NoKu baari ja klubi Tallinnan vanhassa kaupungissa
Baarit,  Ravintolat,  Tallinna

Miksi? NoKu halpa lounas, edulliset juomat ja mainio tunnelma

NoKu on mielenkiintoinen ravintola – tai klubi, tai baari – aivan Tallinnan vanhan kaupungin sydämessä. Paikka on keskellä vilkkainta turistialuetta, mutta silti sen olemassaolon tietää vain harvat.

NoKu pitää nimittäin löytää. Se ei ole katutasossa, eikä kadulle näy mitään merkkejä paikasta: ei kylttiä, ei nimeä ovessa, ei mitään. Vaan eipä hätää, nyt saat selvät koordinaatit siitä, miten löydät perille. Kuulet myös sen, miksi sinne kannattaa piipahtaa.

Lue myös tämä: Tallinnassa on muitakin tällaisia salaisia helmiä. Lue juttu Heldeke-klubista jä lähde katsomaan paikan päälle!

NoKu-baarin ovi Pikk-kadulla
Noku-baari löytyy vanhan Pikk-kadun talon toisesta kerroksesta

NoKu on niin salamyhkäisen oloinen paikka, että minun piti oikein kysyä omistajilta lupaa kirjoittaa siitä blogiin. Mietin nimittäin, että haluavatko he pitää paikkansa suuren yleisön tietämättömissä, kun mitään näkyviä merkkejä paikan olemassaolosta ei kadulle näy. Mutta lupa heltisi helposti: vieraat ovat lämpimästi tervetulleita, vaikka he eivät sijaintiaan huutelekaan kaikelle kansalle.

Miten tämän NoKu’n sitten löytää? 

Helposti. Se on aivan Pikk-kadun raatihuoneentorin puoleisessa päässä, numerossa viisi. Hienossa vanhassa sini-punaisessa ovessa se lukee: numero 5. Mutta mitään muuta siinä ei sitten luekaan. Siitä sitten vaan kahvasta kiinni ja… mitä? Ovi on lukossa? Höh. Paikanhan piti olla auki tähän aikaan. Tsekkaan vielä puhelimesta heidän FB-sivunsa, joista saan vahvistuksen: NoKu on auki joka arkipäivä lounaasta eteenpäin, ja viikonloppuisinkin iltapäivällä tai illalla. Mutta miksi ovi ei aukea?

Luovutan ja lähden pois. Laitan myöhemmin illalla heille viestiä ja kyselen, että mitäköhän minun olisi pitänyt tehdä päästäkseni sisään. Ja kappas vaan, ovi tosiaankin on ja pysyy kiinni – asiakas tarvitsee ovikoodin päästäkseen rappuun ja sitä kautta sisään toisessa kerroksessa olevaan NoKuun. Saan koodin ja päätän palata seuraavana päivänä. 

NoKu klubi ja baari Pikk-kadulla Tallinnassa
NoKu klubi ja baari Pikk-kadulla Tallinnassa

No kannattiko? NoKu kannatti

(anteeksi puujalkaotsikko)

Kannatti todellakin! Minusta tämä oli kertakaikkisen kiva ja viihtyisä paikka, joka sopii niin edullisen lounaan syömiseen kuin iltaiseen istumiseenkin. Lounas näyttää FB-sivujen perusteella maksavan viisi euroa, eikä iltainen a’la carte -listakaan hinnoillaan hirvitä. Ruoka on perushyvää – kyseessä ei ole mikään gourmet-paikka, vaan listalla on enemmänkin pubiruokatyyppisiä, suoraviivaisia mutta maukkaita annoksia. Sopii välillä oikein hyvin ainakin minulle.

Söin paistetut pelmenit ja join pari lasillista viiniä. Ruoka tilataan tiskiltä ja tuodaan pöytään, juomat saa baarista saman tien mukaan. Meininki on mukavan mutkatonta ja rentoa, aivan kuten soittolista ja interiöörikin. Tällaisissa paikoissa minä viihdyn!

Minulla oli läppäri seuranani, istuin pitkän illan käsittelemässä viikon aikana ottamiani valokuvia ja olen kuin kotonani. Iloisen (monista kielistä koostuvan) puheensorinan perusteella niin tuntui viihtyvän muutkin.

Tunnelma on jotenkin samalla tavalla boheemi ja rento kuin suositussa F-Hooneessa – tänne ei vaan ole kaikki löytäneet, kuten tuohon Telliskiven suosikkipaikkaan. Myös hintataso on mukavan samankaltainen eli Suomen hintoihin verrattuna oikeinkin edullinen. NoKuun tulee siis piipahdettua uudestaankin. Varsinkin, kun se on ihan kesämökkimme naapurissa! 

NoKu baari, klubi ja ravintola Tallinnan vanhassa kaupungissa
NoKu baari, klubi ja ravintola Tallinnan vanhassa kaupungissa
NoKu baari, klubi ja ravintola Tallinnan vanhassa kaupungissa
NoKu baari, klubi ja ravintola Tallinnan vanhassa kaupungissa
NoKu baari, klubi ja ravintola Tallinnan vanhassa kaupungissa
NoKu baari, klubi ja ravintola Tallinnan vanhassa kaupungissa
NoKu baari, klubi ja ravintola Tallinnan vanhassa kaupungissa
Pikk-kadulta vanhan talon toisesta kerroksesta löytyy NoKu

Ai niin, se koodi!

Ilman koodia et tosiaan pääse sinipunaisesta ovesta sisään – ellei joku sitten juuri satu tulemaan samaan aikaan ulos. Koodi on (rumpujen pärinää…) 2580. Ainakin viimeksi oli. Päivitän tätä juttua, mikäli kuulen että koodi on muuttunut. 

10 Comments

  • Henna

   En osaa valitettavasti sanoa – varsinkin nyt, kun monessa paikassa on normaalia suppeammat listat. Toisissa paikoissa keittiö jopa kokonaan kiinni, kun kävijämäärät ovat vähentyneet niin radikaalisti. Sanoisin, että kannattaa ottaa yhteyttä etukäteen ja varmistaa niin aukiolot kuin ruokalistatkin.

   • Henna

    Onpa kiinnostava tieto, kiitos että jaoit! Boheemin kulturelli tunnelma siellä minusta edelleen on. Pitääkin muuten tsekata että jokohan siellä olisi taas koronatauon jälkeen keittiökin auki.

 • Kristiina

  Kiitos vinkistä! Koodi on vielä sama nyt tammikuussa 2020 ja paikka tosi kiva ja ihanan rauhallinen. Ei olisi tullut löydettyä tänne ilman blogiasi 😉

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.