Kebaboom balti jaaman torilla
Ravintolat

Kebaboom yllätti: positiivisia kebabuutisia

Enpä olisi ihan heti uskonut kirjoittavani positiivista postausta kebabpaikasta! Tai jos ollaan tarkkoja, niin en olisi uskonut kirjoittavani sellaisesta yhtään mitään. Älä ymmärrä väärin: ei minulla ole mitään kebabeja vastaan. Kyllä niihin aina joskus tulee sorruttua. Ne vaan ovat niin tuiki tavallista pikaruokaa, että en ole aiemmin keksinyt syytä kirjoittaa niistä. Vaan sitten tuli Kebaboom ja muutti kaiken.

Mikä ihmeen Kebaboom?

Paikka aukesi Balti Jaaman torin katuruokakäytävälle parisen viikkoa sitten, ja sen jälkeen siellä onkin käynyt kuhina. Myytävä loppuu kuulemma kesken joka päivä, ja odottamiseenkin saa varautua. Jotain tavallisuudesta poikkeavaa tässä paikassa siis täytyy olla.

Kebaboom balti jaaman torilla

Kebaboomin takana häärii tuttu mies

Kun asiaa kaivelee hiukan enemmän alkaa tilanne hahmottua. Kebaboomin on perustanut Andrei Lesment, joka on parin muunkin supersuositun tallinnalaisen ruokapaikan takana. Sanooko nimi sinulle jotain? Hän mullisti kolme vuotta sitten Tallinnan pizzaskenen perustamalla legendaariseksi nousseen Kaja pizzan, ja myöhemmin One Sixty -barbequeravintolan. Nyt sama äijä uhkaa myllätä kaupungin kebabtarjonnan.

Koska olen sekä Kajan että One Sixtyn ystävä, päätin lähteä testaamaan Kebaboomin heti tuoreeltaan. Edellisenä päivänä ohi kävellessäni tiskillä oli jonkin verran jonoa, mutta palattuani tänään vähän ennen virallista lounasaikaa tilanne oli hyvin rauhallinen. Muutama asiakas oli minun edelläni, mutta odotusaika jäi olemattomaksi.

Kebaboom balti jaaman torilla

Kebaboom saa täydet pisteet lajissaan

Listalla on perinteistä ja rullakebabia, mutta myös kebabannos salaatilla tai ranskalaisilla. Kysyn tiskin takana olevalta nuorelta mieheltä kastike- ja lisukevaihtoehtoja, mutta hän suosittelee lämpimästi antamaan kebabkokille vapaat kädet eli ottamaan annoksen kaikilla lisukkeilla. Suostun ilolla. Päädyn ottamaan näin ensivisiitillä peruskebun pitaleivällä, jotta saan testattua Kebaboomin perusannoksen. Menköön muut testiin seuraavilla kerroilla.

Annos valmistuu, ja pääsen syömään. Tähän en ollut valmistautunut: annos lyö minut ällikällä. Se on tolkuttoman hyvää! Kastikkeet toimii, ja liha on  jotain aivan muuta kuin kebabpaikoissa yleensä. Tässä siis reissun suurin ruokayllättäjä: olen ihastuksissani kebabiin! Enpä sitten olisi ihan heti uskonut.

Kebaboom balti jaaman torilla

Kebaboom tekee asiat toisin

Syötyäni kebabini yritän udella tiskin takana olevalta mukavalta nuorelta mieheltä paikan salaisuutta. Hän on salaperäinen, eikä suostu paljastamaan yksityskohtia sen enempää leivistä kuin muistakaan ainesosista. Sen verran hän kuitenkin kertoo, että Lesment on hakenut innostusta kebabeihinsa Euroopan döner-pääkaupungista Berliinistä. Alunperinhän kebab tulee tietysti Turkista, mutta Berliini on jalostanut dönerit aivan omalle tasolleen.

Kebaboomin kebabeilla ei siis ole mitään tekemistä suomalaisten kebugrillien tuotteiden kanssa, vaan vertauskohtaa saa mennä hakemaan Berliinistä. Lihakin tulee sieltä – sen verran onnistun utelemaan. Se jos joku näytti erilaiselta kuin normaalit kebuloiden lihamytyt.

Kebaboom balti jaaman torilla

Ranskanperunat leikataan joka aamu tuoreista perunoista, joten laatua löytyy niissäkin. Soosit tehdään myös tilauksesta, samoin leivät. Hanassa on Humalakodan oluet ja kaapissa hyvä valikoima virvoitusjuomia. Itse päädyin Wostok-nimiseen limppariin, joka oli erittäin raikas uusi tuttavuus.

Semmoinen yllätys! Hulluinta tässä on se, että minulle jäi ihan oikea kebabin himo. Haluaisin päästä testaamaan myös rullakebabin… ja jos yhtään itseäni tunnen, niin jonkin tekosyyn varjolla käyn sen vielä popsimassa ennen kuin tämä matka on ohi.

– – – – – – 

Kebaboomin osoite: Balti Jaaman torin street food -katu, Kopli 1

Kebaboomin omat Fb-sivut: www.facebook.com/kebaboomestland

Aukiolojat: ma–la 10:30–20
Su 10:30–18

kaja pizza ravintola tallinnassa
Klikkaa kuvaa ja lue lisää Kaja-pizzeriasta. Sama omistaja kuin Kebaboomilla, ja minusta Tallinnan parhaat pizzat!
Ehkä sittenkin burgeria? Kuvaa klikkaamalla voit lukea lisää One Sixtystä, joka on myös samojen omistajien kuin Kebaboom. Laatua löytyy sieltäkin!

10 Comments

 • Anne Jennika

  Heippa! Minun on jo pitkään pitänyt kiittää sinua tämän blogin kirjoittamisesta. Et uskokaan miten paljon iloa olen saanut kaikista Tallinna -vinkeistä menneen kevään aikana kun on ollut aikaa lukea 🙂 Tallinna on yksi lempikohteeni New Yorkin, Las Vegasin ja Cannesin rinnalla, eikä kyllä yhtään häviä muille. Nyt on taas läjäpäin kohteita minne mennä, kunha Viron puollelle uskaltaa. Suuren suuri kiitos! 🙂 Mainitsin blogisi myös ohimennen omassa blogissani, toivottavasti et pahastu.

  Aurinkoista kesää!

  • Henna

   Voi miten ihanaa saada tällaista palautetta – kaunis kiitos! Ja olen ihan samaa mieltä siitä, että Tallinna ei yhtään kalpene vertailussa moneen suurempaan ja ehkä tunnetumpaan kaupunkiin. Mahtavaa, että on niin lähellä. Enkä tietenkään pahastu – päinvastoin: kiitos maininnasta!

  • Henna

   Ainakin mainio välipala- tai pikaruokapaikka, jos ei nyt ihan syy lähteä reissuun. Mutta oli kyllä kieltämättä iso yllätys, sillä kebabit olivat kiinnostavien juttujen listani pohjimmaisena. Niin ne ajatukset vaan muuttuu!

   • A-M

    Lähtee niin maisteluun seuraavalla reisullani. Mulla oli airbn varattu viikox lauantaista lähtien, mutta ehdin sen jo perua kun näytti siltä ettei turistireissuja sallita. Nyt mietin että pitäisikö tulla ensi viikolla muutamax päiväx. Niin kauan kuin matkailu on mahdollista. Kun ei koskaan tiedä…

 • Nina Malmivaara

  Mahtavaa, tätähän pitää kokeilla! Jos ei heti pääse Tallinnaan voi lahden tällä puolella kokeilla ihan omaa luokkaansa olevaa kebabia Helsingin Harju Dönerissä (Citycenter, Kallio). En kehtaa kertoa, kuinka pitkän matka ajamme hakeaksemme sieltä ruokaa.

  • Henna

   Kiitos vinkistä, tuohan pitää todellakin käydä testaamassa. Asun tosin Turussa, joten ehkä ihan sieltä saakka ei tule lähdettyä vasiten kebabia varten: Vaan mistäpä sitä tietää!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.