Kurze Tallinnan Kalamajassa
Ravintolat

Kurze keittelee dagestanilaista ruokaa Koplikadulla

Hienoissa ja trendikkäissäkin ravintoloissa on tietysti mukava käydä. Tallinnaan tupsahtelee uusia kiinnostavia paikkoja tasaiseen tahtiin, ja trendiaallon harjalla on tietysti kiinnostavaa käydä niitä testailemassa. Noblessneriin aukesi Lore bistro ja japanilainen Kampai, Telliskiveen Fotografiskan ravintola – hienoja ja trendikkäitä uutuuspaikkoja kaikki. Mistä kuitenkin pidän Tallinnassa yli kaiken ovat sellaiset ruokapaikat, joita kutsun häröiksi. Tähän kategoriaan solahtaa dagestanilaisravintola Kurze, jonka löysin viimeisimmällä Tallinnan reissullani

Kurze Tallinnan Kalamajassa
Kurze Tallinnan Kalamajassa
Kurze Tallinnan Kalamajassa

Miten härö määritellään?

Härö on meidän perheessä termi, jota käytetään hyvin erilaisista asioista. Siihen liittyy erilaisuus, tavanomaisuudesta poikkeavuus, outous – mutta jotenkin positiivisessa mielessä. Härö ihminen ei mahdu muottiin, mutta on häröydessään kiinnostava ja tutustumisen arvoinen. Sama pätee paikkoihin: häröt baarit, ravintolat tai kahvilat voivat olla outoja, mutta ehdottomasti myös kiinnostavia.

Tallinnan häröravintoloiden ja -baarien listallani on ainakin korealainen Ariran eriskummallisine isäntineen, ja baari Furry Owl, johon sukelletaan pikkuriikkisen hiililuukun kautta. Viime reissullani häröravintoloiden lista kasvoi yhdellä, sillä mikään muu sana kuin härö ei kuvaa yhtä osuvasti dagestanilainen keittiötä tai paikan tunnelmaa. Käydään siis katsomassa oletko kanssani samaa mieltä, ja otetaan suunnaksi Kurze!

Kurze Tallinnan Kalamajassa
Kurze Tallinnan Kalamajassa
Kurze Tallinnan Kalamajassa
Kurze Tallinnan Kalamajassa

Kurze tarjoaa kurzeja ja lihalientä

Astumme sisään pikkuriikkiseen mökkiin, joka nököttää pohjoiseen vievän ratapihan ja Koplikadun välisellä joutomaalla. Meidät ottaa vastaan pariskunta, joka vaikuttaa ensin ehkä vähän kylmäkiskoiselta. Loppua kohti he äityvät kuitenkin niin ystävälliseksi, että tuntuu kuin olisimme saaneet uudet ystävät!

Ruokalistat löytyy liitutaululta, mutta tarvitsemme apua niiden tulkkaamiseen – dagestanilaisesta keittiöstä kun emme tiedä yhtään mitään. Päädymme tilaamaan valikoiman kurzeja, jotka muistuttavat pelmenejä, mutta ovat hurmaavan värikkäitä. Täytteissä on mistä valita.

Kurze Tallinnan Kalamajassa

Kurze maistuu lihaliemen ja erilaisten lisukkeiden kanssa – kaikkeen tarvitsemme enemmän tai vähemmän apua, sillä ruokailuhetkeä ei voi kutsua intuitiiviseksi. Ystävällinen omistajapariskunta kuitenkin jaksaa neuvoa meitä, eikä uuvu tietämättömien turistien kanssa.

Ruokailuhetki oli ehkä vähän väärä sana… ruokailumme ei suju mitenkään vikkelästi. Kaikki annokset tehdään silmiemme alla keittiössä, ja kiireisemmällä olisi saattanut alkaa pinna käristä. Meillä oli onneksi kaikki maailman aika käytettävissämme, joten rupattelimme omistajien kanssa mukavia nauttien paikan erikoisesta tunnelmasta ja dagestanilaisista kurzeista.

Kurzen osoite: Kopli 23

Kurzen Facebook-sivut: facebook.com/thekurze

Avoinna: ma–to 12–19
pe–la 12–21
su 12–18

Muita erikoisia ravintolaelämyksiä Tallinnassa

Minulla on ollut tarkoitus kirjoittaa pitkä postaus nimeltään ”erilaiset rysät” viitaten siihen, että turistivirtojen ulkopuolelta löytyy vielä paljon kiinnostavia ja erikoisiakin ruokapaikkoja ja baareja. Ota suunnaksi vaikka joku näistä:

Trammi-baari Tallinnassa

4 Comments

    • Henna

      Jep! Se jaksaa kyllä hämmästyttää, että miten sieltä edelleenkin vaan löytyy erikoisia paikkoja tutkittavaksi. ”Vielä testaamatta” -listallanikin on vielä vaikka mitä jännää odottamassa…

  • susanna kaasalainen

    Kiitos Henna, mielenkiintoinen postaus, pääsispä pian taas Tallinnaan, laitan nämä vinkit ylös nimimerkki häröilijä

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.