Aamiainen Tallinnassa lähellä satamaa löytyy Faehlmannista
Ravintolat,  Tallinna

Aamiainen Tallinnassa lähellä satamaa

Aamutuimaan laivalta maihin astuttuaan ensimmäisenä mielessä on usein aamiaispaikan löytäminen. ”Missä olisi paras aamiainen Tallinnassa lähellä satamaa” on myös kysymys, johon vastaan yhä uudestaan. Monella muullakin tuntuu siis olevan sama asia mielessään. Tästä siis hiukan apuja.

Itse käytän reissaamiseen yleensä Tallinkin laivoja, ja niillä aamianen on kyllä hyvä ja monipuolinen, mutta useammin matkustaessa sekin alkaa väistämättä toistaa itseään. 

LUE MYÖS: kaikki parhaat aamiaispaikat Tallinnassa

Jos tulen siis kaupunkiin aamulla tai aamupäivällä, on päivä mukava aloittaa hyvällä aamiaisella. Ja koska parin tunnin laivamatkan jälkeen aikaa ei ole hukattavaksi, aamiaispaikan etsintä parasta aloittaa läheltä satamaa.

Aamiainen Tallinnassa lähellä satamaa: Faehlmanni Café 

En aloita listaustani aivan lähimmästä, vaan omasta mielestäni parhaimmasta päästä. Faehlmanni Café on noin puolentoista kilometrin päässä Tallinkin terminaalilta, mutta mielestäni matka on vaivan arvoinen. Ja toki voi napata taksin, mikäli on tullut pakattua mukaan enemmän matkatavaraa eikä käveleminen tunnu ihan parhaalta ajatukselta.

Cafe Faehlmanni Kadriorgissa ja lähellä Tallinnan satamaa
Cafe Faehlmanni Tallinnassa jos mielessä on aamupala tai edullinen lounas
Cafe Faehlmanni Tallinnassa jos mielessä on aamupala tai edullinen lounas
Cafe Faehlmannin aamiaismenu

Olin kävellyt Faehlmannin ohi monta kertaa, sillä se on yhden suosikkiravintoloistani eli Saltin vieressä. Olen laittanut merkille (kurkkinut hämärissä sisään ikkunoista) tämän kahvilan viihtyisän sisustuksen, mutta vasta viimeisimmällä Tallinnan reissulla kävelin myös sisään testaamaan talon tarjonnan.

Hyvä että kävelin! Faehlamannin aamiainen oli nimittäin mielestäni yksi Tallinnan parhaista. Usein aamiaisella tulee otettua jotain tuttua ja turvallista, mutta koska Faehlmannin listalta löytyy harvinaisempaakin tarjontaa, päätimme ryhtyä rohkelikoiksi ja koittaa jotain erikoisempaa.

Mies otti tattaria, jonka joukossa oli epätavallisempia aamiaisen raaka-aineita kuten aurinkokuivattuja tomaatteja, vihersipulia, kaprista ja ranskankermaa. Hyvää oli!

Itse päädyin vielä tattariakin epätavallisempaan valintaan, sillä olin vain kuullut että Virossa puuro voidaan syödä myös suolaisilla lisukkeilla normaalin sokerin, voisilmän tai hillon sijaan. Otin siis puuroni pekonilla ja parmesaanilla! Ja uskomatonta mutta totta: se oli niin maukasta, että olen syönyt sen jälkeen puuroa kotonakin samalla reseptillä.

Cafe Faehlmannin ruokalista on kiinnostava ja edullinen
Tattaria Cafe Faehlmannin aamiaisella
Pekonia ja parmesaania puuron päällä
Pieni ja viihtyisä Faehlmanni Viru-keskuksen lähellä matkalla Kadriorgiin
Faehlmannin kodikas sisustus

Faehlmanni avaa ovensa arkiaamuina jo kahdeksalta, ja viikonloppuna kymmeneltä. Se on alueella, jossa ei välttämättä tule muuten kuljettua, joten samalla saa kivasti tuntumaa myös yhteen mukavasta Tallinnalaisesta puutalokaupunginosasta. Matkaa esimerkiksi Viru-keskukseen on kuitenkin vain noin kilometri.

Supersuosittu NOP lähellä Kadriorgin puistoa

Toinen suosikkipaikkani on noin saman pituisen matkan päässä Tallinkin terminaalista kuin Faehlmanni, mutta eri suuntaan ja vielä aavistuksen enemmän poispäin keskustasta. Paikan nimi on NOP. Koska olen kirjoittanut siitä oman postauksen, en höpöttele tässä sen enempää kuin että paikka on tosi suosittu eikä syyttä! Ovet aukeavat täälläkin arkena kello 8, mutta viikonloppuna tuntia ennen Faehlmannia, eli yhdeksältä.

Hyviä arvosteluja kerännyt Resto Gianni

Gianni on myös paikka, jota en vielä ole itse testannut, mutta joka keikkuu korkealla ”Hennan Tallinna: vielä testaamatta” -listallani. Lista on avoin, eli voit Googlen käyttäjänä tallentaa sen itsellesikin.

Gianni on saanut paljon positiivisia arvosteluja niin Googlessa kuin Tripadvisorissakin, joten siellä tehdään asioita ilmeisen oikein. Olen itse käynyt vain oven takana (olimme menossa aamiaiselle), mutta juuri sillä kerralla paikka oli suljettu. Harmitti, sillä sen mitä ikkunan takaa näin niin Gianni näytti todella tyylikkään näköiseltä paikalta. Giannin nettisivujen ruokalistan perusteella aamiaistarjonta näyttää todella laadukkaalta – ja samaa viestiä kertoo moni (suomalainenkin) Tripadvisor-arvostelu. Tänne pitää siis päästä pian! Kerro mielellään mikäli olet käynyt. Olisi mukava kuulla kokemuksia!

Tsekkaa myös nämä, jos mielessä aamiainen Tallinnassa lähellä satamaa

  • Kohvipaus. Tästä olen kuullut kehuja paikallisilta. Itse vielä testaamatta
  • Kohvik Narva. Klassikko, jossa aamiaisen lisäksi voi nattia neukkuretron näköisestä tunnelmasta.
  • Røst [röst]. Superihana leipomo, josta saa myös kahvia ja vaikka voileipää. Ja loistavia tuliaisia kotiin viemisiksi!

Lue myös nämä: Kaksi ihanaa aamiaispaikkaa Kalamajassa ja F-hooneen aamiainen on hyvä ja kohtuuhintainen.

Mitä seuraavaksi?

Jos haluat pysyä ajan tasalla Tallinnan trendikkäimmistä ruokapaikoista, kiinnostavimmista nähtävyyksistä ja viihtyisimmistä baareista, kannattaa pysyä Sooloiluja-blogin kyydissä.  

Kommentoi mielellään!