Pan y Vino tallinnassa
Baarit

Pan y vino: viiniä, tapaksia, takkatulta ja tunnelmaa

Baarimakuja on yhtä monta kuin meitä ihmisiä: yksi haluaa bilemeininkiä, toinen tuopin olutta ja kolmas jotain ihan muuta. Minun makuuni baarin rakennuspalikoita ovat kutsuva tila, tunnelmallinen valaistus, riittävästi kynttilöitä tai parhaassa tapauksessa takka, ystävällinen palvelu ja pehmeä musiikki. Pan y Vino on kaikkea tätä, joten se ampaisi heti suosikkibaarieni joukkoon.

Viinibaari Pan y vino oli ennen Olevisen kirkon varjossa Lai-kadulla. Se pääsi kotoisalla tunnelmallaan Tallinnan viinibaarien listalleni, mutta harmikseni sulki listani ilmestymisen jälkeen vähin äänin ovensa. Ilahduin kuitenkin kovasti huomatessani, että nimeä ei tarvitsekaan poistaa listaltani: Pan y vino avasi nimittäin uudessa osoitteessa entistäkin viihtyisämpänä!

Pan y Vino Tallinnan vanhassakaupungissa

Kutsuva tila: check. Takkatulta ja kynttilöitä: check.

Pan y vino on Pikk-kadulla, mutta sen verran sivussa kadun vilinästä, että sitä ei ihan niin vain huomaakaan.  Tämä pieni viinibaari piilottelee Vanhankaupungin kauneimman pienen Roheline park -puiston kulmassa. Kesällä puiston valtaa Hell Hunt pubin terassi, jonka takanurkassa Pan y Vinon ovi on lähes ujon näköisenä.

Hell Huntin terassi
Pan y Vino Tallinnan vanhassakaupungissa

Itse ei kuitenkaan kannata ujostella vaan kävellä sisään – ainakin, mikäli baarimakusi on yhtään samoilla linjoilla kanssani.

Kaksi viihtyisän baarin kriteeriä täyttyy heti kynnyksellä: Pan y Vino on upean näköisessä tilassa, ja tunnelmaa luo pöydillä palavat kynttilät sekä baarin takanurkassa rätisevä tuli kaminassa.

Vanhan talon rustiikit kiviseinät, tummat puiset kattopalkit, kutsuvan näköiset ikkunasyvennykset ja leveät lankut lattiassa – kaikki asioita, jotka hellivät visuaalista silmääni. Lämpimän sävyiset perulaisvaikutteiset tekstiilit ja taulut seinillä viimeistelevät kokonaisuuden. Olen kuin kotonani ennen kuin olen tilannut lasillistakaan!

Pan y Vino tallinnassa
Pan y Vino tallinnassa
Pan y Vino Tallinnan vanhassakaupungissa

Viihtyisä viinihetki, joka venyy koko illaksi

Olisi varmasti syytä myös tilata jotain, eikä vain nauttia tunnelmasta. Päätämme ottaa viinilasillistemme seuraksi tapaslautasen, mikä oli fiksu päätös – saamme nimittäin eteemme herkullisen valikoiman juustoja, leikkeleitä ja muita tapaksia. Niiden laadukkaat maut nostavat punaviinimme aromit uudelle tasolle.

Meidän piti mennä viinilasillisten jälkeen muualle syömään, mutta toteamme vatsamme täyttyvän niin tehokkaasti tapas-satsista, että otammekin vain lisää viiniä ja jatkamme leppoisasta Pan y Vinon tunnelmasta nauttimista. Illalliselle voi mennä joku toinen kerta!

Pan y vinon yhteystiedot

Osoite on Pikk 43 

Avoinna ti–la 17–00

Pan y vinon Facebook-sivut. Sieltä löytyy ajankohtaisia tapahtumia, joita baari silloin tällöin järjestää.

Ruoka- ja viinilistat näet heidän nettisivuiltaan.

Baarit tallinnassa
Kuvaa klikkaamalla pääset kurkkaamaan, mitkä minusta ovat Tallinnan parhaat viinibaarit.
Airbnb Tallinna
Tämä on Tallinnan asuntomme. Myös sinä voit varata sen Airbnb:n kautta. Klikkaa tätä kuvaa, niin pääset Airbnb:n sivuille katsomaan lisää kuvia.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.