Barrel street food pelgurannassa
Ravintolat,  Tallinna

Barrel street food ja burger-retki lähiöön

Välillä tuntuu, että ei minun Tallinan reissuissasi ole järjen häivää, kun hortoilen ympäri kaupunkia testailemassa paikkoja, jotka olen joskus merkinnyt Googlen ”Hennan Tallinna: vielä testaamatta” -kartalleni. Barrel street food keikkui tuolla listallani pitkään, kunnes sain sen viime reissuni jälkeen siirrettyä ihan toiselle listalle. Mutta mille… se selviää kohta.

En ole aina edes varma, mistä olen aluperin kuullut kaikista käymistäni ravintoloista. Barrel Street Food on tästä mainio esimerkki. Minulla ei ole mitään mielikuvaa, missä tähän paikkaan törmäsin. The Baltic Guide on yksi hyvä ideoiden lähde, ja Tallinnatärpit Facebook-ryhmä toinen. Mutta niin tai näin, nyt oli aika tehdä retki Pelgurannan kaupunginosaan maistamaan tämän minipienen katukeittiön antimia.

Barrel street food pelgurannassa

Barrel street food on paikassa, josta ei yleensä etsitä ruokapaikkaa

Barrel street food sai tämän soolomatkailijan harhailemaan alueelle, jonne ei muuten tulisi mentyä – ja se on kivaa se! Paikka on keskellä Pelguranna nimistä asuinaluetta.

Se on kaupungin länsipuolella oleva lähiö, jonka rakennuskannasta ja historiasta joku minua viisaampi osaisi kertoa asiantuntevasti, mutta meikätäti heittää vain arvauksia. Olisko Pelgurannan talot nk. Hruštšovka-tyyppiä, en osaa sanoa. Veikkaan että ovat. Menneitä neuvostoaikoja alue henkii, vaikka onkin siistitty oikein asialliseen kuntoon.

Barrel street food on Pelgurantaa halkovan ison tien varressa. Jatkaessasi samaa tietä eteenpäin, aukeaa edessäsi yksi kaupungin suurimmista uimarannoista. Paikallinen väki pitää tästä beachistä kovasti – voisin kuvitella että sekä suuren kokonsa, että ilta-auringon puolella olevan sijaintinsa vuoksi.

No kannattiko retki?

Kannatti todellakin! Ensinnäkin paikka on hauskan eksoottisen näköinen. Naapurihuoneistossa on paikallisen väestön ahkerasti käyttämä suoraviivainen viinakauppa, ja itse Barrel street food oli oikeinkin katu-uskottava katukeittiö.

Ensimmäisenä katse osuu koko seinän korkuiseen hienoon seinämaalaukseen Jack Nicholsonista Hohto elokuvassa – Heeeeere’s Johnny vaan sullekin, mutta minä haluan nyt ruokaa! Katselen sisustusta tarkemmin kun vatsa on täynnä.

Jack Nicholsonin kuva tallinnassa
Barrel street food sisustus
Barrel katukeittiön lemonade
sisäänkäynti barrel street foodiin
Barrel street foodin hampurilainen
Barrel street food ruokalista

Tiskillä vastassa oli ystävällinen nuori poika, ja muita ei sitten paikalla ollutkaan. Rupattelimme niitä näitä, sikin sokin englanniksi, suomeksi ja viroksi. Tämäkin symppis kaveri todisti taas kerran väitteet virolaisten kylmäkiskoisesta palvelukulttuurista vähintäänkin virheellisiksi, ellei suorastaan valheellisiksi.

Ja kun iskin hampaani bbq-burgeriin, ja pillini raparperi-limonaadiin homma oli selvä: retki tänne turistivirtojen tuolle puolen kannatti! Hampurilainen oli juuri sopivan medium, ja kotitekoinen lemonade suorastaan täydellinen kumppani sille. Kun paikan sisustus oli lisäksi täynnä kiinnostavia yksityiskohtia, Barrel street foodille on helppo nostaa peukkua.

Retki Pelgurantaan ja Barrel street foodiin vahvisti ajatustani kerätä kaikki kaupungin parhaat burger-paikat yhteen postaukseen. Ja kyllä: tämä paikka todellakin ansaitsi paikkansa sillä!

Olin autolla liikenteessä, joten lisäpisteitä siitä että sain sen parkkiin aivan oven eteen. Helpotti ja nopeutti pikaista lähiöretkeäni merkittävästi. Ruuan jälkeen oli nimittäin aika suunnata keula kohti D-terminaalia ja sitä kautta Suomea.

Osoite: Puhangu 71

Facebook-sivut: www.facebook.com/BarrelStreetFood

Aukioloajat:
Ma–ti suljettu
Ke–su 12–21

Barrel street food sisustuksen yksityiskohta
Jack Nicholsonin kuva tallinnassa
Barrel street food pelgurannassa

Ai niin… se kartta, jolle Barrel street food päätyi!

Olipa lähellä että olisin unohtanut kartan, jolle Barrel street food siirtyi Vielä testaamatta -kartaltani. No tietysti kartalle nimeltä kaupungin parhaat burgerit, jonka löydät täältä. Sen rakentaminen on vielä aika tavalla kesken, sillä en ole itse vielä ehtinyt testata esimerkiksi sellaisia kehuttuja paikkoja kuin Burger Box ja Diner. Sen sijaan suosikkieni OneSixty (lue siitä juttu täältä) ja Jahu Tänavagurmee sijannin löydät tuon kartan avulla.

Testattavaa siis riittää! Mutta kyllähän kaikki me Tallinnan ystävät sen tiedämme. Kaupungissa on aina enemmän nähtävää ja tehtävää kun itsellä on aikaa. Tai rahaa. Uusia reissuja odotellessa siis.

Hennan listat avuksi Tallinnan matkan suunnitteluun!

Saan paljon positiivista palautetta suosikkipaikkojeni listoista, joten ota sinäkin ne käyttöön etsiessäsi Tallinnan mansikkapaikkoja:

 • Täällä kaikki suosikkiravintolani.
 • Tämän listan avulla löydät rauhallisimmat ja viihtyisimmät kesäterassit.
 • Jos on talvi, eikä terasseille ole asiaa, kannattaa etsiä kivoja illanistujaispaikkoja Tallinnan salakapakat -postauksestani
 • Ja mikäli et asu hotellissa tai tulet kaupunkiin aamulaivalla, saatat kaivata vinkkejä mukavista aamiaispaikoista. Aamupalapaikkojen listan löydät täältä.
Tallinnan paras ravintola

2 Comments

 • tracfone

  Hurrah, that’s what I was searching for, what a material!
  present here at this blog, thanks admin of this website.

 • logert

  remarkable things here. I’m very happy to look your article. Thank you a lot and i am taking a look forward to touch you. Will you please drop me a e-mail?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.