Røst-leipomosta voit ostaa leipää mukaan tai syödä paikan päällä
Kahvilat ja leipomot

Tallinna on leipomoiden kaupunki: tässä 10 suosikkiani

Hurmaavia leivoksia, rapeakuorista puu-uunissa paistettua maalaisleipää, kardemummapullaa, kakkuja, suussa sulavia suolaisia piirakoita, macronseja, pavlovia… listaa voisi jatkaa loputtomiin. Tallinna on leipomoiden kaupunki, ja nyt on aika listata kaikki suosikkini.

Jyviä on valtavasti, ja akanoita ei juurikaan, joten parhaiden suodattaminen oli yllättävän haastavaa. Tässä se kuitenkin on: Tallinnan parhaat leipomot. Tai omat lemmikkini, sillä makuja tietysti on yhtä paljon kuin tuoreen pullan ja leivän ystäviäkin.

Leipomo tallinnassa

Tallinnan parhaat leipomot eli jauhoinen tusina

1. Françoisin puu-uunileipomo

Minun on pakko nostaa François ykköseksi, niin hyvää hänen puu-uunissa leipomansa ranskalainen maalaisleipä mielestäni on. Mies leipoo myös patonkeja, joita hän toimittaa joihinkin paikallisiin ravintoloihinkin. Oletko lukenut tämän sympaattisen belgialaisen tarinan? Löydät sen täältä. Juttu leipomosta sen sijaan on tämän linkin takana, ja kartalla tämä Pelgulinnalaisen asuintalon kellarissa piilotteleva leipomohelmi on täällä

Yleiskuva kotzebue leipomosta kalamajassa
Vanha Kotzebue. Klikkaa kuvaa, niin näet miten erikoisessa paikassa se oli.

2. Kotzebue

Kotzebue oli eksoottinen leipomo, sillä senkin tilat olivat kaikkea muuta kuin perinteiset. Lue tästä Kalamajan kellarileipomosta täältä. Kotzebue kuitenkin muutti pois nimikkokadultaan, ja nyt uunit lämpiävät Uuden Maailman kaupunginosassa. Oma suosikkini on hapanjuureen leivottu tattarileipä, mutta valikoimissa on vaikka mitä muutakin herkullista. Katso yhteystiedot heidän Facebook-sivuiltaan.

Buxhöwden Nõmmen torilla. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!

3. Buxhöwden Pagar

Buxhöwden hurmasi minut kerrasta käydessäni ensimmäistä kertaa Nõmmen torilla (täällä juttu täältä). Erityismaininta ihanista leivoksista ja tuoreista pullista. Hyllyt näyttivät notkuvan myös leipiä, ja asiakkaita riitti – oli selvästi paikallisten suosiossa. Buxhöwdenillä on sympaattinen kahvila myös Piritantien varressa. Täällä Buxhöwdenin omat fb-sivut. 

Bekker Koplissa
Bekker Karjamaalla. Ai missä? Klikkaa kuvaa ja lue lisää.

4. Bekker pagariäri

Bekker leipoo leipää, piirakoita, leivonnaisia, kakkuja… vaikka mitä. Ja hyvin leipookin. Tämä pieni perheleipomo piilottelee Karjamaalla (täällä juttua koko alueesta ja myös Bekkeristä), mutta ainakin paikalliset ovat onnistuneet löytämään sen hyvin.  Erityispisteitä sympaattisesta palvelusta ja siitä, että tuotteita voi tilata myös Woltin kautta. Bekkerin Facebook-sivut ovat täällä. 

Røst leipoo Rotermannissa.

5. Røst Rotermannissa

Røstin korvapuustit moni suomalainen mainitsee suosikkipullakseen Tallinnassa, eikä ihme – täällä todella osataan! Røst löytyy Rotermannista, ja erinomaisten pullien ja leipien lisäksi tiloissa on myös suosittu pieni kahvila. Lue lisää Røstista heidän omilta sivuiltaan. 

Lue myös tämä: Sooloiluja-sivuston Rotermanni-opas!

6. ja Tallinnan leipomot postauksen puoliväli: Crustum 

Olin kuullut tästä Mustamäen perukoilla piilottelevasta leipomosta niin paljon kehuja, että lähdin vihdoin itsekin testaamaan sen. Lue juttu Crustumin retkestä täältä ja lähde sitten itsekin paikan päällä. Aivan huikean hyviä herkkuja – sekä leipiä että makeita leivonnaisia. Ja mukava henkilökunta! 

Tuore uutinen Crustumilta: he ovat tulossa keskustaan, Porto Francon alueelle sataman tuntumaan!

Karjase sai Kolpi Tallinna
Kenneth Karjane Põhjalan tehtaalla olevassa leipomossaan. Lue listää tästä herkkukeitaasta klikkaamalla kuvaa!

7. Karjase sai

Karjase Sai ampaisi suosikkileipomoitteni joukkoon kertaheitolla kesällä 2019, kun se järjesti paikallisten ihmisten keskuudessa suursuosioon nousseita pop-up-kahvilapäiviään. Nuori leipuri Kenneth Karjane suhtautuu suurella intohimolla kaikkeen, mitä tekee – ja se näkyy sekä maistuu! Pop-upit ovat nyt historiaa, ja tilalle on tullut Kennethin oma leipomokahvila Põhjalan tehtaiden alueella. Lue tästä tyylikkäästä ja herkullisesta paikasta lisää täältä ja lähde herkuttelemaan. Lämmin suositus!

Paul's bagels
Herkullinen tusina: Paul's bageleita tilataan aina 12 kappaletta kerrallaan. Voi tuntua paljolta, mutta vakuutan että ne häipyvät hetkessä parempiin suihin.

8. Paul’s Bagels ja parhaat bagelit ikinä – Tallinnassa! 

Olen joskus Amerikassa asuessani ihastunut ikihyviksi bageleihin. Niinpä olikin ikävä yllätys tajuta takaisin Suomeen muutettuani, että näitä herkkuja ei niin vaan näiltä leveysasteilta löydykään. Voit siis kuvitella riemuni, kun löysin Tallinnan Kalamajasta bagel-leipomon. 

Eikä siinä vielä kaikki – minusta tämän amerikkalaisen leipomat bagelit ovat parempia kuin missään muualla syömäni! Lue juttu iloisesta tapaamisestani tämän sympaattisen leipurin kanssa täältä. Sieltä löytyy myös ohjeet, miten sinäkin voit tilata näitä herkkuja. Niitä ei voi nimittäin ostaa ilman ennakkotilausta.

Keskustori tallinnassa
Tästä ei paljon eksoottisemmaksi leipo taida mennä. Klikkaa kuvaa ja lue lisää koko Keskustorin alueesta!

9. Keskustorin pullamummot

Tässäpä pullataivas, jota ei enkä vähän ajan päästä enää ole: Keskustori menee nimittäin isoon remonttiin. Pikkuruisessa aaltopeltikioskissa suhteellisen ynseästi turisteihin suhtautuvat tädit leipovat pullia ja piirakoita, jotka hakevat vertaistaan koko kaupungissa niin maun kuin halvan hinnankin puolesta. Lue pidempi juttu Keskturgista – ja lähde paikan päälle ennen kuin remontti alkaa! Samassa postauksessa myös ohjeet siihen, miten löydät nämä pullatädit.

10. Levier

Levier oli ennen siinä missä MEM on nyt. Oikein säikähdin kun Levier lähti, sillä he leipovat mm. yhdet kaupungin parhaista mantelicroissanteista. Huoli oli aiheeton, sillä Levier vain muutti uusiin tiloihin Rotermanniin. Tilaa tuli lisää, ja toiminta laajeni kattamaan myös aamiaiset, lounaat ja muut purtavat. Levieristä en ole vielä kirjoittanut postausta, mutta heidän fb-sivuiltaan saat tsekattua aukiolot ja muut faktat. Juttu vanhasta Levieristä on täällä. 

Tallinnan parhaat kahvilat
Klikkaa kuvaa, niin tiedät mitkä ovat suosikkikahvilani Tallinnassa.

4 Comments

 • Tuija Repo

  Hei Henna! Anna vinkki ja vaikka ohjeet, miten voisi tilata Tallinnan leipomoista tilaustuotteita mukaan? Hakisi sitten leivonnaiset ja juhlajuomat samalla reissulla.

  • Henna

   Tämä onkin erinomainen kysymys! Pitäisi joskus itsekin koittaa. Vielä ei löydy kokemusta. Uskon että aika monesta paikasta onnistuu… katso vaikka ihan perinteinen Narva Kohvik, tai vaikka Gustav Solariksen alakerrassa.

 • Teemu K.

  Mahtavan näköisiä paikkoja! Mitenköhän nämä leipomot suhtautuvat uusiin virtauksiin esimerkiksi gluteenittomista tai vegaanisista leivonnaisista? Vai lieneekö niille omat paikat erikseen?

  • Henna

   Oma näppituntumani on, että vegaanisuus otetaan Tallinnan leipomoissa paremmin huomioon kuin gluteenittomuus. Mutta täytyy kyllä myöntää, että kun itsellä ei ole ruokarajoitteita niin näitä aina muista kysellä. Listalla pitäisi olla linkki kaikkien paikkojen fb- tai nettisivuille, joten kannattaa varmaankin tsekata saatavuus suoraan kultakin leipomolta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.