Oluenystävän Tallinna
Vieraskynä

Oluenystävän Tallinna

Nimeni on Jaakko Matikainen ja olen joensuulainen olutharrastaja. Olen vuoden 2012 elokuusta asti kirjoittanut JaskanKaljat -nimistä olutblogia, minkä sivuilla on vierailtu lähes kaksi miljoonaa kertaa. Tuona aikana olen kirjoittanut yli 1600 erilaista olutjuttua, joissa mukana on olutarvioita, panimoiden tarinoita, olutmatkailua ja paljon muuta. On mukavaa päästä kertomaan nyt Sooloiluja-sivuston lukijoille, millainen on oluenystävän Tallinna.

Jaakko Matikainen

Pitkä oli tauko, mutta vihdoin pääsin käymään Tallinnassa. Edellisestä kerrasta oli ehtinyt kulua jo 12 vuotta, joten olikin korkea aika lähteä tutustumaan tähän kaupunkiin. Edellisellä kerralla ei ollut tai en ainakaan nähnyt pienpanimo-oluita, vaan olutvalikoima pyöri Saku Originaalin ja Saku Kuldin ympärillä.

Visiittini oli tälläkin kertaa lyhyt, mutta muutamia hienoja olutpaikkoja löytyi ja tässä niistä maininnat. Jutussa on mukana myös sellaisia olutpaikkoja, joissa en käynyt, mutta ovat varmasti näkemisen ja kokemisen arvoisia. Näihin paikkoihin aion itsekin seuraavalla reissullani tutustua.

Tallinna oli olutharrastajalle sellainen kaupunki, että näkemistä, kokemista ja maistamista riittää moneksi päiväksi.

Oluenystävän Tallinna

taptap

Pullokauppa, josta saa myös hot dogeja, joita inspiroi tanskalainen katuruokakulttuuri. Valikoimasta löytyy noin 230 pulloa ja hanoissa kuusi olutta. Hanaoluita voi ostaa mukaan growlereissa tai vaikka tölkissä, koska heiltä löytyy oma tölkityskone.

Olutvalikoima on valittu huolella, joten sieltä löytyy kaikille varmasti jotain mielenkiintoista. Hintataso oluilla on melko korkea (lähes Suomen hinnoissa). Hanavalikoima pieni, mutta sekin menee laatu edellä.

Osoite: Rotermanni 2

Taptap on Rotermannista, jossa on paljon muutakin nähtävää. Lue tämä juttu niin tiedät mitä!

Oluenystävän Tallinna

Beer Garden

Kyseessä on olutravintola ja sporttibaari. Tilavan kokoinen ravintola, jossa tarjolla olutta ja ruokaa. Olutvalikoima ei ole mikään kaikista erikoisin, mutta laadukkaita oluita löytyy hanasta ja pullovalikoimasta.

Ruokapuolelta löytyy pikkupurtavaa, keittoja, pastoja ja grillattavaa. Itse tuli otettua oluelle kaveriksi friteerattuja siankorvia, valkosipulileipää ja friteerattuja juustopalloja. Oluena mm. Stone IPA, mikä on kyllä pettämätön valinta.

Osoite: Inseneri 1 

Oluenystävän Tallinna

Beer House Restoran-Õlletehas

Valtavan kokoinen panimoravintola, jossa oluet ja ruoat ovat hyvin saksalaisvaikutteisia. He valmistavat seitsemää erilaista olutta, joista voit tilata vaikka maistelusetin. Settiin kuuluu 2,5 dl jokaista olutta. Tokihan olutta voit ottaa myös puolen litran tai litran tuopeissa.

Ruoka on taivaallisen hyvää ja oluita voi ostaa myös mukaan. Kaikki oluet olivat erittäin maistuvia, mutta ainakin hunajaolut kannattaa testata.

Osoite: Dunkri 5

Pohjala panimoravintolan valikoima
Põhjala tap room Noblessnerissa.

Pudel Baar

Pudel Baar on Viron ensimmäinen gourmet-olutravintola. Tarjolla 14 hanaa ja lukuisia pulloja. Olutvalikoimassa paljon virolaisia oluita, mutta myös laaja valikoima hienoja oluita ympäri maailmaa.

Missä: Telliskivi 60a-5

Uba ja Humal

Uba ja Humal on olut- ja kahvikauppa. Laaja ja laadukas valikoima oluita lähellä satamaa. Tiloista löytyy myös Taproom, jossa 20 hanaa erilaisia oluita.

Osoite: Võrgu 3

Põhjala Tap Room

24 oluthanaa, jossa Põhjalan omia oluita, mutta myös tuotteita muilta panimoilta. Põhjala Tap Roomin ruoka pyörii Texas BBQ:n ympärillä ja savustus tapahtuu paikan päällä.

Jos sinua kiinnostaa hyvä olut ja siihen kaveriksi hyvä ruoka, niin tämä on sinun paikkasi.

Osoite: Peetri 5

Täältä voit lukea Sooloiluja-blogin jutun Põhjalasta.

Oluenystävän Tallinna

Koht Pothouse

Olutkauppa ja olutravintola, jossa sisäpihalla äärimmäisen sympaattinen terassi oluthanoineen.

Osoite: Lai 8

Olutravintola Põrgu

Põrgu on monen olutharrastajan suosikkipaikka Tallinnassa ja miksei olisi. Põrgu tarkoittaa suomeksi helvettiä ja se sijaitseekin Pyhän Nikolaoksen kirkon vieressä.

Olutvalikoima on runsaan oloinen ja juomia löytyy ympäri maapalloa. Siihen kun oluelle ottaa kaveriksi vaikka grillattua possunkassleria lämpimän perunasalaatin kera tai savunmakuista ankkafiletta sellerivaahdolla, niin siitä nauttii keho ja mieli.

 Osoite: Rüütli 4

taptapin vaikuttavat pullorivistöt.

Tallinnassa on paljon hienoja olutravintoloita ja olutkauppoja, joten tämä oli ainoastaan pintaraapaisu siihen mitä tällä hienolla kaupungilla on tarjota oluenystävällä. Suosittelenkin, että otat reilusti aikaa ja lähdet rauhassa tutkimaan.

– – – – – – – – – – 

Jaska muualla verkossa 

Nettisivut www.jaskankaljat.fi

Twitter twitter.com/jaskankaljat

Facebook facebook.com/kaljajaska

Instagram instagram.com/jaskankaljat

6 Comments

 • Kohteena maailma / Rami

  Kiitos tilannepäivitystiedoista! Ajattelinkin, että korona tulee vaikuttaneen paikkoihin jonkun verran niin odottelen hetkeä, kun pääsee Tallinnaan ilman karanteenia käymään pariksi päiväksi kiertelemään paikkoja. Sama tietysti on monissa muissakin postauksissa mitä kirjoitellut, että tarvitsee koronan jälkeen käydä useampi postaus läpi ja tarkistuttaa tilanteet.

  • Henna

   Jep, muutoksia tulee aivan varmasti. Mutta onneksi myös uusia paikkoja! Oluen ystävälle kiinnostavin varmaankin Pühasten tap room Telliskivessä, mutta kannattaa tsekata myös Steamfunk-baari Vanhassakaupungissa. Hr. Mauruse oli pitkään lähes uhkaavan oloisesti kiinni, mutta avasi onneksi uudestaan ovensa. Toivoittavasti pysyykin auki. Kiva kiinnostava uudehko paikka on myös Karakter bar Veerennissä… että kyllä Tallinnassa vaan koronakurimuksesta huolimatta riittää tutkittavaa.

 • Kohteena maailma / Rami

  Jaskan tarinoita olutmatkailusta on aina mukava lukea. Itselle Tallinna on se olutkaupungeista mieluisin ja muutaman oluenmakuisen unelmareissun sinne teen vuosittain. Tässä omia hyväksi havaitsemiani paikkoja kartan kanssa, joissa monet näistä Jaskakin paikoista mukana. Kaiken kaikkiaan olen listannut 23 sellaista Tallinnan olutravintolaa, missä itse viihdyn. Heti kun korona helpottaa, uudet tutkimusretket odottavat. https://kohteenamaailma.fi/eurooppa/tallinnan-parhaat-olutravintolat/

  • Henna

   Kyllä onkin mainio lista sinulla! Vähän on tilanne muuttunut tuonkin jälkeen, kun esim. Rebane ja Koma ovat häipyneet kartalta. Saa nähdä minkä verran korona tulee kurittamaan vielä tämänkin alan yrittäjiä. Toivottavasti joulunaika toisi vähän helpotusta.

 • K.riitikko

  Informaatioarvo aikas köyhä, osa ”suosituksista” vaikutti wikipedia vilkaisulta ilman oikeaa visiittiä paikan päällä.

  • Henna

   K.ritiikkisikin on ehkä hiukan köyhänlaista, kun huutelet sieltä nimimerkin takaa. Mitä paikkoja jäit erityisesti kaipaamaan? Minusta tällaisessa postauksessa arvokasta olisi juuri se, että kommentoijat täydentäisivät sitä omilla rakentavilla kommenteillaan. Tämä kommentti ei juuri antanut lisäarvoa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.