Gelato ladies
Kahvilat ja leipomot

Gelato Ladies ja kisa kaupungin parhaasta jäätelöstä

Vielä vuosi sitten olisin sanonut, että minulla ei ole kovinkaan läheistä suhdetta jäätelöön. Olisin saattanut jopa väittää, etten ole kyseisen kylmän herkun ystävä ensinkään. Mutta sitten tapahtui Tallinnat!

Mitä se tarkoittaa? Sitä, että joku Tallinnassa kokemani juttu saa mieleni muuttuman täydellisesti. Jäätelön kohdalla tempun teki ensin La Muu, ja sitten Gelato Ladies. La Muusta olet ehkä lukenutkin tämän jutun, ja nyt on aika kertoa myös jälkimmäisestä.

La Muu Telliskivessä Tallinnassa
Klikkaa kuvaa, niin saat luettua jutun Gelato Ladien haastajasta, La Muu -jäätelökahvilasta.

Gelato Ladies haastaa La Muun

La Muun jäätelötehtaassa ja -kahvilassa maistamieni herkkujen jälkeen jouduin toteamaan, että minähän pidän jäätelöstä! Tai no… ainakin La Muun jäätelöstä.

Hehkutettuani kierroksellani maistamiani jätskejä useampikin sivustoni lukija kyseli, että onhan Vanhankaupungin Gelato Ladyt minulle tuttu paikka. Jouduin myöntämään että ei ollut, joten minulle tuli kiire merkitä se Vielä testaamatta -listalleni.

Gelato ladies
Gelato ladies

Viime kesänä sain ruksia jäätelöleidit pois listaltani, ja samalla myöntää itselleni tulleeni hyvän jäätelön ystäväksi. Gelato Ladiesien käsin tehdyt jäätelöt ovat todella herkullisia!

Kesällä nautiskelin aamupäiväkahvini seuraksi lämmintä vohvelia ja jäätelöä. Gelato Ladyillä on sympaattinen kesäterassi Uus-kadun varrella olevan kahvilansa edustalla, mutta minä istuskelin sisällä ikkunapöydässä, jotta sain herkkuhetkeni lomassa kuvattua viihtyisää sisustusta.

Gelato ladies

Gelato Ladies on myös kiva paikka ihmisten tarkkailuun – se on tällaiselle soolona matkustavalle mieleistä puuhaa. Kahvila on selvästi paikallisten suosiossa, joten tiskillä käy tasaisena nauhana iloisia jäätelön ystäviä. Jätskiä kun harvoin käydään ostamassa happamalla naamalla!

Kesä on tietysti jäätelökahvilan sesonkiaikaa, mutta piipahdin siellä uudestaan taannoisella joulureissullani. Jos luit tämän jutun talvisesta iltapäiväkävelystämme, niin ehkä muistatkin kävelyn päättyneen Gelato Ladien kylmäaltaan ääreen.

Tuolla kerralla emme tyytyneetkään palloon ja pariin, vaan ostimme nelihenkiselle seurueellemme kunnon valikoiman eri makuja. Puolet perheestä on vegaaneja, joten valitsimme pelkästään maidottomia versioita. Niitäkin löytyi tiskistä kokonaista kuutta eri sorttia, joita otimme pari kutakin. Pähkinäinen ja sitruunainen olivat ehkä eniten makuuni, mutta kaikki niin herkullisia, että yhtä suosikkia on mahdotonta valita.

Gelato ladies

Aivan yhtä hankalaa on valita, kumpi kaupungin jäätelökahviloista on parempi. Parasta on ehkä se, että on mistä valita!

Tiedätkö sinä muitakin hyviä jäätelöpaikkoja Tallinnassa? Kerro ihmeessä jos tiedät. Koska myönnän tulleeni jäätelöiden ystäväksi, lähtisin mielelläni testailemaan enemmänkin.

– – – – – – – – 

Gelato Ladies kartalla osoitteessa Uus 28-1 

Heidän Facebook-sivuiltaan www.facebook.com/gelatoladies löydät niin aukioloajat kuin ruokalistatkin. Tarjolla on nimittäin muutakin kuin perusjäätelöitä! 

Aukioloajat: joka päivä kello 12–20

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.