Baarit,  Tallinna

Valloittava Kaif: cocktaileja merimaisemalla

Taas Tallinnan ravintola- ja baarimaailmassa tapahtuu! Noblessneriin aukeaa KaiF-niminen uusi baari, jonka tulemista olen odottanut malttamattomasti. Siitä tulee valloittava yhdistelmä cocktailbaaria, kauppaa ja upeita merimaisemia. Kun yhtälöön lisää upeasti sisustetun tilan ja mainion henkilökunnan, veikkaan tälle paikalle menestystä!

EDIT: huomaathan, että juttu on kirjoitettu joulukuussa 2019 eli Kaif on ollut auki pitkään tämä kirjoittamisen jälkeen. Kaifin terassi oli kesällä 2020 Tallinnan suosituin.  Lue ihmeessä kuitenkin tämä juttu Kaifin alkutaipaleesta. Se tuli saman tien jäädäkseen!

Kaif drinkkibaari Noblessnerissa

KaiF lieventää pettymystä

Tallinnan salakapakat listallani keikkui pitkään nimi Dissident Cocktails & Curiosity. Se oli pieneen kulttimaineeseen noussut pikkuriikkinen baari keskellä karua teollisuusaluetta – niin hämärässä paikassa, että kuulemma taksitkaan eivät meinanneet suostua jättämään asiakkaitaan sen ulkopuolelle.

Minun oli pitkään tarkoitus mennä testaamaan Dissidentin meininki, mutta harmistuksekseni kuulin viime keväänä, että se ei enää aukeakaan kesän jälkeen. Mikä pettymys!

Pettymys muuttui onneksi pian innokkaaksi odotukseksi, sillä viime kesäisellä Saaremaan reissullani sattumalta kuulin mitä Dissidentin jälkeen on odotettavissa. Sen takana olleet tyypit pyörittivät nimittäin viime kesänä Kuresaaressa pop-up-cocktail-baaria.

Löysimme tämän hurmaavan ulkoilmabaarin Good Mood -nimisen puutarhakahvilan perältä. Mukavan rupattelevainen baarimestari sekoitteli meille toinen toistaan houkuttelevampia drinkkejä kertoen samalla hänen ja yhtiökumppaniensa tulevista suunnitelmista. Tämä kaveri osoittautui yhdeksi edesmenneen Dissidentin omistajista, ja joulukuun lopulla aukeava KaiF oli se suunnitelma!

KaiF aukeaa kohta Noblessneriin

Kuresaaren baaritiskin äärellä sovimme, että syksyn tullen pääsen Noblessneriin katsomaan, mitä odotettavissa on. Niinpä lompsin eräänä syksyisenä iltapäivänä tapaamaan tätä Saaremaalla tapaamaani Kristo-nimistä kaveria. Hän on lähes yhtä kova puhumaan kuin minä, joten juttua riitti – ja kerrottavaa! Hänellä ja paikan toisella dynamolla Andreilla nimittäin ideoita tuntuu riittävän.

KaiF on vallannut Kai-taidekeskuksen rakennuksen alakerran Proto keksintötehtaan päädyn. Naapureina sillä on japanilaisravintola Kampai ja rakennuksen toisessa päässä oleva bistro Lore

Lue myös: kaikki Noblessnerin alueen ravintolat ja nähtävyydet.

Astuessani sisään ihastun ensisilmäyksellä siihen, miten hienosti tilassa on yhdistetty talon historiasta henkiviä vanhoja elementtejä uusiin baarikalusteisiin ja rennolla otteella tehtyihin grafiikoihin. Rosoista seinää koristaa Keith Haring -tyyppiset hahmot maalattuna upeasti patinoituneen rapistuvan seinän maalikerrosten päälle. Väriskaala on epätavallinen mutta viehättävä: Vihreän eri sävyjä, vaaleanpunaista, oranssia.

Alakerran lattiaa koristaa suuri k-kirjain. Kirjaimen viereisellä seinällä kohoaa kahden kerroksen korkuinen ihmishahmo, joka näyttää ihailevan itseään peilistä tyytyväisen näköisenä. Kaikki oli käydessäni vielä kesken, mutta jo nyt näytti todella hienolta!

Kaif drinkkibaari Noblessnerissa
Kaif drinkkibaari Noblessnerissa
Kaif drinkkibaari Noblessnerissa
Kaif drinkkibaari Noblessnerissa
Kaif drinkkibaari Noblessnerissa

KaiF kutsuu cocktailien ääreen

KaiF on cocktail-baari ja paljon muuta. Alakerran baariin tulee jotain (ainakin Tallinnassa) ennennäkemätöntä, eli cocktailhanat. Janoisen vieraan ei siis tarvitse odottaa käsityönä valmistetun drinkin valmistumista, vaan hän saa drinkkinsä nopeasti käteen.

Yläkerrasta löytyy perinteisempi baari, jonka tiskin ääreen voikin sitten istahtaa rauhassa katsomaan baarimestarin työskentelyä. Juuri sellaisen tiskin ääressä tutustuin viime kesänä Kristoon, ja samanlaista meininkiä on nyt siis tiedossa myös Noblessnerissa.

Kristo ja Andrei – KaiFin iloiset dynamot.
Kaif drinkkibaari Noblessnerissa

Meri kohisee KaiFin kynnyksellä

Yläkerroksen ikkunoista aukeaa upeat näköalat edessä olevalle merenlahdelle. Talvellakin hyinen merimaisema viehättää, mutta odotan jo innolla miten kauniit maisemat ovatkaan kesällä. Tämä tulee olemaan yksi Tallinnan parhaista ilta-aurinkopaikoista Fotografiskan upean kattoterassin lisäksi.

Kesällä KaiFin sijainti veden äärellä Noblessnerin rantalaiturin tuntumassa on varmasti yksi kaupungin hienoimmista, sillä erimerkiksi Vanhaankaupunkiin ei juuri ilta-aurinko osu. KaiFin eteen osuu! Vaikka nytkin KaiFin suurten ikkunoiden läpi loimottavat valot näyttävät tunnelmallisilta, niin tuskin maltan odottaa, että pääsen kesäiltana sen edustalle istuskelemaan drinkkilasi kädessäni. 

Kaif drinkkibaari Noblessnerissa

Kaif on myös kauppa

Mutta muutakin on odotettavissa kuin drinkkibaari. Kristo kertoo, että heillä on suunnitelmissa avata pieni myymälä, jossa on tarjolla kaikkea drinkkeihin liittyvää – myös juomia, joista niitä sekoitellaan. Valikoimiin tulee mahdollisesti myös KaiFin grafiikoilla varustettuja tuotteita. Ainakin nyt näkemäni Kaifin visuaalinen ilme on niin tyylikäs, että uskallan odottaa myyntiin tulevilta tuotteiltakin paljon.

Mutta ei Kriston ja Andrein suunnitelmat tähän lopu. Luvassa on drinkkikursseja, bileitä ja vaikka mitä muuta! Kannattaa varmaankin ottaa Kaifin Facebook-sivut seurantaan, jotta pysyt ajan tasalla.

Tallinna on baarien kaupunki – jatka siis lukemista! 

Sooloiluja-sivuston näppäimistöllä häärivän Hennan suosikkeihin Tallinnassa kuuluvat erilaiset tyylikkäät ja rauhalliset baarit. Tässä muutamia hyväksi havaittuja:

  • Frankin baarissa osataan cocktailien sekottaminen. Lue lisää Frankista täältä, ja lähde itse testaamaan paikan päälle.
  • Salakapakka tuo mieleen kieltolain ajat, ja juuri sen ajan tunnelmiin vievät myös Tallinnan salaperäiset drinkkibaarit. Keräsin kaikki salakapakat tähän postaukseen. Kerron juuri sen verran, että sinäkin uskallat lähteä niitä testaamaan.
  • Kaupungin parhaat drinkkibaarit ansaitsevat myös oman postauksensa – löydät sen täältä!
Whisper sister salakapakka ja sen mukava ja taitava baarimestari

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.