Peps tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Ei kahta ilman kolmatta: Peps

St. Vitus ja Pööbel ovat monen suosikkipaikkoja, mutta tiesitkö että samoilla omistajilla on kolmaskin ravintola? Sen nimi on Peps, ja tämän jutun luettuasi olet ehkä vakuuttunut siitä että keitä ikinä näiden kuppiloiden takana hääriikään, he tietävät mitä tekevät. Pepskin on nimittäin mainio!

Peps tallinnassa

Peps on keskellä kaupunkia mutta kaukana kaikesta

Hassu juttu Peps-ravintolassa on se, että vaikka onkin aivan kaupungin keskustassa se on kuitenkin jotenkin kaukana normaaleilta kulkuväyliltäni. Olitko sinä kuullut ennen tästä paikasta? Hiukan erikoisen paikkansa vuoksi sen varmaan jo jäänyt minulta ainakin käymättä… kunnes vihdoin sain toimeksi ja korjasin puutteen.

Kävellessämme eräänä päivänä ulos Oopperatalosta käytyämme sen opastetulla kierroksella nälkä kurni vatsaa. Sellaisessa tilanteessa otan yleensä Google-kartan esiin ja katselen, olisiko joku ”Hennan Tallinna: vielä testaamatta” -listani paikoista lähietäisyydellä. Ja kappas: vihdoin sormi osui pitkään listalla keikkuneen Pepsin kohdalle. Olisi vihdoin aika koeajaa se.

Peps tallinnassa

Tästähän minä pidän: Peps on rentoa sisustusta ja hyvää ruokaa

Olin kyllä nähnyt kuvia Pepsin mutkattoman kutsuvasta sisustuksesta. Tällaisen kuviin nojaavan sivuston pitäjänä on tehnyt kovasti mieli päästä kuvaamaan ja ihmettelemään paikan päälle. Odotusarvot olivat ehkä tavallista korkeammalla, sillä pidän kovasti samojen omistajien Pööbelin ja St. Vituksen sisustuksesta.

Seisoessamme Peps-ravintolan ulkopuolella ensivaikutelma on ristiriitainen. Se on kuin metallikehikkoon paketoitu lasikuutio, joka piilottelee modernin talon jättiläismäisiä jalkoja muistuttavien pilareiden siimeksessä.

Fiilis ulkopuolella saattoi olla vähän kolkon oloinen, mutta sisään kävellessä odottaa iloinen yllätys. Pepsiin tulvii lasi-ikkunoidensa takia valoa kaikista ilmansuunnista, ja rennolla otteella tehty sisustus puhuu samaa kieltä kuin kolmikon kaksi muutakin ravintolaa: tänne ei tulla pönöttämään.

Peps tallinnassa
Kuva: Peps
Peps tallinnassa
Kuva: Peps
Kuva: Peps

Istumme pöytään ja tilaamme ruuan. Sen saapuessa on helppo todeta, että ensivisiitti Pepsissä ei tule olemaan viimeinen. Se lunasti paikkansa Pööbelin ja St. Vituksen rinnalla, ja uskallan suositella sitä siinä missä näitä kahta muutakin. Vähän erilainen se toki on, sillä sen kaksi sisarusta ovat ehkä enemmän baareja (vaikka toki niistäkin ruokaa saa). Peps tuntui olevan ennen kaikkea paikallisen väen suosima ruokapaikka, jossa lounas oli muuten erinomaisen huokeasti hinnoiteltu. Peukkua siis Pepsille!

Osoite: Kentmanni 10 

Pepsin Facebooksivut: https://www.facebook.com/PEPSkohvik/

Aukioloajat:
Su–ma 11–21
Ti–la 11–23

Edullista ruokaa – missä muualla?

Väitteet siitä, että Tallinnan hintataso alkaisi olla Suomen tasoa ei minun kokemukseni mukaan pidä ollenkaan paikkaansa – varsinkaan ravintolahinnoissa. Tässäpä  muutama edullinen:

  • Arkipäivisin arkiruokaa tarjoilee Vurle Telliskivessä
  • Vernalia on paikallisten suosima lounaspaikka lähellä Noblessneria. Siitä ei ole omaa postausta, mutta löydät paikan tästä Noblessner-jutusta.
  • Yksi lempiravintoloistani on Frenchy, jonka lounas on laatuunsa nähden suorastaan hämmästyttävän edullinen.
  • Faehlmanni lähellä Kadriorgia on auki aamusta saakka, mutta erityisesti lounasaikaan syöt siellä edullisesti. Lisää tästä paikallisten suosimasta paikasta voit lukea tästä jutusta, johon olen listannut sataman lähellä olevia aamiaispaikkoja.
Klikkaa kuvaa ja laita juttu talteen: edullista ruokaa löytyy kyllä Vanhankaupungin sydämestäkin!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.