Kaktus kukkakauppa telliskivessä
Ostokset

Kaktus kukkii Telliskivessä – ja kauniisti kukkiikin!

Olen hehkuttanut lukuisia kertoja Kalamajassa olevaa hurmaavaa Pojeng kukkakauppaa. Siksi tuottaakin nyt pieniä vaikeuksia sanoa ääneen, että se on tainnut saada haastajan kukkakauppasuosikkieni kärkipaikoilla! Telliskiveen on ilmestynyt nimittäin ihana vihreä keidas, jonka haluan nyt esitellä sinullekin.

Muistaakseni Telliskivessä Fika-kahvilan tuntumassa oli ennenkin kukkakauppa, mutta sen lopettaessa tila jäi joksikin aikaa tyhjäksi. Heinäkuisella reissullani yllätyin iloisesti huomatessani samaisen valoisan tilan täyttyneen taas kaikella vihreällä ja kukkivalla. Äkkiä sisään tekemään lähempää tuttavuutta!

Kaktus kukkakauppa telliskivessä

Nimi on kaktus, mutta tarjolla on paljon muutakin

Haukon henkeä ihastuksesta kävellessäni sisään: onpa kauniisti sisustettu tila ja hyvällä silmällä valittu myytävät kukat ja kasvit! Poikani naureskeli, että nyt osui ja upposi äidin makuun.

Oikeassa oli nuori mies: nautin todellakin näkemästäni. Vihreään painottuva väriskaala on hillitty ja tyylikäs. Seinustan leppoisassa istuskelunurkkauksessa katseenvangitsijana on upea nahkainen lepakkotuoli. Kaikki yksityiskohdat viehättävät silmää.

Ihastelen myös valikoimaa – tuttujen hortensioiden, krysanteemien ja kallojen lisäksi tarjolla on erikoisemman näköisiäkin lajikkeita. Olen niin kaukana hortonomista kuin olla ja voi, joten en osaa nimetä ensimmäistäkään näkemistäni hauskoista vihreistä pompuloista, suloisista huiskuista tai terävän näköisistä töröttäjistä. Onneksi minun ei tarvitsekaan: riittää, että joku minua lahjakkaampi viherpeukalo osaa loihtia niistä kauniita kimppuja!

Kaktus kukkakauppa telliskivessä
Kaktus kukkakauppa telliskivessä
Kaktus kukkakauppa telliskivessä

Kaktuksen omistajalla on silmää

Kaupassa on muitakin asiakkaita, joten en ehdi haastatella tiskin takana häärivää omistajaa kovin perusteellisesti. Asiakaspalvelun ja sidonnan lomassa hän ehtii kuitenkin kertoa olevansa myös valokuvaaja, ja onpa hänellä ja toisella omistajalla kuulemma myös juhlasuunnittelijan osaamista.

Menen aivan varmasti kyselemään tarkemminkin tästä ihastuttavasta pienestä paikasta. Haluan kuitenkin julkaista tämän artikkelin vajavaisilla tiedoillani, jotta sinäkin huomaat mennä käymään tässä kauniissa keitaassa.

Pojeng-kukkakaupalla Kalamajassa on erityinen paikka sydämessäni, mutta mahtavaa että Telliskiveenkin on tullut näin viehättävä kukkakauppa. Näiden kahden tyylit ovat selkeästi erilaiset, mikä on positiivinen juttu. Pojengia luonnehtisin romanttiseksi ja runsaaksi,  Kaktus puolestaan on moderni ja minimalistisempi. Kummassakin osataan varmasti tehdä kimput juuri asiakkaan toiveiden ja maun mukaan.

Kaktus löytyy Telliskiven kauppakäytävältä Fika kahvilan vierestä. Osoite on Telliskivi 60a

Kaktuksen nettisivut ja Facebook-sivut.

Aukioloajat kannattaa tarkistaa aina yrityksen omilta sivuilta, mutta artikkelia kirjoittaessa ne ovat: arkisin 11–18, viikonloppuisin 11–17

Booking.com

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.