Plan B viinibaari Tallinnassa
Baarit

Plan B on viinibaari, jossa kylän paras Pavlova

Tallinnassa on mainio valikoima viinibaareja, ja se on kivaa se! Ainakin itse viihdyn niiden tunnelmassa lasillisen ja pienen syötävän äärellä, parhaassa tapauksessa leppoisaa musiikkia kuunnellen. Tämä on yksi suosikeistani – kohta sinulle selviää miksi.

Olen tehnyt suosikkiviinibaareistani tämän linkin takaa löytyvän listan, mutta toisinaan on mukavaa nostaa esiin yksittäisiä baareja. Pan y Vinosta kertovan jutun ehkä näitkin, mutta nyt esittelen Telliskiven tuntumassa olevan viinibaarin nimeltä Plan B.

Kuva: Plan B

Plan B on osuva nimi, sillä tuntuu kuin se olisi toinen vaihtoehto arkiselle kiireelle. Tämä baari on  rauhallinen keidas liikenteen solmukohdassa. Yhdellä suunnalla on Balti Jaaman tori, toisella Telliskivi. Selän takana alkaa Kalamaja, ja edessä kulkevat kiskot vievät Kopliin.

Vilkkaalta Telliskivikadulta autot suhahtelevat Kalamajaan ja keskustaan, ja Rimin parkkipaikalla käy kuhina aamusta iltaan. Pysäkillä ihmiset odottavat seuraavaa raitsikkaa. Tämän vilinän keskellä seisovan, parhaat päivänsä nähneen puutalon seinässä näkyy nimikyltti kuin kutsuna hypätä pois kadun vilinästä.

Plan B viinibaari Tallinnassa
Plan B viinibaari Tallinnassa

Plan B hurmaa ystävällisyydellään – ja Pavlovalla!

Jos olet todellinen viinintuntija, niin tämä juttu voi tuottaa pettymyksen. En nimittäin aio kertoa yksityiskohtaisesti minkä alueiden viineihin Plan B on erikoistunut, tai miten tarjonta tai hinnat suhteutuvat kaupungin muihin viinibaareihin ja -kauppoihin. Sen sijaan hehkutan yhtä kaupungin parhaista Pavlova-leivoksista, hurmaavaa palvelua ja lämminhenkistä sisustusta.

Mutta ennen kuin sukellan noihin aiheisiin, niin sen verran voin mainita viineistä, että sekä laseittain myytävät viinit että kokonaiset pullot ovat mukavan kohtuullisesti hinnoiteltuja. Se on hyvä alku.

Plan B viinibaari Tallinnassa

Mutta sitten se Pavlova! Luulen että kaltaisiani on muitakin: kun näen listalla tuon herkullisen marenkileivoksen nimen, minun on yleensä mahdoton kieltäytyä sen seireenin kutsusta. Näin kävi ensimmäisellä Plan B:n visiitillänikin, ja sen jälkeen on ollut pakko kävellä muutamankin kerran sisään ihan vaan herkuttelemaan tuota ihanuutta.

Pavlovan lisäksi Plan B:ssä minut on hurmannut sympaattinen palvelu. Tiskin takana häärinyt isäntäväki innostuu rupattelemaan mukavia, mikä ilahduttaa tällaista yksin reissaavaa.   

Myös sisustus saa minulta pisteitä. Hirsiseinät ja punainen tiili on yhdistetty tummaan vihreään, ja seinillä kiinnostavan näköistä taidetta. Viinipulloja on tietysti niin myynnissä kuin rekvisiittana – onhan kyseessä herkullisesta pavlovasta huolimatta ennen kaikkea viinibaari.

Plan B viinibaari Tallinnassa
Plan B viinibaari Tallinnassa
Plan B viinibaari Tallinnassa

Ja hei! Vaikka itse olenkin seonnut Pavlovaan, niin viinilasillisen rinnalle on tarjolla muutakin kiinnostavan ja herkullisen näköistä syötävää. Ja aivan kuten viineissäkin, hinnat ovat kohtuullisia. Voit kurkata sekä viini- että ruokalistat heidän nettisivuiltaan. 

Plan B:n osoite on Kopli 20 

Nettisivuille pääset tästä.

Aukioloajat ovat tätä kirjoittaessani ti–la 18–00, mutta ne kannattaa varmistaa etenkin näin erikoisina aikoina.

Baarit tallinnassa
Klikkaa kuvaa, niin löydät listan kaikista Tallinnan parhaista viinibaareista!
Siga la vaca pihviravintola Tallinnassa
Aivan Plan B:n lähistöllä on mainio argentiinalaisravintola Siga la vaca. Kuvaa klikkaamalla saat luettua siitä lisää.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.