Nudist Tallinnan uusimmat ravintolat
Ajankohtaista

Haluatko ratsastaa trendien harjalla? Tallinnan uusimmat ravintolat ja baarit

Olin pari viikkoa Tallinnassa rajojen auettua koronatilanteen vähän rauhoituttua. Alkuperäinen ajatukseni reissuun lähtemisessä oli käydä kurkkimassa ravintoloita ja baareja, jotka olisivat mahdollisesti joutuneet sulkemaan ovensa kriisin takia. Sellaisiakin löytyi jokunen, mutta yllätykseni oli melkoinen, kun löysinkin monta upouutta ravintolaa ja baaria.

Jos sinäkin haluat lähteä nuuhkimaan viimeisimpiä baarituulia ja katsastamaan tuoreimpia ravintolatulokkaita, niin ota avuksi tämä lista: Tallinnan uusimmat ravintolat kesällä 2020.

1. Riviera Palais Brasserie

Maarjamäen linnassa on Viron historiallinen museo – ja uusi ravintola! Se aukesi sopivasti reissuni aikaan, joten kirjoitin paikasta kunnon kuvakavalkadilla varustetun oman postauksen. Kartalla tämä uutukainen on täällä, linkit nettisivuille sekä aukiolot löydät tuolta linkin takaa pidemmästä postauksesta. 

Kebaboom balti jaaman torilla

2. Kebaboom

Toinen mainio uutuus on Balti Jaaman torilla oleva katukeittiö nimeltä Kebaboom. Paikan on perustanut sama mies, joka on huippusuositun Kaja pizzerian ja OneSixty-ravintolan takana. Kirjoitin Kebaboomistakin postauksen, kannattaa käydä lukaisemassa se täältä.

3. Nudist

Seuraava uutukainen on nyt aluksi baari, ja myöhemmin myös ruokaravintola. Kyseessä on Nudist siideri- ja viinitalon viinehtimö Telliskivessä. Samoissa tiloissa oleva baari on niin viihtyisä, että se meni kertarysäyksellä suosikkieni joukkoon. Kirjoitin Nudistista jo koronan aikaan, kun kuulin ensimmäistä kertaa uutiset tästä Telliskiven tulokkaasta – lue juttu tämän linkin takaa.

Täältä voit katsella miltä paikka näytti avajaisviikolla.

4. Purtse

Aivan Nudistin viereen on aukeamassa Purtsen panimon tap room, jossa on juuri tällä hetkellä remontin viimeiset päivät meneillään. Avajaisia juhlitaan näillä näkymin juhannusviikolla. Katso tältä matkapäiväkirjan sivulta, miltä Purtsessa näytti käydessäni siellä noin viikko sitten.

5. Tsunft

Tsunftilla on vaikea nimi, mutta helposti lähestyttävä idea. Saman katon alla on nimittäin tämä uuteen osoitteeseen muuttanut Kotzebuekadulta tuttu leipomo, vinoteekki ja ravintola. Kirjoitan Tsunftista myöhemmin oman postauksen, mutta lukaise tämä matkapäiväkirjani sivu. Uuden Maailman kaupunginosakierroksella kävin nimittäin Tsunftissa lounaalla. Tsunft löytyy osoitteesta Toom-Kuninga 21.

6. Uusi Must Puudel

Vanha ravintola, uusi osoite ja täysin uusi konsepti. Niin täydellisen uusi, että kannattaa katsoa täältä kuvia vanhasta paikasta – ja verrata niitä sitten näihin kuviin uudesta Olevimäen upeasta tilasta.  

Tallinnan uusimmat ravintolat

7. Mood

Kahvila Wabadus pisti ovet viimeistä kertaa kiinni jo aiemmin tänä vuonna. Pari päivää sitten sen tiloissa aukesi uusi Mood-niminen baari-kahvila-ravintola. Istahdin sinne avajaispäivää seuraavana päivänä aamiaiselle. Homma haki vielä hiukan muotoaan, joten en osaa oikein sanoa muuta kuin sen, että on mukavaa että Vapauden aukiolle tuli Moodin mukana iso terassi.

Paikalla on samat omistajat kuin Manna la Roosalla, Pomolla, Tai Bohilla ja Tabula Rasalla, joten eiköhän tästäkin hyvä tule jahka siellä ollaan päästy alkukankeudesta.

Lisanna kahvila tallinnan vanhassa kaupungissa
Alkuperäinen Lisanna Suurtükikadulla.

8. Uusi Lisanna

Lisanna on yksi suosikkikahviloistani Vanhassakaupungissa ennen kaikkea erinomaisten kahvien takia. Vanhankaupungin laitamilla oleva Lisanna on pikkuriikkinen, mutta juuri kotiinlähtöpäivänäni tämän viikon alussa se avasi toisen, isomman kahvilan Pärnu maantien varteen. En löytänyt uutta Lisannaa vielä Google-kartalta, mutta arvaisin sen osoitteen olevan Pärnu mnt 9.

Kaksi lisänumeroa

Eikä tässä vielä edes kaikki, vaan lisään tähän Tallinnan uusimmat ravintolat listaani vielä pari muutakin uutta paikkaa… en kuitenkaan ihan vielä! Jätän ne toistaiseksi paljastamatta, mutta lupaan kertoa lähipäivinä lisää. Maltatko odottaa?

4 Comments

 • Minna

  Minulla on tapana käydä säännöllisesti Tallinnassa inspiroitumassa, tuulettamassa ajatuksia, tekemässä kirjoitustöitäni, lepäämässä, virkistymässä, ilahtumassa. On ollut niin ankea olo viime kuukausina enkä ehdä uskalla matkustaa vielä kesällä. Kiitos blogista, ihanaa jos jaat Tallinnan iloa ja energiaa digisti 🙂

  • Henna

   Tosi mukavaa että olet digitaalisesti ja virtuaalisesti matkassa mukana – kiitos ystävällisistä sanoistasi! Kyllä ne olotkin toivottavasti taas normalisoituvat ja reissuun lähtemisenkin aika tulee. Sitä suuremmalta herkulta se sitten tuntuu! Siihen saakka on kivaa suunnitella… ja nauttia kesästä! Nyt ovat onneksi ilmat kohdillaan vaikka pysyisi aivan kotinurkissakin.

 • Suvi

  Voi Henna, et voi kuvitella minkälaisen Tallinnan matkakuumeen olet saanut aikaan! ? Blogissasi on ollut niin paljon uusia paikkoja, joissa on pakko päästä käymään. Seuraava varattu matka on vasta syyskuussa, olisipa hienoa, jos pääsisi jo aiemmin ? Kiitos näistä kaikista ihanista kuvista ja kertomuksista ?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.