ravintola cru tallinnan vanhassa kaupungissa
Ravintolat,  Tallinna

Cru ravintolan aamiainen valaisi synkän syksyisen aamun

Miten kivaa onkaan istua ja herkutella aamiaista, kun ikkunan takana sade piiskaa katukivetystä ja ihmiset kiitävät kaulukset pystyssä kohti päivän puuhia. Cru ravintolan aamiainen ja ihana aamiaishuone tarjovat mahdollisuuden juuri tähän: leppoisaa ihmisten tarkkailua, kun itsellä ei ole mihinkään kiire.

Hotellien aamiaishuoneet on usein tungettu kellariin tai sisemmällä talossa oleviin huoneisiin, mutta Crun aamiaishuoneessa oli valtava ikkuna, joka antoi suoraan vanhan kaupungin kiireisimmälle – ja turistisimmalle – Viru-kadulle.

Cru ravintolan aamiainen 

– yksi mukavimmista vanhassa kaupungissa!

Tallinna-aiheisissa Facebook-ryhmissä kysellään usein aamiaispaikkoja erilaisilla teemoilla. Milloin haetaan paikkaa aamuvarhaisella, milloin sataman lähellä. Toisinaan haussa voi olla lapsiystävällinen paikka, toisinaan taas sopiva ravintola kahden aikuisen romanttiselle aamiaiselle.

aamiainen ravintola crussa
Hotelli ja ravintola crun aamiaishuone
upea kasvi ravintola crun ikkunassa
Hotelli Crun sisäänkäynti
monipuolinen aamiainen ravintola crussa
Ravintola crun lasikatto

Cru ravintolan aamiainen ei ehkä ole lapsiperheiden ykkösvalinta (vaikka ei siihen kyllä mitään varsinaista estettäkään ole), mutta monta muuta kriteeriä se kyllä täyttää

  • Crussa on aamiaista tarjolla joka päivä kello 8 alkaen, ja pöytä on katettu 11 saakka
  • Se on aivan vanhan kaupungin sydämessä, Viru-keskukseen johtavan Viru-kadun varrella
  • Hinta on kohtuullinen. Olen kysellyt tarjouksia muutamasta muustakin vanhan kaupungin hotellien aamiaisesta, mutta Crun 12 euroa on kohtuuhinta verrattuna moneen muuhun.
  • tunnelma oli juuri sellainen josta pidän: rauhallista musiikkia, kynttilät palaa ja ystävällistä henkilökuntaa koko ajan paikalla.

Osuimme Crun aamiaiselle syksyisenä päivänä, jolloin vettä tuli taivaan täydeltä ja tuuli vihmoi todella kylmästi. Oli siis mukavaa istua kaikessa rauhassa ja herkutella Crun aamupalapöydän herkkuja.

Crun aamiaispöydästä löytyy myös kuohuviiniä
Hyvää haudutettua puuroa
Cru on hotelli ja ravintola
Ravintola crun aamiaisella myös perinteisiä virolaisia kaloja
Herkkuja ravintola crun aamiaisella
Kesällä ravintola crulla on ihana piha

Meillä oli suunnitelmissa samalle päivälle käydä ensin tutustumassa Vabamu-nimiseen museoon ja illemmalla sukeltaa jazzklubi Philly Joe’sin hämyisiin tunnelmiin. Ohjelmaa oli siis tiedossa, mutta koska ilma oli niin kurja kun oli, istuminen Crun suuren ikkunan äärellä kuppi kahvia edessä oli mitä ihaninta syystunnelmointia.

Olen kuullut paljon positiivisia kommentteja Crun varsinaisesta ravintolasta, mutta itse en ole sitä vielä päässyt testaamaan. Se löytyy kyllä Google-karttoihin tekemältäni ”Hennan Tallinna: vielä testaamatta” -listalta, joten lähiaikoina pitäisi käydä sielläkin maiselemassa.

Ruokalista ainakin näytti houkuttelevalta, ja Tripadvisorin 36. sija lähes 900 ravintolan joukossa kertoo sekin jotain. Aamiainen ainakin koostui niin laadukkaista tuotteista, että on helppo uskoa ravintolan olevan maineensa mukainen.

Lähtiessämme ulos viehättävä tarjoilijamme esitteli meille vielä Crun sisäpihaa, joka oli uskomattoman viihtyisä pieni keidas keskellä vilkkainta vanhaa kaupunkia. Todellinen ”hidden gem” eli salainen mansikkapaikka! Kahden talon väliin jäävä kapea kujanne oli täynnä ihania ruukkuistutuksia, pöytiä ja lyhtyjä. Voin vain kuvitella miten viihtyisää siellä on kesällä ollut. Suorastaan harmitti, että löysimme tämän vasta nyt, syksyn viimassa!

Näkymä ravintola crun puolelle
Tallinnan vanhassa kaupungissa hotelli cru
Ravintola crun tyylikäs kyltti
Hotelli ja ravintola crun sisäpiha tallinnan vanhassa kaupungissa

Pysy Sooloilijan matkassa

Lue ja näe kuulumisia Tallinnasta seuraamalla Sooloiluja näissä kanavissa:

Hotelli cru tallinnan vanhassa kaupungissa

7 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.