, mutta Paat on näistä minulle ykkönen. Paatin hintataso on näistä kolmesta kohtuullisin, ja siellä on ystävällinen perheravintolan tunnelma.

Ravintola Paat ja sisätilat

Paatiin pääsee myös sisään

Toki Paat tarjoaa vierailleen myös viihtyisiä sisätiloja silloin kun ei tarkene istuskella ulkona. Rakennus itsessään on nähtävyys, sillä se on kuin ylösalaisin käännetty suuri vene. Meren puoleisella laidalla on suuret ikkunat, joista aukeaa hienot merinäköalat. Sisällä istujankaan ei siis tarvitse tehdä kompromissia maisemien suhteen.

Merihenkinen ravintola Paat
Paat ravintolan vegaani hampurilainen tallinnasa

Olen syönyt Paatissa lukusia kertoja, ja lähtenyt ulos makuihin tyytyväisenä ja vatsa täynnä. Erityismaininnan voisin antaa viime kesänä syömälleni vegaaniburgerille joka oli niin hyvä, että minun piti tuplavarmista tarjoilijalta että onko tämä tosiaan kasvispihvi eikä jauhelihaa.

Rantaravintola Paat ja sen terassi

Kun ruoka on syöty ja aurinko alkaa laskea mailleen on kiva istahtaa terassin ulkopuolelle aivan meren rantaan. Siinä meri on aivan vieressä ja maisemat niin ihastuttavat että tekee mieli huokailla ääneen. Paat todellakin on rantaravintoloiden aatelia!

– – – – – – – – – –

Paatin osoite on Rohuneeme tee 53 

Paat on myös verkossa. Katso sen ruokalistat ja yhteystiedot täältä

Aukioloajat kannattaa varmistaa vaikka heidän Facebook-sivuiltaan

Viimsin ulkoilmamuseon ranta
Paatin vieressä olevalla ulkoilmamuseolla on näin ihastuttava ranta. Sille päästäkseen pitää maksaa museon pääsymaksu. Klikkaa kuvaa niin näet lisää tunnelmia tästä viehättävästä museosta.

2 Comments

  • Pirjo Hänninen

    Vein äitini Paatiin yhdellä Viimsi kylpylän lomalla. Siellä oli tarjolla pikkusuolaisena ”Päivän kala”, päätettiin katsoa mitä saadaan. Saatiin ihania savustettuja kampeloita, äiti täytti äskettäin 90 v., ja muistelee vieläkin ihanaa ympäristöä ja herkullisia kaloja.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.