Lisanna kahvila tallinnan vanhassa kaupungissa
Mennyttä Tallinnaa,  Tallinna

Lisanna-kahvila ja pienoinen riippuvuus

Joidenkin juttujen ostamatta jättäminen vaatii erityisen paljon luonteenlujuutta. Karu Talu suklaakaupan versio Snicker-suklaasta on yksi tällainen, ja Kaja pizzerian tryffelipizza toinen. Kolmas koukuttava herkku on Lisanna vegaanikahvilan latte kookosmaidolla ja kotitekoisella kanelisiirapilla. Menee minulla suoraan Kismet-sarjaan: niin hyvää ettei sanotuksi saa.

Lisanna kahvila tallinnan vanhassa kaupungissa
Lisanna vegaanikahvila tallinna
Lisanna vegaanikahvila tallinnan vanhassakaupungissa
Kuva: Lisanna vegan coffee shop
Kuva: Lisanna vegan coffee shop
Lisanna kahvila tallinnan vanhassa kaupungissa

Lisanna on pieni, sympaattinen ja herkullinen

Kahvila Lisanna piilottelee vanhankaupungin hiljaisemmalla laidalla, Suurtüki-nimisellä kadulla. Sen naapurissa on vielä Lisannaakin näkymättömämmin ihana cocktail-baari Botaanik, mutta siitä ei nyt sen enempää. Tästä ihastuttavasta paikasta voit lukea Tallinnan salakapakat -postauksessani.

Lisannassa on jotakin, joka puhuttelee minua. Onko se sitten pikkuriikkinen koko, hieman rempallaan oleva talo jossa se sijaitsee, hyvällä silmällä tehty tunnelmallinen sisustus vai koukuttavan hyvä kahvi… en osaa sanoa. Varmasti kaikkien näiden summa. Mutta niin vaan huomaan kurvaavani Lisannan kautta lähes jokaisella reissullani joko napatakseni kahvin mukaan tai nauttiakseni sen sisällä istuskellen.

Vegaanikahvila tallinnassa
Lisanna vegaanikahvilan maitovaihtoehdot
Fudge tallinnan vegaanikahvilassa
vegaanikahvila tallinna
Lisanna kahvila tallinnan vanhassa kaupungissa
Lisanna vegaanikahvilan kaunis sisustus
Lisanna kahvila tallinnan vanhassa kaupungissa

Aamuvirkku Lisanna

Kiitän tätä pientä suosikkikahvilaani kahdesta asiasta: ensinnäkin varhaisesta startista. Viikolla ovet aukeavat jo seitsemältä, ja viikonloppuisinkin yhdeksältä. Ne pysyvät auki viikon jokaisena päivänä iltakahdeksaan.

Toinen asia mistä Lisannassa pidän on se, että paikka on havahduttanut minut vegaanimaitoihin tavallisen maidon korvaajana maitokahveissa. Siellä on nimittäin tarjolla kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Miksi joisin lehmänmaitoa latteni joukossa, kun kasvispohjaisilla maidoilla siitä tulee vähintään yhtä hyvää – ellei parempaa. Itse olen rakastunut kookosmaitoon, mutta vaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan.

Kahvin ja erilaisten muiden lämpimien juomien lisäksi listalla on myös smootheja, smoothie-kulhoja ja grillileipiä. Vitriinissä on lisäksi houkuttelevan näköisiä kotitekoisia raakakakkuja, fudgeja, keksejä ja muita pieniä herkkuja. Kaikki on vegaanista, mikä ei ole haitaksi kaltaiselleni sekasyöjällekään. Yritän kääntää ruokatottumuksiani vegaanimpaan suuntaan, ja tällaiset paikat helpottavat opettelua. 

Ja kun latteni joukkoon lorautetaan Lisannan kotitekoista makusiirappia, riippuvuutta aiheuttava kofeiinipommi onkin valmis. Kahvi on keitetty mainion Kokomo-paahtimon pavuista, mikä on kokemukseni mukaan laadun tae. Kokomosta kuuluu muuten pian kiinnostavia uutisia, mutta niitä joudut odottamaan vielä pienen hetken. Kerron lisää ihan lähipäivinä!

Lisanna kahvila tallinnan vanhassa kaupungissa

Osoite: Suurtüki 2 

Lisannan Facebook-sivut: www.facebook.com/lisannakohvik/

Aukioloajat:
Ma–pe 7–20
La–su 9–20

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.