Baarit

Vixen: viehättävä viinibaari pahamaineisella kujalla

Tallinnassa on viinibaarien ystävälle mistä valita. Muistatkin ehkä tämän parhaat viinibaarit -listani. Kaupungissa pitää viinibaaria niin sympaattinen portugalilainen kuin iloinen perulainenkin. Viime vuodesta alkaen ne ovat saaneet seurakseen Pagarikadulle kalifornialaisen emännöimän baarin nimeltä Vixen.

VIxen vinoteekki viinibaari

Vixen on talossa, jonka kellarissa on joskus tapahtunut käsittämättömiä raakuuksia. Pagari- ja Pikk-katujen kulmassa oleva KGB:n tutkintavankilamuseo kertoo näistä kammotuksista enemmän (lue siitä lisää täältä). Vain muutama metri tämän synkän museon ovelta on toinen sisäänkäynti aivan toisenlaiseen maailmaan: tunnelmalliseen viinibaariin.

Paikan omistaja Jennifer Mitchell on Kaliforniasta, joten baarin viineissä painotus on kalifornialaisten tilojen tuotteissa. Jennifer itse on Wine Spectatorin palkitsema sommerlier, joten viinivalikoima on ammattitaidolla valittu. Vixenin kellarista löytyy kuulemma viinejä, joita ei ole tarjolla missään muualla Euroopassa!

VIxen vinoteekki viinibaari
VIxen vinoteekki viinibaari

Ja jos viinivalikoima hivelee makunystyröitä, niin sisustus miellyttää vähintään yhtä paljon silmää. Paikka on sisustettu pehmein materiaalein, ja sen itämaisissa matoissa ja samettityynyissä on lämpimiä sävyjä. Kynttilöitä palaa vähän siellä ja täällä, ja pisteenä iin päällä on upeita leikkokukkakimppuja. Vixen hyväilee kaikkia aisteja.

Kun itse kävin Vixenissä lasillisella siellä ei vielä ollut käynnistetty teemailtoja. Jennifer kuitenkin lupaa, että jahka koronarajoitukset helpottavat niin luvassa on erilaisten teemojen ympärille rakennettuja ruokaa ja viinejä yhdisteleviä teemailtoja.

VIxen vinoteekki viinibaari

Ja jos viinit eivät ole oma juttu, niin ehkä Bloody Maryt ovat? Vixen järjestää joka sunnuntai Bloody Mary Sunday’n, jolloin kiinteällä hinnalla on ”free-flow do-it-yourself” Bloody Mary -baari ja omelettiasema. Ei yhtään hassumpi päätös viikonlopulle vai mitä?

– – – – – – – – – 

Vixenin osoite on Pagari 1

Vixenin Facebook-sivuilta löydät aukiolot, yhteystiedot ja infoa mahdollisista tapahtumista sekä teemailloista: 

Vixenin naapuri samppanjabaari Mull

Melkein kulman takana Vixenistä on toinen viinibaari, jota sitäkin emännöi nainen. Paikan nimi on Mull, ja sen omistaja on Beatrice Fenice. Hän on tunnettu virolainen malli, mallitoimiston omistaja, vaatesuunnittelija ja mitä kaikkea muuta. Voit lukea Beatricesta lisää hänen omilta sivuiltaan

Beatricella oli ennen Olevimäellä hurmaava Nano-niminen kesäravintola, mutta hän on luopunut siitä ja siirtynyt Pikk-kadulle emännöimään tätä pientä erikoista baariaan.

Kävin nauttimassa Mullissa kaupungin ehkä parhaan pavlovan ja lasin upeaa samppanjaa. Paikka on jotenkin vähän hämmentävä… kuin istuisi jonkun hulppeasti sisustetussa olohuoneessa. Hinnastoa ei ole näkyvillä, eikä kukaan tuo koskaan ruoka- tai juomalistaakaan.

Herkkuni ja lasilliseni eivät olleet halvimmasta päästä, mutta varsinkin Pavlova oli niin käsittämättömän hyvä, että hinta ei kirpaissut. Täältä löydät Mullin fb-sivut ja tästä karttalinkin

2 Comments

  • Henna

    What an amazing hidden treasure in Tallinn! Gorgeous, tasteful interiors, beyond knowledgeable and friendly sommelier and wines that have been carefully chosen. We will definitely return and recommend to our friends.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.