Pomo pizzeria Tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Pomo järjesti yllätyksen: niin hyvää pizzaa, ettei sanotuksi saa

Kaja pizzassa on kaupungin parhaat pizzat! Niinhän minä olen viime ajat hehkuttanut… vaan nyt pääsi käymään niin, että uusi paikka nimeltä Pomo yllätti. En pystykään enää sanomaan, kuka leipoo Tallinnan parhaat pizzat! Sen pystyn, että kaupungissa riittää laadukasta italialaisten läpysköjen tarjontaa.

Kajasta olen kirjoittanut oman postauksenkin, koska sen pizzat ovat älyttömän hyviä! Niissä on laadukas juureen tehty taikina, joka on juuri oikealla tavalla maukas ja sitkoinen. Esimerkiksi kotikaupungissani Turussa kuvittelin ennen, että Tintån pizzat ovat loistavia, mutta Kajan makuun päästyäni ei Tintån pizzojen ääreen ole ollut enää asiaa.

Vaan nytpä järjesti tämä Pomo yllätyksen kirimällä kerta laakilla suosikkipizzerioideni kärkikolmikkoon. Kolmas herkullisten pizzojen paistaja löytyy keskeltä kaupunkia, ja sen nimi on Jahu tänavagurmee. Jahusta en ole kirjoittanut postausta, mutta syönyt siellä olen kyllä – ja hakenut herkkuja myös mukaan. Ehkä sekin ansaitsisi oman postauksensa.

Pomo Ülemistella

Pomo lymyilee kaupungin laitamilla

Jos Jahu on keskellä kaupunkia, niin Pomo on sijainniltaan oikeastaan sen vastakohta. Se on nimittäin lähellä lentokenttää, Ülemisten alueella. Raitiovaunulla onneksi pääsee lähelle, eikä Bolt-taksikaan maksa maltaita, joten pieni retki esikaupunkiin ei välttämättä ole lainkaan hassumpi idea – varsinkin, kun kaupungin paras (ainakin minun mielestäni) ostoskeskus on vain muutaman sadan metrin päässä.

Taisin kuulla tästä uudesta paikasta mainiossa Tallinnatärpit Facebook-ryhmässä. Se näytti kuvissa niin jännältä, että pitihän se lähteä testaamaan.

Pomolla on samat omistajat kuin Manna la Roosalla, Tai Bohilla ja Tabula Rasalla, joten kahta asiaa voi odottaa jo ennen sisään kävelemistä: kiinnostavaa sisustusta ja hyvää ruokaa.

Pomo pizzerian sisustusta Tallinnassa
Messinkinen seinä Pomon vessassa
Marilyn-tuoli
Sisustuksen yksityiskohtia Pomossa
Pomo pizzerian sisustusta Tallinnassa
Pavarotti-tuoli

Ensimmäinen odotus lunastettiin kirkkaasti: Pomo oli todella mainiosti sisustettu! Kamera kävi kuumana jo ennen kuin kunnolla istahdimme. Kuvat puhukoon taas puolestaan, mutta irrallisina huomioina mainittakoon Sukkanauhanunnien perään vilkuilevan paavin ja George Clooneyn kropalla varustetun Pavarottin. Siitä saa vähän makua siitä, minkä taikasienten vaikutuksen alaisena tämän ravintolan suunnittelija on ollut.

Pomo ja sen ruoka: mamma mia ja bella donna!

Listalta löytyy muutakin italialaista kuin pizzaa, mutta me olimme supernälkäisiä ja kiireisiä, joten päädyimme saapasmaan roiskeläppään. Vaan tämäpä oli kyllä kaikkea muuta kuin Saarioisen sisarpuolensa: kaikkea sitä, mitä kunnon pizzan pitääkin!

Ennen kaikkea pohja oli maukas. Todella, todella maukas. Sellainen, jonka reunoja ei tulisi mieleenkään jättää syömättä siinä vaiheessa kun vatsa alkaa täyttyä. Myös päälliset ihastuttivat: käsin tehtyä pestoa, kunnollista mozzarellaa, ilmakuivattua kinkkua… kaikki raaka-aineet häikäisivät laadukkuudellaan.

Ystävällinen henkilökunnan jäsen kertoi ties monennenko polven napolilaisen pizzakokin olleen kouluttamassa Pomon henkilökuntaa kahden viikon ajan ennen toiminnan starttaamista. Eipä siis ihme että homma tuntui olevan hanskassa.

Pomo-ravintolan pizzat tallinnassa
Pomo pizzerian sisustusta Tallinnassa
Pomon ruokalista
pizzerian sisustusta Tallinnassa
Pomo pizzerian sisustusta Tallinnassa
Paavi kurkkii nunnia Pomo-ravintolan seinällä

Pomo teki siis temput: ihastuin heidän pizzoihinsa kerta heitolla niin perusteellisesti, että yritän keksiä saman tien uutta tekosyytä lähteä Ülemisten suuntaan.

Pomo on suosittu ennen kaikkea lounasaikaan, sillä alue ei varsinaisesti kutsu illanistujaisiin. Siksipä ovet menevätkin kiinni jo seitsemältä. Pomoon kannattaa siis suunnata joko lounasaikaan, shoppailureissun lomassa tai sen jälkeen. Jos laatu on samaa joka kerralla, uskallan luvata että retki kannattaa.

Osoite: Sepise 8, Ülemiste

Pomon Facebooksivut: www.facebook.com/pomorestorante

Aukioloajat:
Su–to 11–22
Pe–la 11–23

Tallinna on täynnä hyviä ravintoloita – miten löytää ne parhaat?

Olet juuri oikeassa paikassa: Sooloiluja auttaa! Ja kun teet vielä seuraavat, et voi erehtyä:

pizzerian sisustusta Tallinnassa

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.