Kalev spa
Majoitus

Kalev Spa: kodikas kylpyläkeidas kaupungin sydämessä

Vietin kolme nautinnollisen rentouttavaa vuorokautta kylpylähotelli Kalev Spassa. Siitä tuli myös matka mukavuusalueeni ulkopuolelle, sillä olen täydellinen noviisi kylpylälomailussa. Tässä siis tarina siitä, miten uutta kokeilemalla ja itsensä voittamalla voi kokea jotain ainutlaatuisen ihanaa!

Vierailuni oli kaupallinen yhteistyö Kalev Span kanssa. Ehtoni tällaiselle yhteistyölle on, että jos en aidosti pitäisi hotellista, en myöskään julkaisisi juttua. Tällaisessa tapauksessa olisin antanut palautteeni vain suoraan hotellille.

Tärkeää on myös se, että sinäkin saat yhteistyöstä jotain konkreettista. Jos et lue pidemmälle, niin etusi on tässä: alennuskoodilla TARPIT saat varauksestasi 15 % alennuksen (korkean sesongin päivinä 10 %)! Alennus on voimassa sekä majoittumisiin että hoitoihin 31.12.2023 saakka. Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Lähdetään siis tutustumaan Kalev Span kylpylähotelliin ja vähän sen lähiympäristöönkin!

Kalev spa
No niin, tässä olen – niin kaukana mukavuusalueeltani kuin olla ja voi!

Kalev Spa / lyhyesti

Minua ihastutti Kalev Spassa kompakti koko ja keskeinen sijainti. Olin kävellyt lukuisia kertoja hotellin ohi ymmärtämättä, mikä hemmottelukeidas sen harmaiden seinien taakse kätkeytyykään!

Täysimittainen 50 metrin uima-allas, erilaisia rentoutumisaltaita, koko joukko erilaisia saunoja, ylellisiä hoitoja keholle ja kasvoille… ja mitkä maisemat huoneestani avautuikaan! Kokonaisuuden viimeisteli mainio ravintola, jossa herkuttelin sekä runsaat aamiaiset että kelpo illalliset.

Kenelle Kalev Spa siis sopii? Sanoisin että niin itsensä hemmottelusta nauttivalle, vesipuiston vauhdikkaita liukuja kaipaavalle kuin kaupungin vilinää arvostavallekin Tallinnan kävijälle.

Nurkan takana Vanhakaupunki, satamaan ei kilometriäkään – Kalev Span sijainti ei paljon keskeisempi voisi olla!

Kalev Spa / sijainti

Osoite: Kanuti 2. Kartalla Kalev Spa on täällä

Kalev Spa on yhtä lähellä kumpaakin laivaterminaalia – sekä A- että D-termiaalista on sinne noin kilometrin kävely. Vanhakaupungin mukulakivikadut alkavat aivan hotellin nurkan takaa, ja muutamassa minuutissa kipaisee myös Rotermannin kortteliin. Paljon paremmalla paikalla keskustahotelli ei siis voisi olla!

Lähin raitsikkapysäkki on niin lähellä, että se käytännössä näkyy astuessasi ulos hotellin pääovesta. Kanuti-nimiseltä pysäkiltä voi hypätä trammeihin numero 1 ja 2, joiden kyydissä pääsee yhteen suuntaan Telliskiveen tai Kopliin, ja toiseen vaikkapa Kadriorgin puistoon.

Kylpylähotelli Kalev Span ala-aulan mukavat nojatuolit kutsuivat viihtymään.

Kalev Span vastaanotto ja yleiset tilat

Sisäänkirjautuminen sujui nopeasti ja mutkattomasti. Vastaanoton ystävällinen virkailija antoi avainten lisäksi kylpyläosastolle pääsyyn oikeuttavan rannekkeen, ja kertoi lyhyesti miltä kerrokselta mitäkin löytyy. Helpotti mukavasti taloksi asettumista!

Ala-aulassa on viihtyisiä istuinryhmiä ja pieni baari. Istahdin kutsuvan näköiseen oranssiin nojatuoliin nauttimaan lasillisen ja suunnittelemaan kylpylälomani ohjelmaa heti vietyäni kamat huoneeseeni.

Sooloiluja-sivuston lukijat saavat Kalev Span majoittumisista 15 % alennuksen.
Klikkaa tätä linkkiä, niin tiedät miten!

Näkymä Kalev Span ala-aulasta.

Ja millainen huone se olikaan! En tiennyt että mistään Tallinnan hotellista aukeaa tällainen näköala.

Kerroin Citybox-hotellin jutussani huoneessa kokemastani wow-elämyksestä, Kalev Span huoneeseen astuessani wow taisi olla vielä kuuluvampi. Huoneeni oli kuudennen kerroksen superiorhuone, jonka seinästä seinään ulottuvan ikkunan takana aukesi panoraamanäköala Vanhaankaupunkiin!

Tässä tuntuu että mitkään sanat eivät riitä kuvailemaan näkyä, vaan tarvitaan kuvia puhumaan ne tuhannet sanat puolestani. Hankalaksi osoittautui vain parhaan kuvan valitseminen: näky oli nimittäin niin upea, että napsin yhä uusia koko vierailuni ajan.

Maisema aamulla...
... ja illalla.

Kaikista huonetyypeistä ei avaudu yhtä huikeat maisemat, mutta silloin myös hinta on huokeampi. Kannattaa siis valita omaan budjettiin ja makuun sopiva huone. Vaihtoehtoja on ensimmäisten kerrosten pienistä economy-huoneista suuriin perhehuoneisiin ja sviitteihin.

Itse huoneesta en keksi mitään moitittavaa (vaikka sopimukseeni Kalev Span kanssa kuuluu, että yritän antaa myös negatiivista palautetta mikäli sellaista keksin). Erityistä kiitosta annan kunnolla pimentävistä verhoista, hyvästä sängystä ja tyynyvaihtoehdoista. Nukuin ensimmäisenä yönä lähes 10 tunnin yöunet, mikä on meikäläisen mittapuulla todella paljon!

Tähän näkymään ei ihan heti kyllästynyt!

Superior-huoneessa on myös pieni ”olohuone” eli nurkkaus jossa on pari nojatuolia. Istuin niillä hetken jos toisenkin ihastellen ikkunan takana aukeavaa näkymää! Pohdin jopa, että miten ihmeessä huoneesta malttaa lähteä mihinkään, kun ikkunan takana on niin poikkeuksellisen upeaa katsottavaa.

Kylpyhuoneessa näkyi myös hienosti se, että koko hotelli on remontoitu hiljattain: kaikki oli puhdasta ja raikasta. Kivilaatat lattiassa tuntuivat lattialämmityksen kanssa ihanilta paljaitten jalkojen alla, ja pesualtaan ympärillä oli tilaa purkeille ja purnukoille. Tällainen kosmetiikan suurkuluttaja tykkää!

Yksi hotellin omistajista on urheiluseura Kalev, jonka kuva-arkistoista löytyneistä valokuvista on tehty hienoja kuvasuurennoksia ympäri hotellia. Kuva huoneeni oleskelutilasta.

Monet pienet asiat oli mietitty loppuun saakka: säilytystilaa oli runsaasti, matkalaukun sai levitettyä kivasti säilytystilan yhteydessä olevalle tasolle ja koukkuja sekä henkareitakin oli mukavan paljon. Pienempiin huoneisiin ei tietysti kaikkea tätä mahdu, mutta silloin vastaavasti lompakko kevenee vähemmän.

Pluspisteitä muuten myös siitä, että koko hotellissa toimi ilmainen wifi ilman salasanaa. Näppärää. Maksullisia parkkipaikkoja on vain muutama, eikä niitä riitä varmuudella kaikille autoileville asukkaille. Onneksi lähistöllä on useampiakin edullisia Europark-alueita, joten Vanhallekaupungille tyypillinen parkkipaikkahaaste ei ole kovin suuri.

Kalev Spa ja kylpyläosasto

Ja sitten se mistä Kalev Spassa on ennen kaikkea kysymys: kylpyläosasto!

Kuten alussa kerroin, olen aika tottumaton kylpylähotellien käyttäjä. Kylpylälomailuun kuuluvat asiat kuten altaissa lilluminen, saunominen vieraiden ihmisen kanssa tai kylpytakissa kulkeminen huoneesta kylpyläosastolle eivät ole ollenkaan minun juttuni.

Mutta miten väärässä olinkaan! Voitettuani jännitykseni sekä ennakkoluuloni, ja hypättyäni rohkeasti ulos mukavuusalueeltani asenteeni keikahti toiseen äärilaitaan: kolme vuorokautta Kalev Spassa teki minusta kylpylälomailun ystävän.

Kalev Span pukuhuonetilatkin on remontoitu hiljattain. Ne ovat todella tyylikkät ja toimivat!

Nautiskelin joka päivä monta tuntia kylpyläosaston erilaisista saunoista pulahtaen löylyjen välillä altaisiin – välillä viileisiin, toisinaan lämpimiin. Kokonaisuuden viimeistelivät ylelliset hoidot. Lue eteenpäin, niin kerron vähän tarkemmin, mitä omat suosikkini olivat.

Jos jaksat lukea pidempäänkin, niin annan myös käytännön vinkkejä kylpylässä viihtymiseen. Sain nimittäin ennen vierailuani Tallinnatärpit-ryhmässä kullanarvoisia ohjeita tottuneilta kylpylässä kävijöiltä, ja kerron niitä mielelläni myös sinulle.

Saunoja moneen makuun

Allasosastolta ja pukuhuoneiden yhteydestä löytyy niin perinteisiä suomalaisia saunoja kuin leppoisamman lämpöiset sanarium ja höyrysauna. Voit lukea niistä tarkemmat kuvaukset tältä Kalev Span sivulta. 

Allasosaston saunoissa on lasiseinät, joista avautuu mukavat näkymät hotellin vieressä olevaan Kanutin puistoon. Allasosaston rentoutumisaltaat ovat aivan saunojen vieressä, joten oli mukavaa käydä vuorotellen altaissa lillumassa ja taas saunassa rentoutumassa. Kyllä maistui uni illalla!

Kylpylähotellin asukkailla on vapaa pääsy allasosastolle ja sen saunoihin koko majoittumisensa ajan.

Jos haluaa kylpylälomaansa pientä lisähemmottelua aikuiseen makuun, niin 19 euron lisämaksulla per henkilö (hinta 2022) voi lunastaa pääsyn hotellin 18+ Sauna Oasis -osastolle.

Sauna Oasiksen puolella on suolasauna, aromisauna, höyrysauna, suomalainen sauna sekä trooppinen keidas. Kaikki niistä olivat siistejä ja viihtyisä, ja kunkin lämpö mukavan erilaista. Sauna Oasiksen saunoista voit lukea lisää täältä. 

Kävin näissä kaikissa vuorotellen – osassa useampiakin kertoja. Nautin aivan erityisesti aromisaunan tuoksuvan lempeästä tunnelmasta ja höyrysaunan kosteudesta, mutta myös suolasauna helli kroppaani ihanasti.

Saunassa rentoutumisen jälkeen pulahtelin erilaisiin kylpyihin, joista kerron kohta lisää.

Kalev Span 50-metrinen allas on Pohjois-Viron suurin.
Altaita on niin lillujan ja tosiuimarinkin makuun.

No entäs ne altaat?

Paljastan heti kärkeen yhden asian: olen umpihuono uimari. Minun uimataidoillani Kalev Span vetonaula eli täysmittainen 50 metrin uima-allas jäi siis vähäiselle käytölle.

Uimista harrastava ystäväni sen sijaan hehkutti aivan erityisesti juuri sitä: hänestä oli aivan erityistä luksusta uida kilpauintialtaassa, mutta nauttia samalla tunnelmallisemmasta valaistuksesta ja ilmapiiristä. Hyvä huomio!

Mutta vaikka iso allas minun kohdallani jäikin yhteen testipulahdukseen, niin muissa altaissa viihdyin senkin edestä! Allasosastolla oli kaksi erilaista rentoutumisallasta, joista viileämmässä oli kiertävä vesi, ja lämpimämmässä erilaisia poreita ja suihkuja.

Altaissa oli sen verran paljon uimareita käydessäni siellä kameran kanssa, että minun pitää turvautua "arkistokuvaan" jonka löysin Kalev Span sivuilta. Tämä on virtaavan veden allas.

Taitaa olla sanomattakin selvää, että Kalev Span neljä vesiliukumäkeä jäivät tältä tädiltä testaamatta. Ihastelin kyllä niiden loppuliukualueella, miten hauskaa porukalla oli! Vesiliukumäkiä ovat lähes 70 metrinen Tube, lyhyt ja vauhdikas Kamikaze, Crazy Track ja Sweet Tube. Uskaltaisitko sinä mennä koittamaan?

Sauna Oasiksen puolella sitten lilluinkin altaissa oikein perusteellisesti – siellä on nimittäin monta erilaista pientä rentoutumisallasta tai kylpyä. Suosikkini oli 40-asteinen japanilainen, mutta myös Sinisessä laguunissa oli mukavaa käydä vilvoittelemassa saunojen välillä. Vaikeaa lopulta sanoa mistä pidin eniten, sillä kuuman lähteen ja helmikylvyn poreetkin olivat ihania!

Kalev Spa

Perusteellista hemmottelua Kauneus & Terveys -osastolla

Mitä pidempään viihdyin saunoissa ja kylvyissä sitä vakuuttuneempi olin siitä, että kylpylälomailuhan on ihan täydellistä irtiottoa arjesta, ja itsensä hemmottelua parhaimmasta päästä. Mutta kun lisäsin siihen vielä vartalo- ja kasvohoitoja, niin nautinto alkoi kyllä hipoa euforiaa!

Kauneuspalveluita en edes yrittänyt neuvotella mukaan kaupalliseen yhteistyöhön, sillä olin haaveillut pitkään, että joskus ehtisin hemmotella itseäni oikein kunnolla jossain Tallinnan kauneushoitoloista. Nyt tajusin, että tämä kylpylävierailuni olisi siihen mitä mainioin tilaisuus – ja sitä se totta vie oli!

Ensimmäisen kylpyläpäivän päätteeksi otin kosteuttavan greippivartalohoidon, ja toisen jälkeen oli vuorossa ikääntymisen merkkejä häivyttävä kasvohoito. Innostuin lopulta hemmotteluista niin, että vielä hotellista uloskirjautumisen jälkeen kävin manikyyrissä!

Hoidot olivat tosi huolella tehtyjä – nautin olostani perusteellisesti. Hoitolan tilat on uusittu hotellin remontin yhteydessä vuonna 2019, joten kaikki on siistiä ja raikasta. Parasta on se, että samoin kuin hotellimajoittumisista, myös hoitolan palveluista lukijani saavat 15 % alennuksen. Minäkin sain!

Täältä löydät ohjeet siitä, miten saat hyödynnettyä alennuksen.

Jos pitää marsipaanista ja juustokakusta, niin tämä jälkiruoka herautti veden kielelle!
Kalev Span ravintola Allee oli viihtyisä niin aamiaisen kuin iltaruuankin nauttimiseen.

Nautintoja kaikille aisteille: makuhermoja kutkutteli ravintola Allee

Tunteja kestäneen saunomisen ja kylpemisen sekä hemmotteluhoitojen jälkeen ajatus kaupungille syömään lähtemisestä ei tuntunut kovinkaan houkuttelevalta. Niinpä päädyin hotellin omaan ravintolaan, vaikka siellä syöminenkään ei ollut osa kaupallista yhteistyötä.

Ravintolan ruokalista oli maltillisesti hinnoiteltu, ja käytyäni siellä kaikkina kolmena iltana uskallan suositella sitä myös makujen puolesta. Söin ensimmäisenä iltana sinisimpukat, toisena pihvin ja kolmantena salaatin – kaikissa maut olivat oikein kohdillaan!

Hotellin aamiaisella oli mistä valita. Mukavaa, että sen voi ostaa myös, vaikka ei majoittuisikaan Kalev Spassa. Sitä tulen hyödyntämään!

Allee-ravintola toimii myös hotellin aamiaishuoneena. Kalev Span aamupalalle annan erityismaininnan – pidin siitä todella. Joka aamu buffetiin oli ilmestynyt vähän erilaisia herkkuja, ja kiitän erityisesti pannukakuista, hyvistä puuroista ja yhden aamun rahkavuuasta. Kivan erilaisia syötäviä tuttujen aamupalaruokien rinnalla!

Ai niin, ne vinkit onnistuneeseen kylpylässä käyntiin!

Kuten kerroin, olin melkoinen keltanokka-noviisi ennen tätä Kalev Span -vierailuani. Kyselin Facebookin Tallinnatärpit-ryhmässä tottuneemmilta kylpylässäkävijöiltä vinkkejä sauna- ja allasosastoilla toimimiseen. Ja sainhan minä – vaikka mitä! 

Löydät koko pitkän keskustelun täältä, mutta poimin sieltä muutamia mainioita neuvoja (teksti jatkuu kuvan alla).

Kalev Spa alennus
 • Oma kangaskassi mukaan, johon saa kylpyjutut
 • Kylpytakki päällä kylpylään. Toisia ajatus ujostutti, mutta niin moni neuvoi menemään että minähän menin – eikä nolottanut yhtään! Kalev Spassa oli muuten mukavan kevyet ja isot kylpytakit.
 • Omat varvastossut mukaan.
 • Huoneesta pyyhe mukaan. Joissain kylpylöissä pyyhkeen saa myös saunaosastolta, mutta täältä ei saanut.
 • Hiukset kannattaa pestä vasta oman huoneen suihkussa niin ei tarvitse raahata kaikkia pulloja kylpylään.
 • Vesipullon mukaan ottamista suositteli moni – oli hyvä vinkki.
 • Mahdolliset hoidot vasta kylpylässä lillumisen jälkeen, niin rasvat ja muut kemikaalit eivät huuhtoudu kylpylään. Näin tein!
 • Itselläni oli piilolinssit päässä, mutta moni silmälaseja käyttävä suositteli jonkun vanhojen huonojen lasien ottamista allasosastolle.

Kalev Spa – mitä lähistöltä löytyy?

Oma kylpylälomani oli siitä harvinainen, että vietin todellakin suurimman osan ajasta hotellilla! Aamiainen oli katettu kello 11 saakka, joten nautiskelin ensin siitä kaikessa rauhassa. Sitten lähdin pienelle kävelylle ja lounaalle, mutta palasin takaisin heti kun Sauna Oasis aukesi kello 14. Loppupäivä menikin sitten kylpiessä ja hoidoissa.

Mutta jos sinä haluat tehdä lomallasi jotain muutakin (kuten suurin osa tietysti haluaa), niin tässä vinkkejä siitä mitä Kalev Span lähituntumasta löytyy:

Kaupunginmuseon kaunis sisäänkäynti.
Oletko käynyt tässä viehättävässä pienessä tee- ja kahvipuodissa? Se on aivan Kalev Span läheisyydessä.

Nähtävää:

 • Vanhakaupunki – totta kai! Se on aina nähtävyys itsessään. Kalev Spa on aivan Vanhankaupungin muurin tuntumassa, joten kun lähdet pääovesta vasemmalle, sitten oikealle ja heti vasemmalle niin olet Uuskadun alussa! Siitä sitten vaikka Olevimäkeä pitkin ylös ja Pikk kadulle nauttimaan Vanhankaupunkien kujien tunnelmasta.
 • Vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotellin ovelta löydät Tallinnan kaupunginmuseon. Jo sen rakennus ja pysyvä näyttely ovat tutustumisen arvoisia, mutta lisäksi siellä on myös kiinnostavia vaihtuvia näyttelyitä. Museon englanninkieliset sivut täällä, osoite on Vene 17
 • Yhtä lähellä kuin Kaupunginmuseo on toinenkin tutustumisen arvoinen nähtävyys, nimittäin Arkkitehtuurimuseo. Lue siitä lisää täältä: Arkkitehtuurimuseo on sekä vakava että vallaton. Matkaa ovelta ovelle on vain 300 metriä, ja osoite on Ahtri 2
Rotermanni Tallinnassa
Rotermanni-korttelin shoppailu- ja ravintolatarjonta on kivenheiton päässä Kalev Spa hotellilta.

Shoppailuja

 • Rotermanni. Tämä arkkitehtonisesti hieno alue tarjoilee shoppailumahdollisuuksia, kahviloita ja ravintoloita – ja on Mere puiesteen toisella puolella vain kivenheiton päässä Kalev spasta. Ota inspiraatioksi tämä Sooloiluja-sivuston Rotermanni-opas. 
 • Virukeskus on kaikille tuttu ostoskeskus aivan Tallinnan sydämessä, eikä sinnekään ole kuin muutaman minuutin kävelymatka. 
 • Vähän erilaisia ostoselämyksiä tarjoilee ihastuttava Katariinan kilta Venekadun ja Müürivahekadun välissä. Lue siitä lisää täältä, ja mene ihmeessä tutustumaan sen sympaattisiin käsityöläisiin.
 • Piipahda myös Olevimäen suloisessa pienessä Kohvieri-nimisessä kahvi- ja teepuodissa. Tuoksuvien tuliaisten lisäksi valikoimissa myös valtava määrä kivoja kahvi- ja teepannuja ja -kuppeja. 
Klikkaa kuvaa niin pääset lukemaan lisää ravintola Leestä.
art priori on nyt Must puudel
Art Priori tarjoilee ranskalaisen keittiön klassikoita.

Lähiympäristön ravintolat

Oli tosiaan harvinaista, että en malttanut ollenkaan lähteä illalliselle hotellin ulkopuolelle – niin rentoutunut ja laiskakin olo kylpylässä vietettyjen tuntien jälkeen oli. Mutta se ei tarkoita sitä, että ei sinun kannattaisi tutustua näihin:

 • Suosittu ravintola Leib muutti korona-aikaan konseptiaan, sisustustaan – ja myös nimensä! Lue lisää Lee ravintolasta täältä: Ravintola Leib on nyt Lee.
 • Olevimägi on tunnettu laadukkaista fine dining -paikoistaan:
  • Ranskalaistyyppinen Art Priori. 
  • Restoran 38, jolle joku on kristallipallostaan veikannut jopa mainintaa tulevaan Tallinnan Michelin-oppaaseen. 
  • Chedi on pitänyt pintansa vaikeiden aikojen läpikin. 
 • Aivan hotellin nurkilta löytyy kehuttu intialaispaikka Gurulue siitä lisää täältä. Lähistöllä on myös Chakra, jota monet pitävät kaupungin parhaana intialaisena. 

Mutta tässä vain muutama! Koko Vanhakaupunki ja Rotermannihan ovat aivan vieressä, joten ravintolavaihtoehtoja löytyy hotellin oman Allee-ravintolan lisäksi vaikka kuinka paljon.

Kalev Spa alennuskoodi

Koodilla TARPIT saat varauksestasi 15 % alennuksen! Se on voimassa 31.12.2023 mennessä tapahtuviin majoituksiin, sekä kauneushoitolan palveluihin. Korkeasesonkien eli esim. pääsiäisen, kesälomien ja joulun aikaan alennus on 10 %. 

Klikkaa itsesi tälle sivulle ja katso varauksen ohjeet ja ehdot.

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.