Värikäs Must Puudel Tallinnassa
Baarit,  Ravintolat

Must Puudel on kaikkea muuta kuin musta: se on värikäs ja iloinen kortteliravintola

Vaikka pyörinkin Tallinnassa turistina, yritän reissuillani päästä kiinni myös tavallisten kaupunkilaisten elämänmenoon. Vanhassakaupungissa on totta kai paljon turisteja, joten ei-turistisen ravintolan löytäminen voi olla haasteellista. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole: Must Puudel on kuin rento kortteliravintola Vanhankaupungin sydämessä.

Must Puudel ravintola ja baari Vanhassakaupungissa.
Must Puudel on vähän musta, mutta ennen kaikkea värikäs!

Pidän Must Puudelin värikkään taiteellisesta tunnelmasta. Se on matalan kynnyksen paikka, jonne on helppoa kävellä sisään, vaikka päivän kaupunkisuunnistuksen jäljiltä olisi tukka pystyssä ja ripsivärit poskilla (kuten meikätädillä niin usein sattuu olemaan).

Asiakaskunta on sekalainen setti paikallista väkeä ja kielten kirjosta päätellen maailman eri nurkilta tulevia turisteja, joten meininki on hauskan kansainvälinen.

Jos Must Puudel on täynnä, niin kulman takaa löytyy Pegasus. Lue siitä lisää: Pegasus antoi ruokamatkalle siivet.

Must Puudel ravintola Tallinnan vanhassakaupungissa.
Klikkaa kuvaa, niin pääset kurkkaamaan miltä vanha Must Puudel näytti. Onneksi tässä uudessa on paljon samaa henkeä jäljellä!
Must Puudelin sisustuksen yksityiskodissa ei ole värejä säästelty.
Tallinnassa osataan sisustaa retrohuonekailuilla. Must Puudel on tästä erinomainen esimerkki!

Must Puudel uskoo, että sisustus on puoli ruokaa

Must Puudelin korkealla nousevien mustien holvikaarien alla seistessäni tajuan, että paljon muuta mustavalkoista siellä ei olekaan. Muutama Marimekon tyyny ja Artekin juliste ehkä, mutta muuten ympärilläni on värien ilotulitus: lattioita peittävät kirjavat itämaiset matot ja sohvia täplittävät värikkäät tyynyt. Huonekalut ja tekstiilit valinnut tyyppi on selvästi käyttänyt väripalettia laidasta laitaan.

Värikkään sisustuksen ystävän kannattaa tutustua myös tähän: Frenchy bistro on rento ranskalainen.

Vähän mustavalkoista...
Must Puudel on rennon taiteellinen
... ja todella paljon värejä!

Oliko alkuperäinen Must Puudel muuten sinulle tuttu paikka? Jos ei, niin kannattaa lukea tämä juttu: Must Puudel on kuin kokoelma 70-luvun olohuoneita. Vanhan paikan retrohuonekalut, värikäs taide ja veikeät yksityiskohdat tekivät siitä aikoinaan yhden lempipaikoistani Tallinnassa. 

Olin surullinen kuulleessani uutiset sen lopettamisesta, mutta onneksi uudessa osoitteessa on paljon samaa tunnelmaa. Vain ihana sisäpiha puuttuu – sen sijaan uuden Must Puudelin edessä on lämpimään vuodenaikaan pöytiä ja tuoleja. Hyvä niin!

Tämä linkki kannattaa laittaa talteen: Tallinnan terassit – näitä Henna suosittelee.

Must Puudel -ravintolan sisustaja on iloitellut väripaletin koko leveydellä

Entäs se toinen puolikas eli ruoka?

Must Puudelissa viihtyisi kyllä pelkän tunnelmankin vuoksi, mutta syömään ja juomaanhan sitä kuitenkin yleensä ravintolaan mennään. Tämä on yksi Vanhankaupungin suosituimmista paikoista, mutta hintataso on silti maltillinen. Pisteitä siitä!

Lue myös tämä: Edullista ruokaa Vanhassakaupungissa – 7 suosikkiani.

Annan kiitosta myös siitä, että Must Puudel avaa ovensa aamiaisaikaan – joka päivä jo kello yhdeksältä. Tällaiselle kahvila-aamiaisten ystävälle kivoja aamupalapaikkoja ei ole koskaan liikaa! Kaikki aamiaisannokset maksavat alle kympin, ja listalla on myös vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja.

Lue myös tämä: Aamiainen Vanhassakaupungissa.

Must Puudel ja Teletappi

Olen yleensä muuten tosi huono kiinnittämään huomiota ruokalistojen laktoosittomiin ja gluteenittomiin vaihtoehtoja – itse kun satun olemaan niin onnekas että minulla ei ole mitään ruokarajoituksia. Niinpä en tahdo muistaa tarkastella reissuillani, että miten hyvin mikäkin ravintola ottaa huomioon erityisruokavaliot.

Te ihanat seuraajani kuitenkin herättelette minua tähän asiaan, joten viimeisimmällä Puudelin aamiaisvisiitilläni muistin kiinnittää asiaan huomiota. Yritän jatkossa muistaa muuallakin!

Haussa gluteenitonta ruokaa? Silloin suunnaksi kannattaa ottaa Kivi Paber Käärid!

Tältä näyttää Must Puudel ulkoa päin – tosin talvella, joten terassi ei kuvassa pääse oikeuksiinsa.

Missä se Must Puudel oikein piilottelee

Lähetin viimeisimmällä Puudelivisiitilläni livevideota paikan päältä. Moni kommentoi sitä katsoessaan, että ei tiedä missä uusi Must Puudel sijaitsee – vanha klassikkohan oli Müürivahe-kadulla.

Tämä uusi on aivan Vanhankaupungin sydämessä. Kuninga jolla se sijaitsee, on kuitenkin sellainen kadunpätkä, jolla turisti harvemmin kävelee. Näillä ohjeilla löydät helposti perille:

Raatihuoneelta Viru kadun suuntaan kävellessäsi kurvaa Olde Hansan jälkeen oikealle. Jatka sen seinustaa ja uudestaan oikealle, ylämäkeen kohti Nigulisten kirkkoa ja voilà!

Kävin Must Puudelissa pari kertaa peräkkäin. Ensimmäisellä kerralla en onnistunut sujahtamaan sisään ilman, että omistaja tunnisti minut: en siis päässyt maksamaan aamupalaani, vaan talo halusi tarjota sen. Ulos lähtiessäni sain vielä lahjaksi Must Puudel kanvaskassin. Se on niin kiva, että olisin voinut sen ostaakin.

Tallinnassa shoppailemassa? Silloin kannattaa muistaa ostoskeskusten lisäksi myös Telliskiven kauppakäytävä!

Muutamaa päivää myöhemmin kävin uudestaan iltaiseen aikaan mieheni ja poikani kanssa. Ruoka oli taas tosi maukasta ja myös kohtuullisen hintaista.

Tupa oli täynnä sekä virolaista että muita kieliä puhuvaa väkeä, ja tunnelma oli jälleen rennon viihtyisä. On siis helppoa ennustaa, että seuraavaa Must Puudelin visiittiäni ei tarvitse odotella kovin kauan.  

3 Comments

  • Roosa Koivula

    Ihanan näköinen paikka😍 Muistatko yhtään hintatasoa? Kaksi opiskelijaa suunnittelemassa matkaa Viroon, mutta budjetti aika pieni joten siksi hinnat kiinnosteleepi.

    • Henna

      Hei Roosa! Luulen että löydät heidän ruokalistansa joko Fb-sivuiltaan (löytyy yleensä kohdasta ”valikko” kun Facebook kääntää menu-sanan vähän hassusti) tai sitten nettisivuiltaan. Aika edullinen paikka se minusta on, mutta erityisen huokea lounasaikaan – silloin on päivän lounastarjoukset voimassa. Söin juuri viime viikolla viiden euron ramenin, ja oli oikein hyvää. Muutenkin kannattaa Tallinnassa metsästää päivän lounasannoksia. Katso sellainen nettisivu kun Päevapakkumised.ee. Sieltä voit katsoa lounasruokaa tarjoavien paikkojen päivän annokset ja niiden hinnat. Isosti peukkua pienellä budjetilla reissaamiselle! Sitä yritän itsekin tehdä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.