Odeon ravintola ja baari Koplissa Tallinnassa
Baarit,  Ravintolat,  Tallinna

Upea Odeon: Pohjois-Tallinnassa puhaltaa uusia ravintolatuulia!

En enää muista, mikä pikkulintu lauloi minulle uuden ravintolan tulemisesta Kopliin, mutta olipa kivaa että lauloi! Nyt saan nimittäin laulettua samat ennakkoluritukset myös  sinulle, rakas lukijani. Sen laulun sanat menevät näin: Koplin kaupunginosaan on aivan näitä aikoja aukeamassa uusi Odeon -niminen baari ja ravintola. Pääsin kurkkaamaan sinne ennen sen aukeamista, ja nyt pääset sinäkin.

Pikkulintujen livertelyn kuultuani pistin saman tien viestiä sen lähteelle. Tenttasin, että mistä oikein on kysymys. Sain ystävällisen kutsun tulla paikan päälle katsomaan, ja minähän tietysti menin!

Olin nähnyt Odeonista muutaman houkuttelevan näköisen kuvan, ja sisään käveltyäni totesin nopeasti, että kuvat eivät liioitelleet. Siitä tulee hieno!

So sorry this post is only in Finnish! If you’re interested, some posts are indeed in English. You find them all in here.

Odeon ravintola ja baari Koplissa Tallinnassa
Hieno sisustus Odeon-baarissa Tallinnan koplissa
Brunssi Tallinnassa Odeon
Tyylikäs sisustus Odeon-nimisessä baarissa koplissa

Odeon on ruokaa, juomaa ja tapahtumia

Oppaanani Odeonin uusissa tiloissa toimi ihanan ystävällinen Mai Tomingas. Annoin kovasti arvoa sille, että hän kutsui minut käymään vain muutama päivä ennen avajaisia, ja halusi kiireistään huolimatta esitellä paikkoja. Hän on tiimeineen tehnyt ympäripyöreitä työvuorokausia, jotta kaikki oli saatu niin hienoon kuntoon.

Mai kertoi uuden ravintolan takana olevan tuttuja nimiä suosikkiravintolani Frankin takaa. Eipä siis ihme että näytti niin lupaavalta! Frank on minusta kaikkea sitä mitä hyvän baarin ja ravintolan pitää olla, joten Odeonilta voidaan odottaa samaa. Tämä porukka tietää mitä tekee! (Lue juttu Frankista täällä).

Odeon on myös tyylikästä sisustusta

Sisustus mukailee hienosti talon rakennusaikakauden henkeä. Kalusteet ovat etupäässä uusia, mutta niissä on mainio 70-lukulainen tunnelma. Väriskaala on kiinnostavalla tavalla epätyypillinen verrattuna mihinkään ennen näkemääni. Kuvat kertovat paremmin kuin minä. Sen verran kuitenkin yritän kuvailla, että jännittävät värit yhdistettynä retrohenkisiin valaisimiin, erikoisiin tekstuureihin ja materiaaleihin tekee Odeonista mielenkiintoisen näköisen tulokkaan kaupungin baaritarjontaan.

Olin aika lailla täpinöissä kaikesta kuulemastani: menu tulee olemaan vähintään 60 % kasvisruokapainotteinen, ja kokonaan vegaanivaihtoehtojakin löytyy. Ekologisuus ja vastuullisuus tuntuivat muutenkin olevan toimintaa ohjaavia arvoja, sillä esim. sisustusmateriaalit ovat valtaosin kierrätettyjä. Tosi kiva kuulla, miten uusi paikka on näin hienosti ajan hermolla ympäristöasioiden suhteen.

Odeon ravintola ja baari Koplissa Tallinnassa
Tallinnan uudet ravintolat
Yksityiskohtia bar odeonissa koplissa
Odeon ravintola ja baari Koplissa Tallinnassa
Kaunis yksityiskohta Odeon baarissa koplissa

Onko Pohjois-Tallinna ja Kopli seuraava Kalamaja?

Nytkö pitkään odotettu pohjoisten kaupunginosien nousu uudeksi trendialueeksi alkaa? Pitkään on heitelty veikkauksia, että seuraava The Alue Tallinnassa olisi Kopli. Alueella on välillä starttaillut uusia trendikäitä ravintoloita, mutta toistaiseksi ne ovat kupsahtaneet yksi toisensa jälkeen.

Odeon aukeaa mainion Bekker-leipomon kanssa samaan taloon (Bekkerissä juttua tämän postauksen lopussa), ja viereen on aukeamassa myös uusi vegaanipaikka entisen Kopli-ravintolan tiloihin. Oma veikkaukseni on, että nyt Koplin nousu suuremman yleisön tietoisuuteen alkaa toden teolla. (Edit: joku ystävällinen lukija korjasi minua sen verran, että vaikka Odeon onkin Kopli-kadulla, se ei ole Koplin alueella vaan Karjamaalla. Kiinnostavaa aluetta tämäkin – ja Koplin raitiovaunulla kuljetaan).

Kurkkaa kuvat Koplin toiselle rannalle nousevasta Koplin Linjat -alueesta. Sen lisäksi Sitsin tehtaan alueelle rakennetaan kovasti, joten lähitulevaisuudessa seudulle alkaa muuttaa ihan uutta asiakaskuntaa.

Odeon ravintola Tallinnassa
Odeon baari Koplissa Tallinnassa
Tallinnan uudet ravintolat

No miten Odeon’iin kannattaa mennä?

Kopli ei tosiaan ole ihan samoilla nurkilla, missä suurin osa lyhyellä Talllinnan retkellä olevista ehtii käymään. Sinne menemistä ei kuitenkaan kannata jännittää, sillä trammi vie ja taksi tuo. Vai miten se oli?

Mutta siis trammilla eli raitsikalla numero 1 ja 2 pääsee näppärästi Koplin suuntaan – ja maksaminen käy nykyään pankkikortin lähimaksulla! Kun menee sisään vaunun etuovesta ja vilauttaa korttia lukulaitteeseen, niin homma on siinä. 

Ykköset ja kakkoset kulkee noin puolille öin, mutta jos päättää jäädä juhlimaan myöhempään, niin kannattaa ladata puhelimeen Bolt-niminen sovellus. Sen kanssa saat taksin juuri siihen kohtaan mihin haluat, eikä maksa paljon. Paikalliset käyttävät enimmäkseen juuri tätä sovellusta taksia tilatessaan. Hinnan näet ennen kuin tilaat kyydin, ja se veloitetaan suoraan luottokortiltasi, joten huijaamisen mahdollisuutta ei ole. Kun lataat sovelluksen tämän linkin kautta, saat ensimmäisen viiden euron kyytisi ilmaiseksi. Minäkin taidan saada kiitokseksi ilmaisen reissun, joten kiitos jos lataat!

Itse en malta odottaa, että Odeon avaa virallisesti ovensa, ja pääsen testaamaan sen keittiön – ja varmasti myös nauttimaan drinkin tai pari. Vaikka Kopli kuulostaa ehkä etäiseltä, niin ei kannata jännittää sinne menemistä. Sinne vaan, ja tsekkaamaan Odeon!

Tee ainakin nämä, niin saat enemmän Tallinnan reissustasi irti!

Tallinnan paras ravintola

11 Comments

 • Merja

  Odeonille peukku! Juuri tällaisista paikoista (= sisustus, menu, yleinen meininki) tykkään! Yksi seurueesta tiesi paikan ja siksi menimme. Tosin uuvuimme kävelymatkalla, kun sivusimme jotain määrättömän suurta kenttää matkalla ravintolaan. Ottakaa siis ratikka!

  • Henna

   Jopas… mikähän kenttä se on mahtanut olla? En osaa ihan hahmottaa mitä kautta olette mahtaneet tulla. Esim. Telliskivestä ei ole mikään ihan mahdoton kävelymatka – Koplikatua reilu vartti (noin 1,5 km) viihtyisää Koplikatua pitkin. Mutta ratikalla tosiaan kaikkein näppärimmin. On kyllä kivan persoonallinen paikka vähän erilaisilla kulmilla. Kivaa että kävitte!

 • Kimmo H.

  Odeonille suositus!

  Palvelu oli hyvää, kasvisruoka-annokset maistuvia. Paikkana tyylikäs – erityisesti WC oli hieno ja siisti (hyvän paikan merkki)! Taustalla soi mukavan menevä musiikki.

  Näytti olevan paikallisten suosiossa, eli mahtuu vielä turistejakin. =)

  • Henna

   Kiva kuulla että tykkäsitte! Ja samaa mieltä: poikkeuksellisen tyylikäs wc. Hieno se lasiseinä! Se on loistava juttu että paikalliset käy – harva paikka pärjää pelkillä turisteilla. Sen osoitti nyt varsinkin korona.

 • Pirjo Kupiainen

  Pitäkää puolenne ravintola Characterissa, Kullassepa 4, Vanhakaupunki. 31.12.2019 paikka oli täynnä, henkilökuntaa paljon, mutta palvelu hidasta ja epätasa-arvoista. Houkutteleva ruokalista. Mutta ruoka oli kylmää, kuivaa, ei ollenkaan vastannut edes ruokalistassa ollutta kuvaa eli ei lainkaan salaattia, vain muutama pieni kananpala, kuivia veneperunoita (toisin kuin kuvassa), kastike edes jonkin makuista. Mutta hinta olutlasin kanssa 14€ oli pöyristyttävä. Halutessani antaa myöhemmin palautetta huomasin ettei heillä ole edes nettisivuja. Harmittaa, etten palauttanut annosta keittiöön ja nostanut kytkintä. Olin päiväristeilyllä, harmittaa että moisessa paikassa meni 2 tuntia tavalliseen lounaaseen.

  • Henna

   Hei Pirjo! En tiedä miten tämä kommenttisi liittyy mukavan Odeon-ravintolan postaukseen. Minulla on ehdoton periaate, että en itse levitä ikäviä kokemuksia julkisesti vaan hoidan ne suoraan ravintolan kanssa. Näin toivoisin lukijoidenikin menettelevän.

   Pienellä goolaamisella selvitin, että paikka josta puhut on ilmeisesti nimeltään Caffe Centrale ja sen Facebook-sivut löytyy täältä. Sieltä löytyy myös yhteystiedot ja mahdollisuus lähettää suoraan viesti ko. ravintolaan.

   Tämä sivusto on olemassa ennen kaikkea siksi, että jaan täällä omia hyviä kokemuksiani – ja toivon, että ne auttaisivat muitakin löytämään mukavia ruokapaikkoja. Tämä mainitsemasi paikka on saanut Googlessa erittäin huonoja arvosteluja, joten en ihan tiedä miksi alunperin valitsitte juuri sen paikan. Mutta kun valinta oli tehty ja pettymys koettu, olisi tosiaan asiallista ottaa yhteys suoraan ravintolaan… vaikka sitten jälkikäteen.

   Huono palvelu ei ole hyväksyttävää, se on selvä. Mutta kyllä meidän pitää osata olla myös hyviä asiakkaita, ja toimia suoraan huonon esityksen tehneen ravintolan kanssa sen sijaan että kokemusta huudellaan sosiaalisessa mediassa tai blogin kommenteissa. Sekin olisi ookoo sen jälkeen, jos ravintola ei vastaa asiallisesti saamaansa kritiikkiin, mutta tässä tapauksessahan heille ei sitä mahdollisuutta annettu.

 • Daniel Greenfield-Campoverde

  We were in Talinn for a few days and happened to get a recommendation for this place- the decor, the ambience, and the cocktails were just second to none! if you are in town, please do not miss this gem of a spot! highly recommended.

 • Daniel

  Some times in life’s journey, you happen upon a place, that you know in your bones is singular, and destined to be a legend: Odeon in Tallin’s Kopli is one such a place. An unprecedented mix of glamour, refinement, pleasure, libations, energy, vibes, characters both bourgeois and bohemian, eros and friendship, music and dance. Odeon is destined to become THE new center of Talinn nightlife, the standard against which all others will heretofore be measured. The atmosphere is pitch perfect; the food sumptuous but simple, refined but healthy; the libations, masterfully mixed and presented, as fine as any on the planet. The art and architecture the very definition of taste and sophistication, but still fun and whimsical. And the crowd, is frankly easily the most interesting and best looking in Tallinn, graced by intelligence, wit and a certain sexiness, whether in a corner focused in a tete-a-tete or dancing the night away to the cool jams coming from the impeccable sound system. IN short, Odeon is festive, interesting, high energy, dancing – every one is bringing something to the table, or the floor. A true Tallinn must see! I can’t wait to go back, to this unforgettable gem, destined for greatness…

  • Henna Mikkilä

   I do agree – Odeon really is a place to check out. It was a privilege to see it before the opening. Looked absolutely amazing!

 • Sari – Campasimpukka

  Hienolta näyttää, tuonnekin pitää päästä! Oletko käynyt jo Umamin uudessa paikassa? En ole ainakaan huomannut, että olisit maininnut käyneesi. Meille on tullut uusia tuulia reissaamiseen, enkä tiedä milloin päästään seuraavan kerran Viroon, mutta hyvä kun on uusia paikkoja kokeiltavaksi, kun päästään. 🙂

  • Henna Mikkilä

   Hei Sari! Juu olen käynyt uudessa Umamissa parikin kertaa – on ihan huippukiva paikka. Ei ollut vaan kummallakaan kerralla kameraa mukana, joten postausta ei ole vielä tiedossa. Söin toisella kerralla heidän paljon kehutun laksansa, ja kyllä oli uskomattoman hyvä. Uudet reissukuviot kuulostaa kivalta. Minulle ei näiden Airbnb-kuvioiden takia pääse paljon muita reissuja tulemaan, kun pitää enimmäkseen olla emännöimässä täällä Turussa. Kipaisen vaan aina Viron puolelle heti, kun sekä Turun että Tallinnan kalenterissa on samaan aikaan tyhjää. Majatalon emännän arkea 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.