Vurle cafe telliskivessä
Mennyttä Tallinnaa

Halpaa ja hyvää Telliskivessä: Vurle Café

Olen kuullut, että jos haluaa halpaa ja hyvää, niin pitää ostaa kaksi: yksi halpa ja yksi hyvä. Vurle Café Telliskivessä osoitti väitteen vääräksi tarjoillessaan maukkaan lounaan todella edullisesti.

Löysin Vurle’n aivan vahingossa. Olin menossa lounaalle Rahva Raamat -kirjakaupan ravintolaan, josta on tullut yksi uusista suosikkipaikoistani. (Kurkkaa muuten juttu siitä täältä, ja veikkaan että siitä tulee äkkiä monen muunkin suosikki.)

Olin siis sunnistamassa kirjakaupan suuntaan, kun huomasin saman rakennuksen toisessa päässä olevan uuden paikan. Tilassa oli kiinnostavan näköisiä kalusteita ja ihmisiä sisällä – se riittää minulle yleensä siihen, että painun sisään katsomaan, mistä on kyse. Niin tälläkin kerralla.

Vurle cafe telliskivessä
Vurle cafe telliskivessä
uusi kahvila telliskivessä
Vurle cafe telliskivessä

Tila on jotenkin erikoinen, sillä suurten lasiovien takana on joku taidetyöpajan näköinen tila. Minulle ei vajavaisen vironkielen taitoni vuoksi selvinnyt mikä se on, mutta kerron myöhemmin jos asia selviää.

Vurle Café itsessään näyttää ehkä enemmän ruokalalta kun ravintolalta tai kahvilalta, mutta on siitä huolimatta hauskasti sisustettu. Erityisesti ihastutti osalla seinistä olleet kiinnostavan näköiset tapetit ja hauskat siniset ja vihreät istuimet.

Vurle keittelee aamupuuroa ja kokkailee lounasta

Paikka näyttää heidän Facebook-sivujensa mukaan olevan auki vain arkena, joten se taitaa tosiaan olla ennemmin työmaaruokala kuin ravintola. Siihen viittaa sekin, että tarjolla on syötävää aamusta saakka, mutta ovet menevät kiinni jo lounasajan jälkeen kello 15.  

Vurle-kahvilan ruokalista
Täytetyt lätyt Vurlessa
Vurle cafe telliskivessä

Itse söin kaksi kinkku- ja juustotäytteistä pannukakkua (tai lättyä, kuten turkulainen sanoisi). Annoksessa oli myös raikas salaatti ja kermaviilikastike, ja hintaa alle neljä euroa. Yllä kuva tuon päivän lounaslistasta. Kalleinkin annos maksoi vain 4,50 euroa!

Tänne tulen uudestaankin, kun kaipaan nopeaa (annos saadaan tiskiltä mukaan), maukasta (kyllä, oli oikein hyvää!) ja edullista lounasta. Aamiaisenkin haluan testata lähiaikoina. Jos sinä ehdit ensin, niin kerro kokemuksesi kommenttikenttään – tai liity Tallinnatärpit Facebook-ryhmään, ja kerro siellä!

Osoite: Telliskivi 60i

Facebook-sivut: www.facebook.com/trutallinn

Aukioloajat:
Ma–pe 8:30–15
La–su suljettu

Muita Telliskiven suosikkeja

Täältä löydät laajemman jutun Telliskivestä. Alue kuitenkin muuttuu niin kovaa vauhtia, että viimeisimmät uutuudet eivät välttämättä ole siinä mukana. Monta kestosuosikkia on. Tässä muutama poiminta uusimmista suosikkipaikoistani:

Uusi kahvila telliskivessä

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.