baarit tallinnassa: Pööbel Toompuiesteella
Baarit,  Ravintolat,  Tallinna

Naapurukset nimeltä Hotokas ja Pööbel

Hotokas ja Pööbel ovat naapureita. He asustavat vähän kaupungin suurimman vilinän ulkopuolella, Toompean mäen tuolla puolen, kauniin puiston laidalla. Tyypit eivät ole ehkä ihan parhaita kavereita, vaan ennemminkin näiden naapurusten välillä vallitsee jonkinlainen hiljainen kilpailuasetelma. Ulkopuolisen ei tarvitse tästä kuitenkaan välittää, sillä kumpaankin kaveriin kannattaa tutustua.

Hotokas ja Pööbel tarjoavat nimittäin lääkkeitä syksyn melankolian torjuntaan. Ulkona alkaa olla viileää, lehdet vaihtavat väriä vihreästä keltaisen ja punaisen sävyihin, ja tuuli ujeltaa nurkissa. On se aika vuodesta, jolloin ainakin minun puolestani ulkoleikit saavat jäädä.

Syksyn ankeuden torjunnassa auttaa takkatulen räiske, hyvä viini, lämminhenkinen sisustus ja pehmeä musiikki. Naapurukset Hotokas ja Bööbel ovat ymmärtäneet asiat oikein, ja tarjoavat kaikkea tätä.

Lue myös tämä: St. Vitus ei ole sieltä mistä saattaisi ensilukemalla päätellä. Tällä viihtyisällä paikalla on samat omistajat kuin Pööbelillä.

ravintola hotokas ja tallinnan parhaat hotdogit
Pööbel on St. Vitus ravintolan omistajien paikka
Hotokas ravintolan retrosisustus

Naapurukset asustavat puistonsa nurkalla tietysti ympäri vuoden, mutta nyt pimeän vuodenajan alkaessa kumpikin paikka suorastaan kutsuu viihtymään. Kun istahtaa näihin paikkoihin lasilliselle tai syömään, saa syksy tuiverrella omia touhujaan ikkunoiden ulkopuolella ihan rauhassa.

Hotokas ja Pööbel – oikeasti?

Juu, ihan oikeasti. Nimet eivät näitä miehiä(?) pahenna. Paikat ovat sellaisessa Tallinnan kulmassa, johon tulee harvemmin suunnistettua. Usein kävelyn kohteena on vanha kaupunki, Telliskivi tai Kalamaja, mutta toisinaan on kiinnostavaa suunnata askeleet johonkin ihan muualle. Etenkin, jos siellä muualla löytyy viihtyisä ravintola ­­– eikä vaan yksi vaan kaksi!

Yleensäkin olen sitä mieltä, että kaupunkilomalla kannattaa joskus lähteä sellaisille kulmille, missä suuret massat eivät käy. Sellaisiin kortteleihin, missä voi löytää jotain vähän erilaista. Telliskiven alue on minulle hyvä esimerkki tästä. Kävin ensimmäistä kertaa siellä ehkä vuonna 2011. Silloin siellä ei ollut mitään muuta kuin F-hoone ja rappiokunnossa olevia teollisuushalleja.

On ollut mielenkiintoista seurata Telliskiven kehitystä siksi upeaksi luovan työn keskukseksi, mitä se nykyään on – mutta kehityksen seuraaminen on onnistunut, koska uskalsin lähteä oudoille nurkille seikkailemaan silloin, kun siellä ei vielä hengannut väkeä ruuhkaksi asti. Hengailijoita oli oikeastaan vain venäjää solkkaavat juopot. Heitä ei ole enää viime aikoina pahemmin näkynyt.

Hotokas ravintolan listalla on monta hyvää hot dogia eli hodaria
Hodari amerikan malliin Hotokas ravintolassa

Lähde siis sinäkin vähän vähemmän tutuille poluille. Lähellä vanhaa kaupunkia, mutta kuitenkin tuntemattomammalla alueella kohteeksi käy vaikka Hotokas ja Pööbel. Niissä ei kaikki kaverit ole vielä käyneet.

Hotokas kokkailee kaupungin mehevimmät hodarit

Hotokas majailee pienessä kodikkaassa piharakennuksessa, jonka sisustus on iloinen yhdistelmä raitaa ja retroa. Ruokalistalla pääroolia näyttelevät hot dogit. Muuta en ole siellä vielä maistanutkaan – enkä ehkä maistakaan, sen verran mehukkaita ja maukkaita talon hodarit ovat.

Hotokas tallinnassa tarjoaa hotdogeja
Tallinnan hotdog ravintola hotokas
Tanker olutta hotokas ravintolassa

Plussaa Hotokas saa myös siitä, että tarjolla on muutamia kiinnostavia pienpanimo-oluita ja hinnat ovat kohtuulliset. Mukava yllätys oli myös se, että palvelu pelasi selvällä suomen kielellä. Paikan omistajatkin ovat suomalaisia! Sisustuksen lämpimät sävyt, Instagram-ystävälliset raitakuosit sekä herkulliset hodarit ovat kombona täydellistä terapiaa syyspäivän tai –illan pimeyteen

Hotokas-hodariravintola

Toompuiestee 16, 10137 Tallinna
puh: +372 600 78 96
[email protected]
Nettisivut

su–to 11–22
pe–la 11–23

Pööbelin sisustus on tosi hieno
Pööbel ravintolan sisustus on hieno
tunnelmallinen ravintola tallinnassa on pööbel
Pööbel on baari ja ravintola tallinnassa

Pööbel on yhtä viihtyisä kuin veljensä St. Vitus

Pööbelin omistaa samat tyypit kuin St. Vitus nimisen ravintolan, josta olen kirjoittanutkin jossain viheessa. Myös ilme on saman tyyppinen: erittäin viihtyisä ja kivasti sisustettu.

Pööbelin asiakaskunta on näyttänyt enimmäkseen paikallisilta ainakin niillä kerroilla kun minä olen käynyt siellä. Ainakaan silloin ei ole näyttänyt siltä, että se olisi turistien kansoittama. En tiedä onko sillä sen suurempaa arvoa, mutta välillä tuntuu vaan kivalta kuunnella viron kielen sorinaa ja vilkuilla paikallisten tyylejä.

Pööbel saa minulta siis pisteitä erityisesti ihanan sisustuksensa takia. Kun tunnelmalliseen valaistukseen, lämpimiin materiaaleihin ja hauskoihin yksityiskohtiin lisää rennon musiikin, niin täydellinen paikka syysillan istumiseen on löytynyt.

Pööbel on varmaankin ennen kaikkea baari, mutta tarjolla on myös kelpo listallinen ruokaa. Ehkä sitä voi siis kutsua gastropubiksi.

Hotokas ja pööbel ovat vierekkäiset ravintolat
pööbel on sisustettu viihtyisästi haloilla ja kirjoilla
Pööbel ja st vitus ovat samojen omistajien
pööbelin katto on maalattu liitutaulumaalilla
Hienot valot pööbel ravintolan seinällä

Samalla pihalla veljesten Hotokas ja Pööbel kanssa on vielä myös ravintola Kuldmokk, mutta sen testaaminen on vielä tekemättä. Tripadvisorin mukaan senkin pitäisi olla ihan kelpo paikka, joten raporttia pukkaa jahka olen testin suorittanut.

Näissä on muuten kaikissa se hyvä puoli, että taksi pääsee ovelle saakka toisin kuin vanhassa kaupungissa. Jos siis sade piiskaa ja syksyn ulkonaliikkumisinto on nolla, näille kulmille voi lähteä maksullisella kyydilläkin. Bolt-sovellus käyttöön, ja kyydille ei tule hintaa kuin muutama euro. Ja jos otat Boltin käyttöön tämän linkin kautta*, saat vielä ensimmäisen kyydin ilmaiseksi. *myös minä saan silloin yhden kyydin ilmaiseksi. Kyseessä siis kaupallinen linkki.

Pööbel ravintola ja baari

Toompuiestee 16, 10137 Tallinna
puh: +372 601 77 70
[email protected]
www.poobel.ee

ti–to 12–23
pe–la 12–02
su–ma 12–21

2 Comments

  • A-M

    Ton interiöörin takia tuonne Pööbeliin on pakko päästä! Taas kerran ihanat kuvat Henna! Joko olet tuon Kuldmokin testannut?

    • Henna Mikkilä

      Interiööri tuossa Pööbelissä ehkä ihastuttaa kaikkein eniten. Ruoka on perus pubiruokaa – tai ehkä sentään gastro pub. Mutta sisustus hurmaa! Oltiin kerran Kuldmokissa, mutta se ei silloin ihan onnistunut. Oli talvi ja takassa paloi tuli. Tunnelmallista. Paitsi että se savutti sisään aika pahasti. Paljon sitä on kehuttu, joten en kuitenkaan tuomitse yhden kerran perusteella.

Kommentoi mielellään!