Junimperium ginitislaamo Telliskivessä
Baarit,  Nähtävyys,  Ostokset,  Tallinna

Junimperium on uusi upea ginitislaamo Tallinnan Telliskivessä

Viimeisimmällä Tallinnan reissullani korviini kantautui, että Telliskivessä olisi avattu ginitislaamo. Jopas! Läppäri auki, ja internetin ihmeellinen maailma vahvistaa huhun. Paikan nimi on Junimperium, jossa tislaamon lisäksi löytyy baari, järjestetään kierroksia… kaikki niin kiinnostavaa, että sinne oli päästävä ja pian.

Ehdin kuitenkin saman tien pettyä lukiessani, että minimimäärä kierrokselle olisikin neljä henkeä. Höh. Päätin kuitenkin koittaa kepillä jäätä ja kysäistä, josko Tallinnan viikollemme osuisi vaikka joku vajaa kierros, johon mahtuisimme mukaan.

Vastaus tuli nopeasti: Junimperium lupasi tehdä poikkeuksen, ja järjestää kierros ja maistelu vain meille kahdelle. Jee! Tartuin tietysti tarjoukseen, ja sovimme ajan.

Täältä tullaan Junimperium!

Sovittuna päivänä sovittuun paikkaan. Koputus ovelle ja sisään taloon, jonka muistan muutaman vuoden takaa lähes korjauskelvottoman näköisenä teollisuushallina. Nyt ulkoseinä oli saanut uuden tyylikkään mustan väripinnan, ja ikkunalla kiiltelivät lasirivistöt kutsuvan näköisinä.

Mutta hep, pieni välihuomautus! Olethan jo tallettanut Tallinnan parhaat ravintolat -listani? Kun lähdet seuraavan kerran Tallinnaan, sen avulla hyvien ravintoloiden löytäminen on paljon helpompaa kuin hakuammunnalla. 

Junimperium Telliskivi-alueen keskellä Tallinnassa
Junimperiumin ulko-ovi

Ovella meitä tervehti Tarvo Jaansooksi itsensä esitellyt sympaattinen herrasmies, joka kertoi olevansa yksi paikan perustajista.  Mielenkiintoinen kaveri, josta kerron kohta lisää.

Tila on todella hieno! Tämän brändin luojalla on ollut silmää. Ihastellessani yksityiskohtia ja hallittua kokonaisuutta oppaamme Tarvo kertoi, että Junimperiumin perustamisen lisäksi hän on myös suunnitellut sen visuaalisen ilmeen.

Herra Jaansoonilla on pitkä ja vaikuttava historia tekstiilipuolen designerina, ja onpa hän joskus opettanut Helsingin taideteollisessa korkeakoulussakin. Ei siis ihme, että Junimperiumin ilme hivelee silmää.

Tarvo Jaansoo
Junimperium-tislaamon logo seinällä
junimperium gin tonic
Yrttejä Junimperium baarin ikkunalla

Junimperium järjesti meille minimatkan ginin tekemisen maailmaan

Saimme kiinnostavan pohjustuksen ginin tekemiseen, Junimperium brändiin ja siihen, mistä heidän gininsä saa erityisen luoneensa.

Junimperiumin tarina alkoi rakkaudesta laadukkaaseen käsityöhön. Kuulemme heidän kunnioittavan vuosisatoja vanhaa ginin tislaamisen perinteitä tehden kuitenkin samalla jotain omintakeista. Perustajat kokeilivat yli vuoden erilaisia kombinaatioita maailman parhaiden katajanmarjojen ja ainutlaatuisten yrttien kanssa.

Lopulta unelmasta tuli totta. Junimperium Distillery avasi ovensa vuoden 2019 alussa. Toivon näille mukaville ja osaaville tyypeille kaikkea hyvää!

Saimme kierroksellamme tavata toisenkin perustajan, ginikemisti ja tislaaja Aare Ormusin. Niin hän kuin Tarvokin puhuivat sujuvaa suomea, joten saimme kierroksesta todella kaiken irti.

Kuulimme mitä mausteita ja yrttejä Junimperiumin tuotteissa käytetään nuuskien houkuttelevan näköisten purkkien sisältöjä ja vihreiden yrttien aromeja. Ihastelimme sitä intohimoa, jolla Junimperiumin tyypit jaloa juomaansa valmistavat. Uskon että tästä ginistä kuullaan vielä!

Aare Orkus
Junimperiumin dry london gin ja winter edition gin
junimperiumin mausteita
Kierros junimperium tislaamossa telliskivessä
Yksityiskohta junimperium tislaamossa tallinnassa
junimperium tallinnan gin tonic
gin tonicin tekoa junimperium tislaamossa
Junimperiumin katajanmarjoja

Vielä sananen Junimperium’in brändin ilmeestä

Kaikki yksityiskohdat oli niin hienosti suunniteltu, että se ansaitsee vielä erityismaininnan. Toiminta on vasta alkanut, mutta silti kaikki näyttää viimeistellyltä ja loppuun mietityltä. Silmä lepää huolella valituissa yksityiskohdissa.

Kaikki baarimestarin välineet olivat tavallisen teräksen sijaan saman kuparin värisiä kuin Junimperiumin logo – tai ginipannun kupariputket. Samoin ginipullon syvä tumman vihreä toistui ruokalistojen kansissa ja baarin seinässä. Tarvo kertoi vielä, että hänen tietonsa mukaan Junimperiumin pullojen korkki olisi ainoa ginipullo maailmassa, jossa on aito katajapuinen korkki.

junimperiumin lasinaluset
Tarvo jaansoo
junimperiumin ginipullot
Junimperium baarin drinkkilista
skakereita junimperiumin baaritiskillä
tarvo jaansoo
yritit ovat lasipurkeissa telliskiven junimperiumissa
Junimperium Winter Edition gin tonic

Ginituliaisia kotiinkin

Junimperium’in baarista voi ostaa myös tuliaisia. Talvella perusginin – mikäli tätä pehmeää, täyteläistä ja hienostunutta juomaa nyt perusginiksi voi kutsua – lisäksi tarjolla on myös rajoitettu erä lämpimämmin maustettua Winter Edition -erikoisginiä. Se oli kauniin punaista ja hienosti puolukan ja kanelin makuista.

Tilasimme illan päätteeksi lasilliset Winter Editionista sekoitettua gintonicia, ja se oli kyllä todella upea drinkki. Maistelimme muitakin herkullisia ginidrinkkejä – niin hyviä, että seuraavana aamuna väsytti vähän normaalia enemmän. Drinkkejä voi yrittää sekoitella myös kotona, sillä Junimperium on julkaissut näiden oivallisten juomiensa reseptit myös nettisivuillaan.

Gin gin! Tänne palataan pian uudestaankin.

junimperium winter edition gin
hienoja kristallisia pulloja junimperiumin baarissa
Pehmeät nojatuolit junimperium tislaamon baarissa

Näin saat enemmän irti Tallinnan reissustasi 

Kukapa ei haluaisi saada reissustaan mahdollisimman paljon irti. Siksi olen laatinut työkalupakin, jonka avulla löydät aina kiinnostavaa nähtävää ja tehtävää. 

Drinkkejä junimperiumin baarissa

8 Comments

 • Anu

  Suurkiitos vinkistä! Vähän harmi, ettei kierrokselle pääse viikonloppuina tai maanantaisin, mutta onhan heillä kuitenkin baari auki. Siis sinne parin viikon kuluttua!

 • Tiina Auranen

  Ihania nämä sun tärpit, tuntuu että haluais muuttaa Tallinnaan, niinpaljon siellä nähtävää ja koettavaa. Tämäkin menee listalle must see. Osoiteet olisi hyvä laittaa juttuun myös, olisi helpompi löytää nopeasti. Teen juuri listaa itselleni loppukuun Telliskiven vierailua varten!

  • Henna Mikkilä

   Juu tuo osoite/karttalinkki on erittäin hyvä pointti. Uudemmissa jutuissa niitä taitaa ollakin vähän paremmin, mutta pitäisi kyllä käydä lisäilemässä myös niihin joista on unohtunut. Olen vähän leväperäinen tällaisissa asioissa, kun olen alunperin enemmän visualisti kuin kirjoittaja. Oppimista, oppimista tämä elämä!

 • Sari - Campasimpukka

  Olen kyllä, olen siellä innolla kirjoitellutkin jo! 🙂 Nyt juuri olemme Tallinnassa muutaman päivän ja kauhea kriisi päällä. Lähteäkö sittenkin pikkuiselle kartanojahdille, kun lähettyvillä on näkemättömiä paikkoja vai pitääkö auto säilössä asuinpaikan sisäpihalla ja kulkea vain jalkaisin.

  • Henna Mikkilä

   Aivan, no nyt tajusin kuka Sari sinä olet. Mahtavaa! Positiivinen kriisi onneksi – ja tuttu minullekin. Aina niin paljon valinnanvaraa. Miten se on edes mahdollista noin pienessä maassa!

  • Henna Mikkilä

   Oli kyllä tosi tyylikäs – ja kiinnostava! Ostimme tuliaisiksi sekä tavallisen että Winter Edition -pullon. On kyllä uskomattoman hienon makuinen gini. Olethan muuten jäsen perustamassani Facebookin Tallinnatärpit-ryhmässä? Olisi kiva siellä kuulla mitä kivoja paikkoja löydätte.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.