Hall teknoklubi Noblessnerissa
Baarit,  Tallinna

Hall: kun täti kävi teknoklubilla

Hall Noblessnerissa on paikka, jossa tapahtui asia josta en yleensä kärsi: haluaisin olla nuorempi!

Pääsin tutustumaan päivänvalossa paikkaan, johon pari-kolmekymmentä vuotta nuorempana muodostaisin välittömän riippuvuus- ja rakkaussuhteen. Vielä näin viisikymppisenäkin paikan meininki ja tyypit kolahti niin että ei paremmasta väliä. Nappaa siis vinkistä vaari: jos olet meikä-tätiä nuorempi – tai vaikka saman ikäinen, ja pidät elektronisesta musiikista – ota Tallinnan reissusi ohjelmaan Hall!

Luitko Helsingin Sanomien Tallinna-jutun, jonka oppaana sain toimia? Siinä toimittaja vertasi Tallinnaa Berliiniin. Hall on paikka joka vahvistaa väitteen. Hall on Euroopan kuuluisissa klubeissa käyneiden mielestä yhtä käymisen arvoinen paikka kuin Berliinin Berghain tai Fabric Lontoossa.

Hall illalla
Kuva: Hall / Suvila
Kesäterassi Suvila
Hall teknoklubi Noblessnerissa

Klubi Hall ja kesäterassi Suvila

Sain ystävällisen – ja yllättävän – kutsun tulla tutustumaan Hall’iin sen emännältä ja jokapaikan höylältä Elena Natalelta. Itse en olisi ikinä osannut ottaa yhteyttä ja työntää nokkaani sinne, sillä sen verran kaukana omilta mukavuusalueiltani paikka on.

Mutta jos Hall ei ole ihan mukavuusalueellani, sen vierustalla oleva Suvila-niminen kesäbaari on sitäkin enemmän: rennon letkeä keidas, jonka boheemi meininki, edulliset hinnat ja ystävällinen henkilökunta hurmasivat minut heti kättelyssä.

Suvila ja Hall Tallinnassa
Kesäterassi Suvila
Kesäterassi Suvila
Kesäterassi Suvila
Kesäterassi Suvila
Kesäterassi Suvila
Kesäterassi Suvila
Elena Natale
Suvila ja Hall Tallinnassa
Kesäterassi Suvila
Kesäterassi Suvila

Pitkiä pöytiä ja penkkejä, mitä merkillisimpiä nojatuoleja, laudasta kasattu baaritiski, pingispöytä… ja nauttiessani siinä kesäistä skumppalasillistani paikan tyypit viimeistelivät pizzauunia. Nyt sieltä saa siis ilmeisesti myös syötävää!

Hall oli hieno päivällä – miten hieno se onkaan illalla!

Sain siis myös kierroksen Hall’in sisätiloihin oppanani Elena Natale. Hän on symppis nainen, joka naureskeli varmaan itsekseen, kun kaikki näkemäni tilat olivat mielestäni joko aaaaah, wooooow tai jestasmitenhieno!

Kuva: Hall
Hall teknoklubi Noblessnerissa
Hall teknoklubi Noblessnerissa
Kuva: Hall
Hall teknoklubi Noblessnerissa
Hall teknoklubi Noblessnerissa
Kuva: Hall

Ja toden totta manailin moneen otteeseen, että ollapa vähemmän täti ja enemmän… no, jotain muuta. Nuorempi. Vähemmän illalla väsyvää tyyppiä. Enemmän teknosta ymmärtävä. Paikka oli nimittäin aivan huikea, ja sen mittakaava yllätti täysin!

Talon kapeasta ja korkeasta julkisivusta ei nimittäin tajua, miten suuret ja kerrokselliset tilat sen sisään kätkeytyvät. Pienempien klubitilojen lisäksi siellä on valtava sali, joka on mm. elokuussa järjestettävän The Dark Side of the Moon -festivaalin päänäyttämö. Siinä on muuten sellainen tapahtuma, että mene mene mene, jos tekno- ja housemeininki yhtään kiinnostaa! Tässä linkki tapahtuman sivuille, sieltä lippu- ja muuta infoa.

Hall teknoklubi Noblessnerissa
Elena Natale
Kuva: Hall
Hall Tallinna yksityiskohtia
Hall teknoklubi Noblessnerissa

Jos et osu kylille samaan aikaan festarin kanssa mutta haluat päästä haistelemaan Hall’in meininkiä seuraa tapahtumia heidän Facebook-sivuillaan. Ja kuten aina, tämä ei ole kaupallinen yhteistyö/markkinointipostaus, vaan paikan henki ja tilat olivat päiväsaikaankin niin kiinnostavat, että en pysty edes kuvittelemaan millaista on pimeän tultua ja shown alettua. 

Kaikki tämän sivun iltakuvat sain Elenalta. Ne antavan vähän omia kuviani paremman käsityksen siitä, mitä voi olla odotttavissa.

Hall antaa kaikkien kukkien kukkia – mutta varaudu jonottamaan

Oppaanani häärinyt Elena oli hurmaava tapaus! Hän heitti lämminhenkistä läppää kaikkien talossa ja pihamaalla pyörineiden ihmisten kanssa. Jutustelusta hänen kanssaan jäi vilpittömästi sellainen fiilis, että kaikki ovat lämpimästi tervetulleita Hall’iin ja Suvilaan.

Hall’in visio on ”Unconditional love”, ja siellä kaikki voivat kokea täydellisen vapauden olla oma itsensä. Elena vakuutti että täti-ihmisenkin kannattaisi ravistella epävarmuutensa ja tulla testaamaan. Saa nähdä pysynkö joskus niin pitkään valveilla, että tempaisen vanhat luuni paikan päälle kirkkaan päivänvalon sijaan öiseen aikaan.

Hall teknoklubi Noblessnerissa
Hall teknoklubi Noblessnerissa
Kuva: Hall

On hyvä tietää, että suosituimmissa tapahtumissa jonossa voi kuulemma varautua seisomaan jopa tunnin tai pari. Paras tapa päästä vähemmällä jonottamisella on olla ajoissa paikalla. Ensimmäisinä tunteina ei pahemmin tapahdu mitään, mutta etpähän ainakaan joudu seisomaan pakkasessa.

Hall ja Suvila löytyvät siis Noblessnerista. Iso raha siistii aluetta tällä hetkellä niin kovaa vauhtia, että on mahtavaa nähdä sen yhdessä kulmassa tällainen alakulttuurin linnake. Niin kauan kuin kesää riittää, mene ainakin Suvilan terassille. Ja vaikka omaa kokemusta ei olekaan, uskon että myös Hall’in festivaalien tai keikkojen tunnelma kannattaisi kokea paikan päällä.

Kaipaatko rauhallisempaa menoa? Tässä pari ehdotusta.

  • Olen kerännyt Tallinnan parhaat viinibaarit samalle listalle. Löydät sen täältä
  • Vielä on kesää jäljellä – ja nyt vihdoin myös terassikelejä. Täältä löydät kaikki suosikkiterassini Tallinnassa! 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.