Tabula Rasa ravintolassa on hieno sisustus
Ravintolat,  Tallinna

Manna la Roosan omistajien Tabula Rasa yllätti iloisesti

Manna la Roosa on yksi Tallinnan ravintolamaailman kestosuosikeistani. Se on psykedeelisen hullu ilotulitus sekopäistä sisustusta, maukasta ruokaa ja laadukkaita drinkkejä. Vien ensimmäistä kertaa Tallinnassa olevia tuttujani sinne kuin mihin tahansa museoon: ihmettelemään näkemäänsä ja saamaan elämyksiä. Ilahduin siis iloisesti, kun kuulin Tabula Rasa -ravintolaan käveltyäni, että sen takana on samat omistajat kuin Manna la Roosassa.

Tabula Rasa ravintolan ruokalista

Tabula Rasa teki kerta heitolla epäilijästä intomielisen ystävänsä

Kävellessäni sisään Tabula Rasaan minulla oli nimittäin sellainen ennakkokäsitys, että paikka olisi pönöttävä venäläistyyppinen ravintola, jonka sisustus olisi yhtä jäykkä kuin tarjoilijoiden kaulukset. Vaan niinpä tapahtui, että kerrankin ensivaikutelma meni metsään niin että heilahti. Jouduin hautaamaan ennakkoluuloni jo muutaman ravintolasalissa istumani hetken jälkeen, sillä Tabula Rasa onnistui hurmaamaan saman tien!

  • Tabula Rasan sisustus on ihastuttava yhdistelmä viihtyisyyttä ja leikkisyyttä
  • ruoka oli niin herkullista, että se pärjää komeasti kilpailussa muille Rataskaevu-kadun lempiravintoloilleni
  • Palvelu pelasi ja se oli sympaattisen yksilöllistä.
Viihtyisä ravintola tabula rasa tallinnan vanhassa kaupungissa
Art nouveau henkeen sisustettu tabula rasa ravintola
tabula rasa ravintolan omistaja on maalannut sen seinillä oleva taulut
Tabula rasassa on kiva sisustus
Tabula rasa on baari ja ravintola

Pidän kovasti myöhäisistä lounaista. Minusta on ihanaa istahtaa pöytään siinä vaiheessa, kun kaikki muut ovat jo lounaansa syöneet ja ravintola on tyhjentynyt pienelle päivälevolle ennen illan vilinään valmistautumista. Tabula Rasaan poikkesimme juuri näin. Olimme ainoat asiakkaat, ja saimme hurmaavan yksilöllistä ja ystävällistä palvelua.

Palvelu pelaa ja ruoka hurmaa

Pakko muuten mainita, miten mukavaa palvelua Tallinnassa nykyään useimmissa paikoissa saa. Tabula Rasan ihana tarjoilijapoika oli hurmaava esimerkki tästä. Hän kertoi avuliaasti paikan omistajasta, jonka kätten jälkeä oli monet ravintolan seinillä olleista upeista taideteoksista.

Samainen ihastuttava tarjoilija oli myös se, joka kertoi että Tabula Rasa on samojen omistajien kuin Manna la Roosa ja Tai Boh. Nehän ovat kaksi suosikkiravintolaani vanhan kaupungin tuntumassa! Viimeistään tässä vaiheessa alunperin vähän nihkeä asennoitumiseni Tabula Rasaan oli tipotiessään. Tästä paikastahan voi olla tulossa suosikkini aivan millä hetkellä tahansa!

Taulu tabula rasa ravintolan seinällä
kanavarras tabula rasa ravintolassa
Tabula rasa on viihtyisä ravintola
ikkunapöytä tabula rasa ravintolassa
Tabula rasa ravintolan seinällä on koiratauluja
punajuuririsotto tabula rasa ravintolassa

Mutta sitten itse asia eli ruoka. Sain eteeni sellaisen värien ilotulituksen että harvoin lautasella näkee. Ja kun se ilotulitus muuttuu suussa makujen riemujuhlaksi, niin eipä voi muuta kuin harmitella että miksi kävelimme Tabula Rasaan sisään vasta nyt? No juu, yksi syy tietysti on se, että se on ollut auki vasta puoli vuotta. Nyt sopii sitten vaan toivoa, että se löytää kävijänsä ja pysyy myös auki.

Rataskaevu-katu on muuten ihana pieni kadunpätkä vanhan kaupungin reunalla. Sieltä löytyy monta suosikkiravintolaani: Tripadvisorin kestoykkönen Rataskaevu 16, huippuhyvä vegaaniravintola Vegan V, tunnelmaltaan ja ruualtaan ihastuttava Von Krahli Aed ja rento pannukakkuravintola Kompressor. Rataskaevu-kadulla on mahtavaa siksi, että jos yhdessä paikassa ei ole tilaa, voi kävellä sisään seuraavaan. Syy siihen että löysin Tabula Rasan vasta nyt on se, että kadulla on niin monta muuta suosikkipaikkaani. Nyt siis yksi lisää!

On muuten tosi mukavaa, jos ravintolasta löytyy myös mukavia viihtymiskulmia. Tabula Rasassa tällaisia löytyy. Jos kukaan muu ei ole ehtinyt ennen, voit parkkeerata leppoisiin tuoleihin takkatulen ääreen ja nauttia baarimestarin tekemistä herkuista. Vaikeaa kuvitella mukavampaa tapaa viettää syksyistä tai talvista iltaa.

baaritiski tabula rasa ravintolassa
Takkatulen ääressä on kiva juoda drinkki tallinnassa
Kohtuullinen lasku tabula rasassa

Lisäbonus on tietysti se, että ihana vapaa-ajankotimme on aivan nurkan takana. Olethan huomannut, että se löytyy myös Airbnb:stä nimellä cozy attic? Jos siis haluat joskus vaihtelua hotellielämään, niin olet tervetullut vieraakseni vintilleni vanhan kaupungin sydämeen.

Tai Boh on sekopäinen mutta viihtyisä. Ja todella herkullinen!

Tabula Rasa –ravintolan omistajilla on vanhan kaupungin toisella laidalla siis kaksi muutakin ravintolaa: Manna la Roosa ja sen yläkerrasta löytyvä Tai Boh. Kävin loppukesällä ensimmäistä kertaa syömässä Tai Bohissa, joten tässä muutama kuva sieltäkin.

tai boh ravintola tallinnassa
ravintola tai boh manna la roosan yläkerrassa
tai boh ravintolan kattomaalaus
tai boh tarjoaa hyvää ruokaa tallinnan vanhassa kaupungissa

Meininki on todella paljon hullumpi kuin Tabula Rasassa, mutta perusvire kummassakin on viihtyisä, ja silmänruokaa riittää loputtomiin ­– Tai Bohissa vielä monin verroin enemmän kuin Tabula Rasassa. Kaikkia näitä kolmea ravintolaa voi kyllä suositella lämpimästi. Hinnat eivät ole ehkä ihan halvimmasta päästä, mutta eivät nämä missään nimessä mitään lompakon imureitakaan ole.

tai bohin kattokruunussa on käsivarsia
tai boh tarjoaa hyvää thai-ruokaa tallinnassa
tai boh ravintolan katto

Mitäs seuraavaksi tehtäisiin?

Jos haluat kuulla lisää Tallinna-vinkkejä, kannattaa ihan saman tien:

tai bohin lasku tulee kivassa rasiassa

2 Comments

    • Henna Mikkilä

      Suosittelen lämpimästi! Tabula Rasa on vakavampi ja vähemmän kreisi, mutta tunnelma oli todella ihana ja ruoka kertakaikkisen hyvää. Olen ihan täpinöissä, kun tämä on ihan meidän ”mökin” eli Tallinnan asunnon naapurissa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.