Nudist Rabarbra raparperikuohuviini
Baarit,  Ravintolat

Nyt poksahtaa: Nudist tulee Telliskiveen!

Miten olenkaan odottanut pääseväni kertomaan tämän… syönyt suorastaan kynsiäni, että milloin pääsen hihkumaan ilmoille viimeisimmällä Tallinnan reissulla kuulemani uutiset. Oletko kuullut Nudistin raparperikuohuviinistä, johon niin monet ovat ihastuneet? Se iso uutinen on, että Nudist tulee Telliskiveen! Eikä ihan vaatimattomasti tulekaan – nyt on kuulkaa tosi kiinnostavia juttuja tiedossa. Ota hatusta kiinni, nyt mennään: on aika kertoa kaikki, mitä olen saanut kuulla!

Nudist siis tulee Telliskiveen

Mitä se tarkoittaa? Vaikka mitä! Rabarbra raparperikuohuviinistä tunnettu Nudist siirtää koko tuotantonsa Telliskiveen – samaan rakennukseen, jossa on jonkin aikaa majaillut ginitislaamo Junimperium ja sen baari. Rakenteilla on huikea kokonaisuus, johon tulee viinin valmistus, pullotus, toimisto, varasto, myymälä… ja baari!

Nudistin Mihkel Männikin kertoessa kaikista suunnitelmistaan en tahdo saada wow, ohhoh ja really? -huudahdusten tulvaa loppumaan: kaikki kuulostaa niin todella hyvältä!

Nudist Telliskivi

Vakuutin Mihkelille, että Sooloiluja-sivustoni lukijat ja Tallinnatärpit Facebook-ryhmän jäsenet tulisivat olemaan tästä vähintään yhtä innoissani kuin minä. Koska korona esti seuraavalle reissulle suunnittelemani valokuvauksen, niin Mihkel tarjoutui ystävällisesti ottamaan kuvia näyttääkseen missä remonttityömaalla nyt mennään! Yllä oleva ulkokuva on minun ottamani, mutta kaikki sisäkuvat tuoreita Mihkelin kuvia tulevista Nudistin tiloista. 

Nudist Telliskivi
Nudist Rabarbra raparperikuohuviini
Nudist Telliskivi

Tilan etuosaan tulee baari kahteen kerrokseen. Sen takaseinä on lasia, joten baarissa kävijöillä on esteettömät näkymät tuotantotiloihin. Jos olet nähnyt, miten rento Nudistin yrityskuva on, voi aavistaa että taitaa olla melkoisen rennolla otteella tehty baarikin tulossa. Nyt jo kuvista näkyy rouheaa pintaa, retrohuonekaluja, isoja ikkunoita… ja kesällä terassi pihalla!

Baarissa on tarjolla ensivaiheessa ainoastaan Nudistin juomia ja niistä tehtyjä cocktaileja. Yhteistyöneuvottelut on vielä kesken muutaman kiinnostavan pienpanimon kanssa, joten oluitakin on valikoimiin tulossa.

Nudist Telliskivi
Nudist Rabarbra raparperikuohuviini
Nudist Rabarbra raparperikuohuviini
Nudist Telliskivi

Nudist on juomia… mutta ehkä myös ruokaa!

Suunnitteilla on aloittaa yhteistyö myös jonkun keittiöpäällikön kanssa – tilat ravintolaa varten on jo varattuna. Mihkelin haaveissa on tarjota syyrialaista, iranilaista tai jotain muuta Keski-idän ruokaa. Senkin suhteen suunnitelmat ovat jo pitkällä.

Miten pitkällä? Nudist aukeaa toukokuun viimeinen päivä! Se on nyt päätetty. Onko keittiö silloin jo auki, sitä Mihkel Männik ei vielä osaa luvata. Jotain muitakin yksityiskohtia voi vielä olla vaiheessa, mutta tämän kuun viimeisenä päivänä poksautellaan Telliskivessä ensimmäiset pullot Rabarbra- ja muita marjaviinejä viinehtimön ihka omassa baarissa.

Ai niin, ja onhan heillä myös erinomaiset käsityösiiderit! Kuivan englantilaisen siiderin ystävälle (yes, minä olen!) todella tutustumisen arvoisia nekin.

Nudist Telliskivi

Mitä kaikkea muuta Nudist tuokaan Telliskiveen

Olin aivan äimistyksissäni kuunnellessani mitä kaikkea Mihkel Männik yhtiökumppaneineen ovat Telliskiveen suunnittelemassa. Kuohuviinien valmistuksen, baarin ja ravintolan lisäksi luvassa on myös opastettuja kierroksia. Kävijät pääsevät tutustumaan Nudistin tuotteiden valmistukseen varaamalla ajan kierrokselle, mutta Mihkel lupaa että ex tempore -kierroksiakin järjestetään.

Eikä edes tässä vielä kaikki. Tiloihin on tulossa myös kauppa, jossa on myynnissä kaikki Nudistin tuotteet. Viinien ja alkoholittomien juomien lisäksi valikoimissa tulee olemaan myös kaikkea muuta asiaan liittyvää – jo nyt heidän nettisivuillaan on mm. hauskoja pritti-t-paitoja ja muita tekstiilejä. Verkkokauppa tulee laajenemaan nykyisestä, ja Nudist selvittelee ahkerasti mahdollisuuksia lähettää tuotteita Suomeen – myös viinejä!

Mitä erityistä Nudistin tuotteissa on?

Nyt pistetään amatöörikirjoittajan taidot koville, varsinkin kun viinin- ja siiderinteosta ymmärrän vielä kirjoittamistakin vähemmän. Mihkel Männik valotti minulle kuitenkin niin kiinnostavan kuuloisia juttuja Nudistin marjaviinien ja -siiderien tuotannosta, että yritän kertoa vähän sinullekin.

Raparperikuohuviinithän ovat olleet tosi pop viime vuosina. Nudist käynnisti buumin kolme vuotta sitten Rabarbrallaan. Se on saanut paljon imitoijia, sillä raparperin mausta pitävät monet.

Mitä sen sijaan ei ehkä tiedetä on se, että hyvin saman näköiset (ja osin jopa lähes saman nimiset) raparperiviinit ovat ns. aromatisoituja viinejä. Se tarkoittaa, että itse viini on yleensä edullista omenaviiniä, johon sitten vaan lisätään raparperin maku erilaisilla aromeilla. Lue eteenpäin, niin kuulet miten Nudist tekee kaiken toisin.

Nudist Rabarbra raparperikuohuviini

Nudistin Rabarbra tehdään eri tavalla: se todellakin valmistetaan raparperitäysmehusta aivan siinä missä perinteiset viinit tehdään rypälemehusta. Nudist näkee todella paljon vaivaa hyvälaatuisten raparperimehujen hankinnassa niin Virosta kuin ulkomailtakin.

Oletko maistanut Rabarbraa? Itse pidän tosi paljon sen kuivasta, raikkaan raparperisesta mausta! Myös väri on hurmaavan vaaleanpunainen. Ja ei: tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, kuten ei mikään muukaan sivustoni postaus. Olen ihastunut Rabarbraan ja koko brändiin, ja sen takia varmaan niin tohkeissani tämän iloluontoisen brändin rantautumisesta Telliskiveen.

Ja onhan Nudistilla muitakin viinejä kuin raparperi. Olen maistanut sekä vadelma- että karviaismarjaviiniä – erinomaisia molemmat! Ne on tehty samalla periaatteella, eli marjatäysmehusta: ei edes tiivisteestä.

Raparperi- ja karviaisviineistä on myös nollaprosenttinen versio, mikä on tosi kiva juttu. Mihkel sanoikin, että alkoholittomuus on nopeasti kasvava trendi, ja hekin haluavat panostaa siihen jatkossa entistäkin enemmän. Fiksua ja freesiä!

Nudist Rabarbra raparperikuohuviini

Hauska lisä Telliskiveen!

Voi miten tervetullut tällainen tulokas onkaan Telliskiven muutenkin rentoon ympäristöön. Naapurista löytyy niin Junimperiumin ginitislaamo baareineen kuin valtava määrä muitakin baareja ja ravintoloita. Olethan tutustunut Telliskivi-oppaaseeni? Täältä löydät oppaan, ja kaikki käymisen arvoiset paikat.

Nudistin nettisivuilta löydät lisää tietoa tuotteista ja heidän filosofiastaan – kannattaa tutustua! Olisin voinut sepustella vielä ummet ja lammet esimerkiksi heidän juuri lanseeraamastaan Intoku-nimisestä hamppuvedestään, josta povaan uutta hittituotetta. Kuulosti niin hauskalta, että ehkä muutama sana:

Kyseessä on tölkitetty sokeriton kuplavesi, jonka sisältämä hamppu-uute on uutta juomamarkkinoilla. Tuotteen piti tulla myyntiin Rimi-marketteihin jo huhtikuun puolivälissä, mutta enpä ole päässyt paikan päälle katsomaan. Täältä voit lukea siitä lisää. Ja aivan varmasti sitä löytyy myös Nudistin baarista ja kaupasta, jahka avajaiset on saatu juhlittua!

8 Comments

 • Tiina Auranen

  Hieno uutinen, kiitos taas vinkistä! Juniper onkin jo tuttu ja tämä kiinnostava lisä naapuriin. Vielä vedetään kalenterista yli jo suuniteltuja reissuja, mutta heti kun mahdollista niin tallinnaan käy tieni.

  • Henna

   Ihan sama juttu täällä! Aina optimistisesti kalenteriin merkintää… ja sitten punakynää päälle, ja uutta miettimään. Oma veikkaukseni on, että kesäkuun puolivälissä matkailijaliikenne aukeaisi. Saa nähdä. Mutta juu, tämä Nudist on kyllä ihan huippu juttu! En malta odottaa, että pääsisi paikan päälle.

 • Tarja

  Joskus, kun taas pääsee matkustamaan, niin ehdottomasti tänne !!! Kiitos taas mielenkiintoisesta vinkistä ?

  • Henna

   Kiitos! Oli ihan kauheaa odottaa monta viikkoa ennen kuin sain julkistaa tämän – ja nyt yhtä kauheaa odotella, että pääsisi paikan päälle!

  • Henna

   Älä muuta sano! Työmatkalaiset onneksi jo pääsevät reissaamaan ensi viikolla. Se on totta kai tärkeintä. Eiköhän me huvimatkailijatkin jossain kohtaa… oma arvaukseni on, että juhannusviikolla lähtisi ensimmäiset turistit reissuun.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.