Kopli köök on rosoisan viihtyisä
Ravintolat

Onko Kopli köök pohjoisen F-hoone?

Uskallan väittää, että Kopli köök on Pohjois-Tallinnan Koplille samaa kuin F-hoone oli kymmenisen vuotta sitten Telliskivelle: edelläkävijä. F-hooneen jälkeen Telliskiveen alkoi tupsahdella muitakin ravintoloita. Olen varma, että Põhjalan tehtailla tapahtuu samoin. Sinnekin tulee ilmestymään jos jonkinlaisia kuppiloita, mutta yksi ehti ensin. Põhjalan tehtailla se on Kopli Köök.

Kopli köök

Kelataan vähän taaksepäin ennen kuin kerron lisää Kopli Köökistä. Muistatko aiemmat juttuni Põhjalan tehtaista? Sehän on Koplin perukoilla oleva tehdasalue, jonka rakennuksissa ja halleissa tehtiin tsaarinajoista alkaen laivoja ja neuvostoaikoina kumisaappaita. 

Nyt Põhjalasta odotetaan seuraavaa Telliskiven tyyppistä luovaa keskusta, jossa perinteinen teollisuus väistyy antaen tilaa uudenlaiselle yrittämiselle. Hipsterialueeksikin sitä voisi kutsua, vaikka minua termi kyllä lähinnä ärsyttää.

Pohjalan tehdas Tallinnassa

Tutustuin tähän kiehtovaan alueeseen ensimmäistä kertaa Open House Tallinn -tapahtuman aikaan pari vuotta sitten. Katso täältä kuvia tuolta kierrokseltani.

Ensikierrostani seuraavana kesänä Karjase Sai -leipomo alkoi pyörittää kumisaapastehtaan toimistorakennuksessa pop-up-kahvilaa, josta tuli sen suven tapaus. Jos et itse ehtinyt paikan päälle, niin katso tunnelmia tuosta ikimuistoisesta kesätapahtumasta täältä. 

Kokomo ja Karjase sai
Tämä on muisto legendaarisesta Karjase sain pop-up-kahvilasta. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!
Pop-up-kahvilaan oli joskus satojen metrien jono. Kuvaa klikkaamalla voit lukea lisää.

Karjase Sai avasi myöhemmin pysyvän kahvilan toisaalle Põhjalan tehtailla (lue siitä lisää täältä). Vähän vaivihkaa Karjase Sain aiempaan pop-up-kahvilatilaan on auennut ravintola, josta tämä juttu kertoo. Saanko siis esitellä: Kopli köök!

Kopli köök

Kopli Köök: arkisin lounasta ja viikonloppuina brunssia

Kopli Köökissä on paljon samaa, mistä pidin Karjase Sain pop-up-kahvilassa: sekalaisella kokoelmalla retrohuonekaluja sisustettu tila on hauskan rento ja rosoinen. Ikkunalaudoilla ja hyllyillä on hauskoja valaisimia ja vintage keramikkaa. Kokonaisuuden viimeistelee seinille reipustettu taide.

Kopli köök on jopa viihtyisämpi kuin Karjase sai aikoinaan, ja se on paljon se!

Kopli köök

Ruuan osalta juttuni jää vähän torsoksi, sillä korona tuli ja esti paluuni Kopli köökiin syömään. Ensimmäisellä käynnilläni herkuttelin vain pavlovan ajatuksenani palata pian. Toisin kävi.

Jutustelujeni perusteella osaan onneksi kertoa jotain. Kopli Köök ei ole ainakaan toistaiseksi auki iltaisin. Ovet avataan kello 12 ja suljetaan kolme tuntia myöhemmin.

Tarjolla on päivittäin vaihtuvia lounasannoksia, yleensä pari erilaista. Toinen ruuista on vegaaninen, mistä tämä kahden vegaanin äiti antaa isot pisteet. Makumaailma on kansainvälinen, mutta painottuu Aasian suuntaan.

Kopli köök on myös kahvila

Viikonloppuisin on tarjolla brunssimenu, jolla oli herkullisen kuuloisia makeita ja suolaisia annoksia. En malta odottaa, että pääsen paikan päälle herkuttelemaan. Jos sinä olet käynyt, niin kirjoita ihmeessä kommentteihin kokemuksia!

Kopli köök

Kopli köök on taas yksi erinomainen syy suunnistaa pohjoiseen ja Põhjalaan! Alueen kehittäminen on vasta alkumetreillä, eli se odottaa tulevia loiston aikoja kuten Telliskivi kymmenen vuotta sitten.

Jos olet yhtään rappioromantikko kuten minä, niin nyt on juuri oikea aika mennä fiilistelemään ennen kuin paikat siistiytyvät lopullisesti. Ja nyt aluetta ei tarvitse kiertää nälkäisenä – siitä huolehtii Kopli Köök! 

Kopli köökin osoite: Marati 5 

Heidän Facebook-sivuiltaan löydät viimeisimmän lounaslistan ja tietoa esim. tapahtumista: www.facebook.com/koplikook

Avoinna tällä hetkellä kello 12–15, mutta tämä kannattaa varmistaa heidän Facebook-sivuiltaan. Kun korona hellittää niin aukioloajatkin todennäköisesti pitenevät.

Booking.com

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.