must puudel muurivahe-kadulla tallinnassa
Mennyttä Tallinnaa

Must Puudel on kuin kokoelma 70-luvun olohuoneita

EDIT: Must Puudel on muuttanut toiselle puolelle Vanhaakaupunkia. Jätän tämän vanhan postauksen kuitenkin muistoksi menneestä. Uudesta paikasta voit lukea täältä.

– – – – – – – –

Hengettömät turistirysät täplittävät Tallinnan keskiaikaista osaa. Yllättäin kuitenkin sivukadulta löytyy muutama vähän persoonallisempi, sympaattisen boheeminkin oloinen paikka. Pari tällaista piilottelee lähes vierekkäin vanhan kaupungin Solaris-keskuksen puoleisella laidalla.

Ensimmäinen niistä on August – yksi suosikkiaamiaispaikoistani vanhassa kaupungissa. Siitä olen kirjoittanut joskus oman postauksenkin. Toinen on nimeltään Must Puudel, ja se pääsee esittelyvuoroon nyt.

Must Puudel keittää aamupuurot ja tarjoilee illan ”keitot”

Must Puudel on rennon retrohenkinen viihtymispaikka. Ovet aukeavat aamuvarhaisella, ja pysyvät auki illan myöhäisiin ja viikonloppuisin alkuyön tunteihin saakka.

Must puudel ravintola, baari ja kahvila on muurivahe kadulla tallinnan vanhassa kaupungissa
Must puudelin viihtyisä ikkunapöytä
Kirjaimet must puudelin takahuoneen seinässä

Puudel on kuin kokoelma eri tunnelmaisia huoneita. Välillä tykkään istua ikkunan vieressä katselemassa kadulla ohi käveleviä ihmisiä, toisinaan taas mukavammalta tuntuu uppoutua nojatuoliin takakamarin nurkassa. Päivät ovat usein rauhallista: paikka soveltuu siis myös läppärin äärellä istuskeluun, jota myös työksi voidaan kutsua.

Olen syönyt Must Puudelissa aamiaista, lounasta ja kakkukahveja, toisinaan nauttinut vain lasillisen (jos toisenkin) rennossa baaritunnelmassa. Puudelille kuuluu itseoikeutettu paikka ”aamiainen vanhassa kaupungissa” -listallani, sillä se aukeaa joka aamu kello 9.

Hassua kyllä, mutta Must Puudelin ruuassa ei ole suurta hurraamista. Suoraan sanoen se on enemmänkin keskinkertaista Tallinnan monipuolisessa tarjonnassa, mutta niin vaan jalat silti vievät aina silloin tällöin sinne istumaan. Niin paljon merkitsee viihtyisä ympäristö!

must puudel ravintolan sisääntulo ja baaritiski
Must puudel on kahvila, ravintola ja baari
näkymä must puudelin viihtyisään takaosaan

Lisäpisteitä tulee myös kohtuullisesta hintatasosta. Erityisesti lounasaikaan Must Puudelissa syö oikeinkin edullisesti, eikä a’la carte -listakaan rasita lompakkoa mitenkään kohtuuttomasti.

Lämpimän erityismaininnan ansaitsee muuten Must Puudelin ihana sisäpiha – todellista terassien aatelia! Käytössä tietysti vain kesäiseen aikaan.

Tallinnassa osataan retrosisustus

Jaksan ihmetellä, miten luovasti ja hauskasti Tallinnalaisia ravintoloita sisustetaan. Niissä osataan rennolla otteella yhdistää vanhoja huonekaluja, hauskoja värejä ja printtejä niin, että lopputulos on sekä persoonallinen että viihtyisä. Must Puudel edustaa tätä osaamista suorastaan loistavasti.

Muita paikkoja, joissa viihdyn samasta syystä

  • F-hoone Telliskivessä
  • Samalla alueella myös Erinevate Tubade klubi. Tsekkaa aukiolot netistä, sillä siellä ollaan paikalla vain kun on joku tapahtuma.
  • Kohvik Boheem lähellä Balti Jaam -toria.
  • Ymmärtääkseni Boheemin kanssa samojen omistajien Popular vanhassa kaupungissa
  • Noku Pikk-kadulla. Löytyy myös salakapakat-listaltani… tarvitset ovikoodin päästäksesi sisään.
  • Kohvik August vanhassa kaupungissa
  • Tuleeko sinulle mieleen muita? Kommentoi mielellään, niin lisään listaan!

Must Puudel on näistä retrohenkeen sisustetuista paikoista ehkä kaikkein hauskimman näköinen – ja myös valokuvauksellisin. Se on niin ”instagrammable” kuin ravintola vaan voi olla.

Must puudel on värikäs ja leikkisä
Must puudel tarjoaa valokuvattavaa
Hauskasti sisustettu kahvila ja ravintola must puudel tallinnassa

Pienet Facebook-ryhmien linnut (pikkulintujen nykyversio) kertovat, että Must Puudelin palvelussa olisi toivomisen varaa. Omalle kohdalleni on toistaiseksi osunut vain ystävällistä ja palveluhenkistä, erinomaista englantia puhuvaa henkilökuntaa. Tuuripeliä siis.

Muita helmiä vanhan kaupungin kujilla

Must Puudelin kanssa samoilta vanhan kaupungin kulmilta löytyy muitakin hauskoja paikkoja. Sauna-katu on minusta yksi vanhan kaupungin kiinnostavimmista alueista iltaiseen baarihyppelyyn.

Sauna-kadulta löytyy ainakin Sigmund Freud, Frank ja Paar Veini. Ihan lähituntumassa on myös sellaisia iltapaikkoja kuin Sazerac ja Vinoteek Veinipesa, eli valinnan varaa riittää – jopa niin paljon, että kaikissa en ole itsekään ehtinyt käymään. Jos sinä olet, niin kommentoi ihmeessä! Kaikki suositukset ja kokemukset kiinnostaa kovasti.

Alkuviikolla on tietysti hiljaisempaa ja osa paikoista on jopa kiinni, mutta loppuviikkoa kohti näillä kulmilla on mukavan vilkas iltameininki. Jopa niin vilkas, että suosituimpiin paikkoihin kuten Frankiin ja Frank Undergroundiin on parempi tehdä pöytävaraus, jos haluaa varmistaa sisäänpääsyn.

Mitä seuraavaksi? Jatka näistä:

Haluat varmasti saada Tallinnan reissustasi mahdollisimman paljon irti, ja löytää ne kaikkein kiinnostavimmat paikat. Pistä siis kaikki Sooloiluja-kanavat seurantaan:

Uutta!

Tallinnatärpit-niminen Facebook-ryhmä on innokkaiden Tallinnan ystävien kokoontumispaikka. Liity seuraan!

Must puudelin kuvatuin kohta on kirjaimet seinällä

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.