Tai Boh ravintola Tallinnassa
Baarit,  Ravintolat

Tai boh ja sisustusöverit

Joskus ruoka ravintolassa voi olla jopa toissijainen juttu, mikäli paikan sisustus ja tunnelma on oikein kohdillaan. Nytpä annan yhden täydellisen esimerkin tällaisesta: uskomaton Tai Boh -ravintola. Sen sisustus on jotain niin uskomatonta, että hehkuttaisin sitä vaikka ruokalistalla olisi mämmiä, hapansilakkaa ja pieniä kiviä! Erityisen mukavaksi esittelyn tekee se, että itse asiassa myös keittiö yltää kelpo suorituksiin.

Tai Boh ravintola Tallinnassa

Tai Boh ja mielikuvituksen riemuvoitto

Tai Boh ja sen alakerrassa oleva Manna la Roosa ovat paikkoja, joihin tykkään viedä ensimmäistä kertaa Tallinnassa olevia tuttujani. Pidän nimittäin niistä kumpaakin suuren luokan nähtävyytenä – jopa siinä missä museoitakin. Koko talo kellarista vintille on yhtä suurta taideteosta!

Tai Bohin sisustus on psykedeelinen – suorastaan epätodellisen villi. Sen takana on taiteilija Soho Fond, joka on luonut talon yläkerran laajuisen taideteoksen: katosta lattiaan, seinästä seinään, kaikille pinnoille. Sisustus on yhdistelmä alkuperäistä intialaista taidetta ja käsityötä sekoitettuna käsittämättömään kitschin, taiteen ja ornamenttien ilotulitukseen.

Tai Boh ravintola Tallinnassa
Tai Boh ravintola Tallinnassa

Seinillä ja katossa seikkailee sekalaista seurakuntaa. Voit bongata puhemies Maon ja Rambon, Frida Kahlon ja Jeesuksen. Kattokruunuilla on käsivarret ja sarvikuonolla tupsu sarvessaan. Värejä, kuoseja tai kultausta ei ole säästelty. Hyvän tai huonon maun merkitys katoaa – Tai Bohin sisustusta pitää arvostella aivan omalla asteikollaan. Katsottavaa on niin paljon, että edes ruuan tilaamisesta saati syömisestä ei tahdo tulla mitään.

Tai Boh ravintola Tallinnassa

Tai Boh yllättää myös lautasella

Vaikka paikka olisikin näkemisen arvoinen yksistään sisustuksensa takia, myös keittiöstä tuntuu löytyvän osaavaa porukkaa. Painotus on thaimaalaisissa mauissa, mutta aasialainen fuusiokeittiö taitaa olla oikein sana kuvaamaan Tai Bohin listaa. Thaimaalaisten annosten rinnalla annoksissa näkyy vaikutteita niin Japanista, Kiinasta kuin Koreastakin.  

Maisteltavaa löytyy yhtä paljon kuin sisustuksessa katsottavaa! Kaikki Tai Bohissa syömäni annokset ovat olleet erinomaisia.

Hinnat ovat ehkä vähän kalliimpia kuin perusthaikkupaikoissa, mutta eipä tässä paikassa muutenkaan ole mitään peruskuppilaa. Pääruokien hinnat kalleimmillaankin pysyttelevät kuitenkin alle parissa kympissä, joten ei Tai Bohiin mitään isoja rahoja tarvitse varata syödäkseen kelpo illallisen.

Tai Boh ravintola Tallinnassa
Tai Boh ravintola Tallinnassa

Tai Boh osaa myös cocktailit – aivan kuten alakerran Manna la Roosakin. Ne ovatkin myös suosittuja illanviettopaikkoja. Juomien hintataso on samaa luokkaa kuin muissa kaupungin cocktailbaareissa, eli suurin osa drinkeistä tulee pöytään alle kympillä. Pisteitä siitä, ettäi katetta kerätä myöskään viineissä ja oluissa: nekin on hinnoiteltu mukavan maltillisesti.

Tiestikö muuten, että Tai Bohin kanssa samoilla omistajilla on myös mainio Rataskaevukadun ravintola Tabula Rasa, ja Ülemisteltä löytyvä pizzeria Pomo. Myös Tammsaaren puistoon hiljattain avattu tyylikäs Cafe Opera on samoissa käsissä, vaikka tyylilaji onkin paljon maltillisempi. Operan kanssa samassa talossa on myös pizzeria Pomon toinen ravintola. Sitä en ole vielä testannut, mutta lupaan kertoa lisää heti kun olen.

Tai Bohin osoite: Mere puiestee 1 

Nettisivut: www.taiboh.com

Aukioloajat: Ma–to 17–23
Pe–la 17–01
Su 14–23

Taulu tabula rasa ravintolan seinällä
Myös Tabula Rasan sisustus ihastuttaa. Klikkaa ja katso lisää kuvia!
Pomo pizzerian sisustusta Tallinnassa
Mitäs tästä pidät? Se löytyy pizzeria Pomon seinältä. Klikkaa kuvaa, niin näet lisää tunnelmia.

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.