Kajakas pizzeria
Ravintolat

Pizzeria Kajakas: napolilaista tunnelmaa kerrostalon kivijalassa

Pizzeria Kajakas on sen verran erikoisessa paikassa, että odotukset ensivisiitilläni olivat lähinnä hämmentyneet. Ravintola piilottelee Piritantien varressa olevan kerrostalon alakerrassa – hyvin epätyypillinen paikka ravintolalle siis! Taas kerran olisi ollut väärin tuomita kirjaa kannen perusteella. Reilu tunti sisään kävelemisen jälkeen viimeisetkin ennakkoluulot olivat vaihtuneet täydeksi vatsaksi ja tyytyväiseksi mieleksi.

Moderni kerrostalo on sinällään hienoa arkkitehtuuria, mutta silti: voiko kerrostalon alakerrassa olevasta ravintolasta odottaa ihmeitä – varsinkin kun tummennettujen ikkunoiden läpi on hankala hahmottaa millaisesta paikasta on kysymys. Perille löytäminenkin tuotti pieniä haasteita, sillä isolta tieltä piti tehdä monta käännöstä sinne ja tänne ennen kuin kurvasin Kajakasin pihaan.

Kajakas pizzeria
Kajakas pizzeria

Yleensä olen sitä mieltä että jos ensivaikutelma on huono, niin harvoin se siitä paremmaksi muuttuu. Voi miten väärässä tämä olisikaan ollut Kajakas’in kanssa! Hämmennykseni muuttui nimittäin ihastukseksi istuessani ulkoapäin ihmettelemieni suurten ikkunoiden toisella puolella valoisassa ikkunapöydässä herkullista pizzaa nauttien.

Kajakas: entäs se ruoka?

Sisustus ja isot ikkunat olivat toimiva kokonaisuus, mutta tärkeintä tietysti on ruoka. Listalla olisi ollut muutakin kuin pizzaa, mutta olen Tallinnan reissuillani onnistunut kehittämään sen verran vankan riippuvuuden pizzoihin, että kyllä Kajakas’in pizzatkin piti testata – varsinkin, kun ne paistetaan puilla lämmitettävässä aidossa napolilaistyylisessä pizzauunissa.

Lue myös tämä: kaikki Tallinnan parhaat pizzeriat.

Ruokaseuranani oli poikani Max, joka on vegaani. Hänen ilokseen listalta löytyi vegaanipizza, joka osoittautui erinomaiseksi – jopa siinä määrin, että Max sai udeltua Kajakasin keittiön käyttämän vegaanijuuston nimen. Juusto on yleensä vegaanipizzojen heikoin lenkki, mutta nyt lätyn päällä oli niin herkullinen variantti, että pojalla meinasi usko loppua sitä syödessään… voiko olla edes totta että kyseessä on vegaanijuusto.

Kajakas pizzeria

Kajakas on tosiaan vähän hassussa paikassa, eikä pihalla ole kovin montaa autopaikkaa. Sanoisinkin siis, että tämä on erinomainen päiväkävelyn kohde – silloin ei tarvitse stressata parkkipaikan löytymisestä! Toki Piritan tietä kulkee busseja jatkuvana jonona, joten julkisilla tai Bolt-taksillakin pääsee helposti Kajakasin herkkujen ääreen.

Ai niin! Kymmenen pistettä, papukaijamerkki, iso peukku ja sydän sille, että Kajakas tarjoilee myös aamupalaa. Hyviä aamiaispaikkoja ei voi koskaan olla liikaa. Tämän linkin takana kaikki suosikkini.

Kajakas pizzeria

Kajakas pizzerian osoite: Pirita tee 20a-1

Kajakasin Facebook-sivuilta kannattaa tarkistaa ajankohtaiset ruokalistat, tapahtumat, aukioloajat ja niiden poikkeukset: facebook.com/kajakaspizza

Avoinna: ma–to 9–21
pe 9–22
la 10–22
su 10–21

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.