Kissakahvila Nurri Tallinnassa lähellä satamaa
Kahvilat ja leipomot,  Ravintolat,  Tallinna

Ei mitään tekemistä kassien kanssa: kassikohvik Nurri on kissakahvila

Kissoja kahvilassa? Kuulostaa tällaiselle kissa-allergiselle sen verran huonolta idealta, että en ollut ottanut kissakohvik Nurria ollenkaan Tallinnan menovinkkieni listalle. Vaan kun kävelin Keskustorilla käytyäni sattumalta tämän hassun pienen kahvilan ohi mieli muutui nopeasti: kissakahvila Nurri on ihana!

Kahvilassa on viihtyisä ja valoisa sisustus ja houkuttelevan kuuloinen ruokalista, mutta sen lisäksi kahvilan tiloissa tosiaan vaeltaa iso joukko toinen toistaan persoonallisempia kissoja! Olen kuullut, että ainakin Tampereella olisi vastaava, mutta koska Turusta ei sellaista todellakaan löydy, olin täysin myyty käveltyäni sisään.

Kissakohvik Nurri ja yksi sen asukas
Kissojen ruokahetki kissakahvila Nurrissa
Kissakahvila Tallinnassa on kiva nähtävyys lasten kanssa

Jos tulee aamulla laivalla, niin yksi idea on syödä ensin aamiainen lähellä satamaa – olen kirjoittanut tällaisista paikoista oman postauksenkin. Alueella on muutamakin kiva kahvila, jotka ovat sen verran sivussa vanhasta kaupungista, että niihin ei välttämättä tule muuten lähdettyä. Mutta koska kissakahvila Nurri avaa ovensa vasta kello 12, voi päivän hyvin aloittaa syömällä ensin aamiaista ja siirtyä sitten rapsutushommiin.

Kissakahvila: ohjeet ja idea

Kissakahvilassa saavutaan ensin tuulikaappiin, josta ystävällinen henkilökunta käy päästämässä sisään varmistaen samalla, että kissa-asukkaat eivät pääse livahtamaan ulos. Samalla he kysyvät oletko käynyt paikassa ennen, ja jos vastaus on kielteinen, he kertovat kahvilan idean ja säännöt.

Kahvilan päätarkoitus on tarjota koti kissoille, joista osa on yksityisten ihmisten lahjoittamia, ja osa löytöeläintalosta pelastettuja. Ajatus on siis myynnin tuotolla taata kissoille hyvät elinolot, ja toisaalta tarjota asiakkaille lämpimiä kehräämisen siivittämiä rapsutustuokoita ja viihteellistä ohjelmaa. Kombo toimii mainiosti!

Maukas pannukakku kissakahvila Nurrissa
Kissa pöydällä kissakahvilassa
KIssoja on joka paikassa kassikohvik Nurrissa
Ruokahetki kissakahvila Nurrissa
Kissakohvik Nurri on täynnä kissoja. Kahvi jauhetaan paikan päällä pavuista.

Olen lukenut, että paikka olisi jossain vaiheessa ollut aika heikossakin kunnossa, eikä kissoilla olisi ollut kaikkein parhaat oltavat, mutta toiminta on ilmeisesti saatu palautettua hyvälle tolalle, sillä ainakin silloin kun minä kävin, homma näytti olevan oikein asiallista.

Ja ne kissat… voi että mitä persoonallisuuksia! Yksi oli maailman hellyydenkipein tyyppi, joka halusi viettää suurimman osan vierailuni ajasta joko sylissäni tai kassissani. Toinen taas oli hyppymesteri, joka nappasi hänelle heitetyn pienen pallon ilmasta – aivan käsittämättömän korkealta ja tarkasti! Joku nukkui koko ajan, joku muu vain hengasi pöydästä toiseen. Aika meni siivillä, eikä sieltä olisi raaskinnut millään lähteä pois.

Ruokalista oli oikeinkin houkutteleva, eikä hinnat olleet mitenkään erityisen kovia, vaikka kyseessä onkin erikoiskahvila. Laskun päälle tulee 5 euron lisä, joka menee suoraan kissojen ruokaan ja muuhun hyvinvointiin. Loppulasku jäi kuitenkin ihan kohtuulliseksi. Ainakin minä maksoin laskuni ilolla, sillä olinhan saanut herkullisten pannukakkujen lisäksi viettää aikaa näiden hurmaavien karvakavereiden kanssa.

Kissakahvila Nurrin asukas lepää

Piditkö tästä jutusta? 

Jos pidit, niin pysy ajan tasalla Tallinnan hauskimmista nähtävyyksistä, parhaista ravintoloista ja viihtyisimmistä baareista seuraamalla muitakin Sooloiluja-kanavia:

 • Tykkää Sooloiluja Facebook-sivusta saadaksesi tuoreimmat matkavinkit Tallinnaan!
 • Laita talteen suosittu Sooloiluja-sivuston lista Tallinnan parhaat ravintolat. Sen avulla hyvän ruokapaikan löytäminen on paljon helpompaa kuin hakuampumalla.  
 • Liity Facebookin iloisimpaan Tallinnaryhmään! Sen nimi on Tallinnatärpit, ja liittymään pääset täältä.
Kissakahvila Nurri on lähellä Tallinnan satamaa

16 Comments

 • marizon

  What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively helpful and it has aided me out loads. I’m hoping to give a contribution; assist other customers like its helped me. Good job.

 • Raija Åkerblom

  Täytyy käydä tuossa Tallinnan kissakahvilassa kun seuraavan kerran on vähän pitempään Tallinnassa,

  • Henna Mikkilä

   Kannattaa. Ainakin minulle se oli kuin terapiaa kun sai katsella kissoja – ja etenkin kun joku hyppäsi jopa syliin rapsutettavaksi.

 • Raija

  Yleensä kissakahviloiden kissat ovat ihania tyyppejä. Kissan täytyy olla sellainen ettei se mitenkään häiriinny kun koko ajan tulee vieraita ihmisiä kahvilaan. On myös säännöt miten kahvilassa tulee käyttäytyä eli kisuja saa silittää muttei ottaa syliin. Jos itse kiipeävät syliin se on ok. Helsingin kahvilassa tulee käytyä usein. Tampereella on saman omistajan kahvila. Jossain Turun lähellä on kuulemma myöskin. Oliko Raisiossa, niin muistelen

  • Henna

   Itse en ole muualla käynyt kissakahviloissa, joten minulle oli tosiaan yllätys miten mainioita tyyppejä siellä olleet kissat olivat! Osa tosiaan tuli syliin… tai yritti kiivetä penkillä olleeseen laukkuuni. Pitäisikin kyllä mennä taas uudestaan, se oli hyvin terapeuttinen kahvilakokemus.

 • Raija

  Kissakahviloissa on kyllä,ihan ona tunnelmansa. Vain kahdessa olen käynyt. Täytyy mennä myös Nurriin kun on Tallinnassa vähän pitempään.

  • Henna Mikkilä

   Tämä Tallinnan kissakahvila on ainoa, jossa minä olen ikinä käynyt. Siellä on kyllä todellakin ihan oma tunnelmansa. Muutama tosi seurallinen kissa. Sain kaverin jopa syliin istumaan yhtäkkiä. Ja yksi sujahti kassiini 🙂

 • Raija

  Olen käynyt Vilnan kissakahbilassa muutaman kerran. Se on aika tilava kahvila ihan keskustassa lähellä käyttämäämme hotellia. Helsingin vastaavassa tulee myös käytyä. Kissat ovat kaikki olleet tosi ihania.

 • Marja suominen

  Tapaan käydä Tallinnanreissuillani Nurrissa, ja kun olen jo eläkkeellä, on kissamaksu vain 2,50. Joskus siellä on ollut myös jotain erikostarjouksia. Kissat ovat uteliaampia,kuin kotimaisissa kissakahviloissa, mutta vaihtuvuus on aika iso.Kissoilla on ihania nimiä ja kissakansio kivaa luettavaa.

  • Katriina

   Viime viikonloppuna tuli käytyä ensimmäisen kerran elämässä kissakahvilassa. Aika kului kuin siivillä karvaisten kavereiden elämää seuratessa. Henkilökunta oli ystävällistä ja karvainen henkilökunta omanarvontuntoista,kuten pitääkin.😄Mikä oli varmaa,niin paikalla olevat asiakkaat olivat vain iloisia ja tyytyväisiä. Lämmin suositus kissaihmisille. Ylläpito maksua peritään jokaiselta asiakkaalta 6€,mikä on ihan kohtuullista.❤️😺😺

  • Henna Mikkilä

   On! Mä olin ihan ensimmäistä kertaa, mutta sinne tulee mentyä kyllä uudestaankin. Mielettömiä tyyppejä siellä. Siis ne nelijalkaiset 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.