Pieni tee- ja kahvikauppa
Kahvilat ja leipomot,  Ostokset

Pieni tee- ja kahvikauppa Vanhankaupungin laitamilla

Muistatko kun kerroin pienestä Kehrwieder-kahvikaupasta, jonka ohi olin painellut ehkä sata kertaa ennen kuin lopulta kävelin ovesta sisään? No tässä on toinen samanmoinen! Vanhankaupungin laitamilla on nimittäin pikkuriikkinen tee- ja kahvipuoti, jonne menin sisään vasta viimeisimmällä reissullani. Miksi ihmeessä? Ehkä siksi, että joskus joku paikka on niin lähellä, että sen alkaa ottamaan itsestään selvyytenä.

Pieni tee- ja kahvikauppa

Nunnekadulla oleva pieni tee- ja kahvikauppa on juuri tällainen paikka: olen viilettänyt tukka putkella sen ohi Balti jaaman aseman suuntaan tai takaisin lukuisia kertoja pysähtymättä koskaan kunnolla tämän pikkuriikkisen puodin kohdalle. Olen kyllä huomannut ulkona seisovan liitutaulun, jossa on juomien hinnat, mutta koskaan ennen en ollut lyönyt jarruja pohjaan ja käynyt kurkkaamassa sisään.

Pieni tee- ja kahvikauppa
Pieni tee- ja kahvikauppa

Eräänä sateisena talvipäivänä vihdoin tein sen! Olin taas tavoilleni uskollisesti kävelemässä vauhdilla sen ohi, mutta sitten oikein hätkähdin: miksi ihmeessä en ole ikinä katsonut mitä tuosta pienestä talosta löytyy? Tiukka 180-asteen käännös pystyakselini ympäri, muutama ripeä askel takaisin päin ja sitten sisään ovesta.

Sisällä odotti suloinen pieni yllätys: täällähän ei olekaan pelkkä tee- ja kahvikauppa, vaan myös pikkuriikkinen kahvila! Sehän sopi tuohon kylmään, sateiseen ja tuuliseen päivään enemmän kuin hyvin: mikään ei nyt maistuisi paremmin kuin kupillinen pienpaahtimon hyvää kahvia kuumalla maidolla. Tilaus sisään ja nojatuoli alle. Tämähän oli hurmaava löytö!

Kahvia odotellessani katselen ympärilleni: kauppa muistuttaa vähän ihastuttavaa Karu Talu -suklaakauppaa, sillä täälläkin vallitsee vanhanaikaisen pikkupuodin henki. Myyntitiskin takana olevat hyllyt notkuvat erilaisia kahvi- ja teelaatuja, joita voit ostaa mukaan haluamasi määrän punnittuna paperipussiin.

Kahvilan (tai myymälän) puolella on myös vitriinejä, joissa on kaikkea kivaa kahviin ja teehen liittyvää ostettavaa: pannuja, kuppeja, sihtejä – olipa siellä hyvä valikoima makusiirappejakin. Muistelin, että joku olisi Facebookin Tallinnatärppiryhmässä kysellyt, että mistä niitä saa. Nyt osaan neuvoa, että täältä!

Pieni tee- ja kahvikauppa
Pieni tee- ja kahvikauppa

Istun kaikessa rauhassa nojatuolissani katsellen ikkunan takana sateessa ja tuulessa kiirehtiviä kaupunkilaisia. Turisteja näin keskellä talvea ei paljon liikenteessä olekaan. Kylmä ulkoilma ei houkuttele pätkääkään, joten hidastelen herkullisen kahvini kanssa nautiskellen sen viimeiseen pisaraan saakka.

Kupin tyhjennyttyä ei auta muu kuin pistää takki niskaan, napata sateenvarjo käteen ja astua takaisin tuuleen ja tuiverrukseen. Nunnekadulla kävellessäni päätän vakaasti, että tänne tulen uudestaankin!

Pienen tee- ja kahvipuodin osoite: Nunne 7 

Nettisivut: www.teacoffeecentre.ee

Aukioloajat: arkisin 9–18
viikonloppuisin 10–19

Jäikö kahvihammasta vielä kolottamaan? Tunnethan nämä kolme kivaa paikkaa!

Me Tallinnan ystävät kyllä tiedetään, että tämä on kahviloiden kaupunki. Mutta mitkä ovat ne kaikkein parhaat kahvilat? Klikkaamalla oheista kuvaa löydät kaikki suosikkini, mutta tässä kolme käymisen arvoista:

  • Klassikko: Maiasmokk. Maiasmokk on nähnyt niin tsaarinajat, ensimmäisen itsenäisyyden kuin miehityksen vuosikymmenetkin.Lue täältä lisää!
  • Vegaani Lisanna – toimii erinomaisesti, vaikka et vegaaniudesta välittäisikään. Yhdet kaupungin parhaita kahveista.
  • Suloinen Ristikheina on paikallisten, mutta myös monen turistin suosikki. Minunkin! Lue lisää täältä. 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.