Von krahli baar tallinnassa
Baarit,  Tallinna

Von Krahli baar on suosikkini vanhassa kaupungissa

Kerron heti kärkeen, että en voi väittää olevani mikään Tallinnan baariskenen asiantuntija. Suurin osa kaupungin iltapaikoista on minulle enemmän tai vähemmän tuntemattomia. En ole ollut baarien suurkuluttaja nuorempanakaan, ja sitä mukaa kun ikää tulee lisää, kiinnostus sen kun vaan vähenee. Mutta siitä huolimatta muutama paikka on sellainen, johon istahdan mielelläni lasilliselle tai parille. Von Krahli baar on ehkä NoKun lisäksi se, johon askeleni useimmiten vievät.

Kuten blogistani on varmaan käynyt selville, viihdyn ennen kaikkea herkullisen illallisen äärellä. Ruoka on se eliksiiri, joka pitää minun koneeni käynnissä! Mutta tykkään kyllä piipahtaa myös viihtyisään baarin lasilliselle tai parille. Suosikkibaarini on sellainen, jossa on viihtyisä sisustus, musiikki ei soi liian kovaa ja eivätkä hinnat huitele taivaissa. Von Krahli Baar on juuri tällainen.

Von Krahli Baar’in löydät Rataskaevukadulta. Tämä pieni kadunpätkä on mielestäni yksi vanhan kaupungin parhaita ravintolakeskittymiä. Sen varrelta löytyy monta suosikkiani, kuten Rataskaevu 16, Vegan V ja Tabula Rasa. Matkaa Raatihuoneentorille on vain korttelin verran, mutta tunnelma on kuin toisesta maailmasta varrattuna turistien täplimän Raekoja platsin reunoilla oleviin ravintoloihin.

Rataskaevu kadulla oleva von krahli baar
retroa ja tiiliseinää von krahli baarissa
Kaunis lattia von krahli baarissa

Von Krahli baar’in sisustus kutsuu viihtymään

Baari voi jäädä huomaamatta, sillä sen ikkunat ovat jonkin verran katutason yläpuolella. Löydettyäsi kuitenkin oikean oven ja käveltyäsi portaat katutasosta baariin, silmiin osuu ensimmäisenä kauniiksi kuluneet lautalattiat ja rouhean näköiset vanhat tiiliseinät. Kivasti sommitellut taulut seinillä antavat mukavan taiteellisen ja boheemin taustan. Sisustus on tunnelmallinen yhdistelmä patinoituneita huonekaluja ja retrovalaisimia. Yhdistelmä toimii.

Henkilökunta suhtautuu hommiinsa rennon huolettomalla otteella, mikä tarkoittaa joskus vähän verkkaista palvelua. Toisaalta tarjoilijat ja baarin tyypit voivat jäädä välillä jutustelemaan niitä näitä pidemmäksikin aikaa. Sellainen on erityisen mukavaa silloin, kun reissaa sooloillen, eli yksin ­­– niin kuin minä Tallinnassa usein teen.

Von krahli baarissa on rento ja ystävällinen palvelu

Vanhan kaupungin yleiseen meininkiin verrattuna Von Krahli baarissa asiakaskunta on välillä hyvinkin paikallisen, suorastaan vakioväen oloista. Joku tarjoilija joskus kertoili, että paikka on kulttuuri- ja teatteriväen suosiossa, sillä samassa rakennuksessa toimii myös Von Krahl –teatteri. Välillä pöydissä istuu isoja porukoita boheemin näköistä iloista kantaporukkaa, ja meno on rennon letkeää.

Von Krahli baar on sekä juomaa että ruokaa

Vaikka palvelu voi tuntua leppoisalta ja välillä jopa vähän uneliaalta, ruoka kuitenkin tulee yleensä todella nopeasti. Mikään superkeittiö täällä ei ole, mutta kyseessä onkin ennen kaikkea baari.

Pisteitä pitää kuitenkin antaa ensinnäkin kohtuullisen hintaisista ja reilun kokoisista tapas-lautasista. Toisaalta arvostan myös koko päivän tarjolla olevaa aamiaista. Listalta löytyy kaksi suosikkiani: Shakshuka ja Huevos Rancheros. Kummatkin maistuvat yhtä hyvin lounaaksi kuin aamiaiseksi. Kokoa löytyy, mutta hintaa ei niinkään.

Veikkaan että baarilla ei ole omaa keittiötä, vaan ruuan valmistuksesta vastaa jokin naapurissa olevista samojen omistajien paikoista: Vegan V, Von Krahli Aed tai Vanaema juures.

Paras paikka von krahli baarissa on ikkunapöydät
Von krahli baarissa on kiva sisustus
Von krahli baarin ovi

… mutta myös musiikkia ja teatteria. Ja kesällä terassi!

Kyllä vaan: Von Krahli baar’issa on myös klubi ja teatteri. Tajusin klubin olemassaolon vasta käytyäni etuosan baarissa lukuisia kertoja. Yhdellä visiitillä baarin takaa alkoi kuulua livemusiikkia ­– joku bändi siellä viritteli soittimiaan. Kävin kurkkaamassa, ja mitä löysinkään: takaosassa on mahtavan tunnelmallinen klubitila, jossa on kauniit korkeat ikkunat ja upeat kattomaalaukset.

Silloin päätin että sinne on päästävä keikalle, ja vihdoin pari reissua sitten toiveeni toteutui. En selosta keikkaa sen tarkemmin, muuta kuin kerron että kannattaa tarkkailla Von Krahli Baar’in ohjelmaa heidän Facebook-sivuiltaan. Ainakin meidän kuulemamme setit olivat ihan huippuhyviä, ja tila kutsuvan näköinen. Liput eivät ainakaan sillä kerralla maksaneet juuri mitään, joten hintakaan ei ole este.

Eesti laul semifinalisti Inger Fridolin
Afro Tallinn Beat Orchestra tallinnassa
Inger Fridolin on eesti laul eurovision laulukilpailun semifinalisti
Afro Tallinn Beat Orchestra on mahtava virolainen livebändi
Virolainen laulaja Inger Fridolin

Teatterissa en ole vielä käynyt kielimuurin takia. Olen kyllä kuullut, että jotain englanninkielisiäkin produktioita siellä olisi, joten tarvitsee pitää silmät auki ja toivoa että osuisi kohdalle, kun olen taas kylillä.

Ja sitten se terassi: on muuten niin viihtyisä ja intiimi, että ei paremmasta väliä. Aurinko ei sinne pahemmin osu, mutta viime kesän hellepäivinä se oli mielestäni kaupungin paras piilopaikka – sekä helteeltä, että turistivirroilta. 

Von krahli baarin terassi on pois kadun vilinästä

Poimi parhaat Tallinnatärpit 

Mikä on mukavin tapa ottaa kaikki irti seuraavasta Tallinnan reissustasi?

Von krahli barin sisäpiha on kesällä terassi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.