hedelmiä balti jaam tallinna
Kävelyt,  Ravintolat,  Tallinna

Balti Jaam -torin italialaisia herkkuja

Balti Jaam -rautatieaseman kyljessä on yksi ehdottomia suosikkipaikkojani Tallinnassa: Balti Jaam turg eli tori. Paikkaa kutsutaan toriksi, koska samalla paikalla oli tori ennen tämän uuden keitaan rakentamista. Ihan oikein että mainion paikan nimeä ei vaihdettu. Mutta mikään  muu ei sitten olekaan ennallaan!

Kävin täällä muutamia kertoja ennen kuin tori sai uuden ilmeensä. Se oli melkoisen eksoottinen paikka! F-Hoone-postauksen lopussa olevasta kuvasta saa vähän käsitystä siitä miltä koko  paikka ennen näytti. Kojuissa myytiin kirjaimellisesti aivan kaikkea hääpuvuista hautakiviin. Lihahallit haisivat… no, lihalle. Ja kalahallit sitäkin tymäkämmin. Myyjät olivat enimmäkseen venäläisiä ja todennäköisesti ostajatkin. Yhtään fiinimpänä itseään pitävä tallinnalainen vanhalle Balti Jaamin torille tuskin jalkaansa laski.

Vaan toista on tämä uusi versio! Paikka on tori, food court, supermarket, antiikkitori ja vaikka mitä muuta. Tällä kerralla olin siellä niin kylmänä päivänä, että en edes yrittänyt ottaa kunnon kuvia alueelta. Kattavampi kirjoitus alueelta on siis varmasti tulossa. Markkasin paikan sijainnin tähän Google-karttaan.

Balti Jaam turg Tallinna

Balti jaam’in sisuksista löytyy pieni pala Italiaa

Tällä kerralla kiertelin lähinnä sisähallin myymälöissä. Sieltä löytyy tosi laadukkaan näköisiä myyntitiskejä, joista löytää niin lähi-idän kuin Etelä-Euroopankin herkkuja.

Oma suosikkini on ihana italialainen myymälä, jonka nimeä en nyt miettiessäni taida edes tietää! Tunnistat sen kuitenkin myymäläalueen kulmassa olevasta pikku-Fiatista ja ihanan maukkaan näköisistä esillä olevista italialaisista herkuista. Upean näköisten hedelmien, juustojen ja leikkeleiden lisäksi myynnissä on myös mm. käsintehtyä jäätelöä. Hinnat eivät päätä huimaa, mutta makuvaihtoehdot huimaavat sitäkin enemmän. Nyt ei maistunut jäätelö kun ulkona oli hyytävän kylmä, mutta keväällä on tultava oikein kunnon testiajoille!

Tiskeillä on muutamia herkkuja, joita Turun kokoisessa kaupungissa ei tahdo löytyä – Helsingistä en osaa sanoa. Siellä on esim. tuoreita Gnoggeja, upeaa buffala mozzarellaa ja huikean hyvää gorgonzolaa. Tämä on myymälä, josta on kiva hakea vaikka piknik-eväät mukaan ja mennä herkuttelemaan vaikka vanhan kaupungin ympäristön puistoon.

Mozzarella-tiski balti jaamin torilla

 

Balti jaam italialainen ruoka

tuore mozzzarella balti jaam

Balti Jaam torin ihana italialainen
italialainen jäätelö tallinna

 

Minulla oli tällä reissulla muitakin asioita hoidettavana. Piti teettää uusia avaimia ja korjauttaa nahkahanskat. Kumpaankin hommaan löytyi palvelua. Kontin näköisistä pienistä myyntitiloista eksoottisen näköisistä liikkeistä löytyy suutaria, avainseppää ja vaikka mitä. Hanskan korjaaminen maksoi 3 euroa, joten hinnat ei taida olla ihan Suomen tasoa. Tosin turisti voi saada ihan omat hintansa ja kaupankäyntikieli on venäjä (jota en osaa, joten puhuimme jotain kansainvälistä viittoma/sölkötyskieltä), eli ostaminen ei aina ole välttämättä ihan mutkatonta. Mutta hauskaa se oli, ainakin tällä kerralla! Ja autenttista. Tämä on sellaista Tallinnaa, jonka toivoisi säilyvän pitkään.

Lihakauppa Balti Jaama turg

Lisävinkki lihansyöjälle

Yksi myymälä näytti muuten todella kiinnostavalta, jos salami, makkara ja muut lihatuotteet yhtään kiinnostaa. Tällä pienellä paikalla oli ihan älyttömän herkullisen näköinen kattaus erilaisia virolaisia lihavalmisteita. Myyntitiski oli kutsuvan näköinen, joten vaikka tällä kerralla ei tullut ostettua mitään olen ihan varma että tulevilla kerroilla tulee kasattua tämän tiskin tarjonnasta joku kiinnostava maistelupaketti. Ehkä naapurin italialaiselta joku ihana levaine-leipä salamien kanssa… nami nam, Balti Jaam!

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna asdf

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.