Hr. Mauruse pubi
Baarit,  Ravintolat

Hr. Mauruse virittelee brittipubin tunnelmaan

Oletko käynyt perinteisessä englantilaisessa pubissa? Englannin maaseudulle suuntautuneella reissullani vuosia sitten pienten kylien pubit tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen. Ne olivat oivallisia paikkoja huurteisen mittaiselle tauolle, mutta myös tyhjän vatsan täyttämiseen maukkaalla kotiruualla. Viihtyisän kokonaisuuden viimeisteli yleensä ystävällinen palvelu ja paikalliset kanta-asiakkaat.

Olen ilokseni löytänyt tällaista ehtaa pubimeininkiä myös Tallinnasta! Englantilaisia pubeja on varmasti useampiakin, mutta haluan esitellä nyt erään, joka vie ajatukseni aivan erityisen mukavalla tavalla Englannin maaseudun pubien tunnelmaan: kyseessä on pubi nimeltä Hr. Mauruse.

Jos olet käynyt Maurusessa, niin oletko samaa mieltä kanssani? 

Hr. Mauruse pubi Tallinnassa

Hr. Mauruse piilottelee kirjaston kellarissa

Herra Mauruse on sivistyneessä seurassa, sillä sen naapureina ovat Tallinnan kaupunginkirjasto ja parikin eri koulua. Sisään astuessa huomaa nopeasti, että myös täällä pubissa on samaa kultturellia henkeä: seinillä on korkeat kirjahyllyt, joilta janoinen tai nälkäinen vieras voi napata kirjan seurakseen.

Hr. Mauruse pubi
Olutravintola Tallinnassa

Minua ilahduttavat myös sanomalehdet, joita löytyy useampaakin sorttia perinteisissä puisissa pidikkeissä. Yksin matkustavana pidän siitä, että voin olutta siemaillessani lukea sanomalehteä älypuhelimen pläräämisen sijaan. Päivän lehti on mitä mainioin vaihtoehto somen selaamiselle!

Haluatko tietää missä muissa baareissa viihdyn? Lue tämä 15 baarin lista niin tiedät!

Ruokaa Hr. Mauruse pubissa

Hyvä olutvalikoima ja maukasta ruokaa

En ole mikään olutasiantuntija, vaikka tuopillinen (tai useampi) huurteista minulle maistuukin. En siis lähde analysoimaan Hr. Maurusen tarjontaa enempää, kuin että kelpo juotavaa olen hanasta saanut – ja vieläpä mukavan maltilliseen hintaan. Hanarivistössä on muutakin kuin perus ”alekokkia” tai Sakua, mikä on minusta aina hyvä asia.

Sivustollani on muuten tällainen vieraskynäjuttu Tallinnan olutravintoloista. Se on kuulemma melko vajavainen, joten kerro ihmeessä omia suosikkejasi niin saan täydennettyä tuota juttua!

Juotavat tilataan brittipubien lailla tiskiltä, samoin ruuat. Päivän annokset on kirjoitettu kotoisasti liitutaululle, eivätkä annosten hinnat nakerra kummoistakaan lovea matkabudjettiin.

Tilaamani ruuan saapuessa pöytään iskee huoli siitä, että kotikasvatukseni (ruokaa ei saa jättää) on ristiriidassa loppupäivän ohjelman kanssa (en jaksa tehdä enää mitään syötyäni jättimäisen annokseni). Ensimmäiset suulliset haarukoituani todennäköisyys huolen toteutumiseen lisääntyy: ruoka on tosi maukasta ja annos suuri!

Hr. Mauruse ja yksi iso ongelma

Aivan kuten englantilaisissa maalaispubeissa, myös Maurusessa palikat ovat kodikkaassa järjestyksessä: ruoka maistuu, olut on kylmää, ja naapuripöydissä paikallisen oloinen asiakaskunta lisää tunnelmaa puheensorinallaan.

Tässä paikassa on vain yksi ongelma.

… nimittäin se, että minulla on yleensä todellisia vaikeuksia malttaa lähteä takaisin liikenteeseen istahdettuani kertaalleen Hr. Maurusen pöytään! Viihdyisä valaistus, musiikki ja kutsuvat nahkasohvat (hyvästä oluesta puhumattakaan) tekevät Herra Maurusen kanssa eroamisesta aina yhtä vaikeaa.

(Hr. Maurus on fiktiivinen henkilö AH Tammsaaren kirjasta Totuus ja oikeus. Herra Maurus toimi siinä yksityisen oppikoulun johtajana).

Hr. Mauruse pubi

Hr. Mauruse pubin yhteystiedot

Osoite on Estonia puiestee 8.

Heidän Facebook-sivuiltaan kannattaa katsastaa päivän lounastarjoukset ja aukiolot. Maurusen nettisivuilta sen sijaan voit lukaista paikan kiehtovan historian. 

2 Comments

  • Tuula Mattila

    Kiitos pubi tiedosta, kun on mahdollista, täytyy käydä tutustumassa. Tämä sinun viesti herätti ihania muistoja 20 vuoden takaisesta opiskelusta englantilaisen pikkukaupungin kielikoulussa. Pidin valtavasti kaupungista (ja (ihmisistä) joten olin samassa kaupungissa kahtena kesänä.
    Silloin ja luulen että vieläkin suosituin pubi oli The Haunch of Venison. Kävimme porukalla pari kertaa mutta meidän aikuisopiskelijoiden suosikkipubi ei ollut em. ?. Kyseisen pubin historia on mielestäni erittäin mielenkiintoinen.

    • Henna

      Tosi kiva kuulla että sinullakin on lämpimiä muistoja englantilaisista pubeista! Juuri noissa maalaispubiessa on jotain aivan erityistä henkeä, ja ellei aika ole vallan kullannut muistojani (tai hämärtänyt niitä), niin Hr. Maurusessa on minusta paljon samaa. Ihastuttava paikka.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.