Frank saunakadulla tallinnassa
Baarit,  Ravintolat,  Tallinna

Frank on kuin etunimikaimansa Sinatra: hurmaa pehmeällä tunnelmalla

Frank tupsahti Sauna-kadulle vähän kuin varkain. Noteerasin sen puolihuolimattomasti, mutta sen jälkeenkään ei pitkään aikaan kävellyt sinne sisään.

Kuulin siitä kyllä kehuja, mutta siltikään en saanut sitä sopimaan omiin suunnitelmiini. Kun vihdoin sain, melkein harmitti että en ollut käynyt siellä aikaisemmin – niin paljon pidin Frankista saman tien.

Frankissa on vanhanaikaista tunnelmaa. Se on kuin klassinen amerikkalaisbaari suoraan New Yorkin SoHosta. Jo ulkoapäin Frank näyttää oikeaoppiselta amerikkalaisbaarilta: nimi on teipattu hienolla kultaisella kolmiulotteisella typografialla ikkunaan. Classy, kuten amerikkalainen sanoisi. Sisällä näkyy rennon näköistä porukkaa viihtymässä.

Itse viihdyn Frankissa sen hämyisen tunnelman takia ennen kaikkea talviaikaan, mutta uskon että Frank on mainio viihtymispaikka kesälläkin. Varsinkin kun se sijaitsee yhdellä vanhan kaupungin vilkkaimmista baarikaduista eli Saunakadulla. Viikonloppuiltaisin kadulla voi olla meininkiä talvisinkin, mutta varsinkin kesällä se kiva alue harrastaa baarihyppelyä.

Lue myös tämä: Pohjois-Tallinnassa oleva Odeon on samojen omistajien kuin Frank. 

viihtyisä baari saunakadulla tallinnassa
frankin drinkkilista
Frank saunakadulla tallinnassa
Frank saunakadulla tallinnassa

Astu sisse, sanoisi virolainen. Sisään siis, sanoo tämä suomalainen.

Ulko-oven jälkeen tunnelma vaan vahvistuu: tila on todella kutsuvasti sisustettu. Seinustoilla on puiset pitkät penkit, joiden edessä klassisia ravintolapöytiä rivissä. Samaan tilaan mahtuu myös hienoja puisia, rennompaan istumiseen tarjoitettuja nojatuoliryhmiä. Ikkunan alla on punainen kernipenkki, joka sekin on niin klassinen kuin olla vaan voi.

Takaseinällä on suuria peilejä, jotka tekevät juuri sen mitä pitääkin: antavat tilaan lisää avaruutta, mutta ennen kaikkea selkä saliin päin istuville mahdollisuuden katsoa peilin kautta ravintolaan päin.  

Kynttilät loimottavat pöydillä, musiikki sopii ainakin tämän täti-ihmisen makuun täydellisesti, ja sisustuksen hauskat yksityiskohdat kutsuvat katsetta seikkailemaan.

Ensivisiitin jälkeen olen kävellyt Frankin ovesta sisään aina silloin tällöin!

Cocktailien ystävää saattaa kiinnostaa myös tämä: Tallinnan salakapakat. Niitä todellakin on!

frank baarin ruokalista
drinkki frankissa
baarin sisustusta tallinnassa
Frank saunakadulla tallinnassa

Frank sheikkailee cocktailit ja kokkailee ruuat

En ole vielä testaillut Frankin ruokalistaa kovin kattavasti, mutta niiltä osin kuin olen, se on osoittautunut mainioksi. Erityisesti annan pisteitä koko aukioloajan tarjolla olevasta aamiaisesta. Aamupalalistalta löytyi uppomunat, ja kun näin tapahtuu olen yleensä myyty. Niin tälläkin kerralla: Frankin uppomunat hollandaisekastikkeen kanssa oli namia! Toivottavasti ovat edelleen listalla.

Frank ei ole vielä Tallinnan parhaat ravintolat -listallani, sillä en ole testaillut keittiötä tarpeeksi. Parhaat aamiaiset -postaukseen se sen sijaan saattaisi päästä, sen verran täydellisesti uppomunat uppoivat tähän syöjään (anteeksi puujalka). Muilla kerroilla olemme lähinnä maistelleet jotain pientä ja keskittyneet Frankin cocktailtarjontaan. Sitäkin voi suositella, baari tuntuu tietävän mitä se tekee.

Lue myös tämä: Tallinnan cocktailbaarit. Frank on siellä 10 suosikkipaikkani joukossa. Katso mitä ne muut ovat.

Ja sitten se Underground! Frankissa on myös sellainen. Minä en ole siellä vielä käynyt, eikä Frank ole vastannut viesteihini, joten ei aavistustakaan mitä maan alta löytyy. Tiedätkö sinä?

Lue myös nämä suositut listaukset

Olen laatinut lukijoideni reissusuunnittelua helpottamaan listoja, joissa on kaikki omasta mielestäni parhaat palat. Tällä sivulla on koonti kartoista, joita olen myös tehnyt lukijoitani auttamaan – ja tässä muutama suosituin lista:

Frank baarin sisustus

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.