Hell Hunt on klassikko Tallinnan Vanhassakaupungissa
Baarit

Hell hunt on klassikkopubi – enkä ihmettele miksi!

Käsitellään nimiasia ihan ensimmäiseksi; Hell ei ole helvetti eikä Hunt metsästys. Brittipubimaisesta meiningistä huolimatta tämän mainion baarin nimi on ehtaa eestiä ja tarkoittaa hellää susihukkaa. 

Mutta muuten meininki onkin sitten kuin parhaissa englantilaisissa pubeissa: hyvän olut- ja juomavalikoiman lisäksi tarjolla on myös kelpo listallinen syötävää. 

Hell Huntin juomalistaa

Tämä on muuten asia, josta pidän Virossa: että baarit harvoin ovat vain juottoloita, vaan niistä saa myös syötävää. Jos meinisin Suomessa lähipubiin lounasaikaan, se saattaisi aika nopeasti herättää epäilyn orastavasta alkoholiongelmasta.

Täällä Tallinnassa meikätäti kehtaa istua pubissa jo kohta avaamisajan jälkeen nauttimassa usein arkilounasta. Aina toisinaan paikkana on Hell Hunt. 

Värikäs ja viihtyisä

Olin pitkään jotenkin ennakkoluuloinen Hell Huntin suhteen: katselin ulkopuolelta neonvärisiä valoja ja jätin astumatta sisään.

Vaan sehän oli virhe, sillä käveltyäni ensimmäistä kertaa ovesta ennakkoluuloni osoittautuivat täysin vääriksi (kuten ennakkoluulot niin usein yleensäkin). 

Hell Hunt

Hell Hunthan on tosi viihtyisä! Värikästä taidetta värikkäillä seinillä, tunnelmallinen valaistus, suuret ikkunat ja syvät ikkunalaudat… kaikkea sitä, mistä rento baari on rakennettu. 

Hell Huntissa on minun makuuni paljon samaa kuin Pööbelissä ja St. Vituksessa. Täältä voit lukea niistä lisää:

Hell of an olutvalikoima

Juomaan sitä yleensä baariin mennään, ja Hell Hunt on kelpo olutravintola niin hanassa kuin pulloissakin olevan valikoiman puolesta.

Voit kurkata koko juomalistan tämän linkin takaa. Itse annan pisteitä siitä että hanasta löytyy Guinnesia, Leffen blondea, Hoegaardenia ja jopa Belle Vue Kriek -kirsikkaolutta. 

Virolaisten ja ulkomaisten pienpanimo-oluiden valikoima on oikeinkin kelvollinen, ja myös siiderin ystävälle on valinnanvaraa. 

Hell Hunt ja ruokaa

Tästä pidän: pubista saa myös ruokaa

Ninhän se englantilaisissa pubeissa on, että ne ovat myös ruokapaikkoja – vain Suomessa juottolat ovat juuri sitä, eli tarjolla on lämmintä ruokaa vain poikkeustapauksissa.

Minulle kelpaa tämä Virossa vallalla oleva englantilainen tyyli erinomaisesti, sillä pubien ruoka on suoraviivaista, edullista ja maukasta – puhumattakaan siitä, että annokset ovat yleensä suurempaankin nälkään mitoitettuja. 

Takahuoneen leppoisaa tunnelmaa. Täällä tulee istuttua aina toisinaan lounasaikaan.

Hell Huntin keittiö on omassa tyylilajissaan (pubiruoka) oikein mainio!

Suurin osa pääruuistakin maksaa vain reilun kympin, eikä kalleinkaan annos taida olla kun muutan euron yli parikymppiä. Löydät ruokalistan täältä

Muistathan Tallinnan lounastarjonnan?

Ehkä muistatkin jutun, jossa kerroin miten löydät kaupungin edulliset lounaspaikat ja niiden päivän tarjoukset? Voit lukea sen täältä: Edullinen lounas Tallinnassa – näin löydät sen kännykän avulla!

Hell Hunt on yksi paikoista, joka tarjoilee jokaisena arkipäivänä (ainakin kesäkauden ulkopuolella) vaihtuvan lounasannoksen. Tai itse asiassa juuri tämä paikka tarjoaa kaksi: sekä tukevamman ruuan ja että keiton. 

Hell Hunt ja kellari
Hell Huntin kellarikerroksen tunnelmaa. Ymmärtääkseni tämä tila toimii myös tupakkahuoneena, mutta ihan satavarma en kyllä ole.

Viikon lounastarjoukset ilmestyvät heidän Facebook-sivuilleen yleensä viimeistään puolenpäivän aikaan maanantaina.

Sieltä voi käydä kurkkimassa mitä minäkin päivänä on listalla, ja käydä sitten täyttämässä vatsansa muutamalla eurolla.

Mutta muista tippi! Kun ruoka on näin edullista, niin muutama euro tarjoilijalle on kiva ele. 

Osoite: Pikk 39 

Yhteystiedot: Hell Huntin Facebookista näet aukiolot, päivän lounastarjoukset ja muut ajankohtaiset tiedot.

Englannin kielisen ruokalistan löydät tämän linkin takaa

Hell Huntin seinillä voi bongata vaihtuvia taidenäyttelyitä. Kiva lisä muuhun mukavaan menoon!

2 Comments

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Ei ole Hell Huntissa tullut vielä käytyä. Mutta paljon siitä olen muiltakin kyllä kehuja kuullut. Ja hyvältä paikalta tuo paikka kyllä vaikuttaa. Itsekin pidän siitä, että ruokaa on tarjolla, ja näin burgereiden ystävänä näyttää kyllä oikein herkulliselta!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.