Willa Vaibz
Baarit,  Ravintolat

Nyt kolahti: Willa Vaibz on kuin aurinkoinen huvikumpu

Silloin tällöin harvakseltaan joku paikka onnistuu yllättämään oikein kunnolla. Nyt sen teki Willa Vaibz: retrotyyliin sisustettu ravintola huvikumpumaisesti rempallaan olevassa huvilassa, joka on jäänyt neuvostoajalla rakennettujen lähiöiden puristuksiin. Lue eteenpäin, niin kerron miten onnistuin tällaisen helmen löytämään.

Joskus parhaat paikat löytyvät sattumalta – niin Willa Vaibzkin!

Google-kartta on joskus Tallinnan tutkimusretkeilijän paras kaveri. En enää edes muista mitä olin kaupungin eteläisistä lähiöistä etsimässä, kun katse pysähtyi nimeen Willa Vaibz. Mitä ihmettä… ravintola josta en ole kuullut juttuakaan?

Homma eteni kuten useasti aiemminkin: klikkaus kartalta Googlen kuviin, ja sieltä eteenpäin ravintolan omille Facebook-sivulle. Tässä vaiheessa uteliaisuus ja into olivat iloisella nousukäyrällä – paikkahan näytti kiinnostavalta!

Pienen lisäselailun jälkeen pari asiaa oli selvillä: a) kiinnostavan näköisestä Willa Vaibzista saisi ruokaa, joten b) menisin käymään siellä ensi tilassa.

Siitä sisään vain! Willa Vaibz kutsuu viihtymään.
Willa Vaibzin pihalla kukkivat kielot.

Autolla pihaan ja bingo: olin saman tien myyty!

Minulla oli tarkoitus käydä hoitamassa muutama muukin asia samalla suunnalla, joten nappasin alleni oman auton julkisten sijaan. Karttapiste tosin oli suurten väylien varrella kahden jättilähiön välissä, joten perille olisi päässyt bussillakin.

Kurvatessani Kadakatieltä pihamalle huokaisin ääneen ihastuksesta: mikä talokaunotar! Ei todellakaan loistonsa vuosien kunnossa, mutta sitäkin ihanammin rappioromantikon silmiä hivelevästi rempallaan.

Willa Vaibz sisältä
Sisällä odotti tällainen näky. Tämähän on kuin Huvikumpu!

Auto parkkiin, ja pienen pihakierroksen jälkeen (ääneen huokailujeni jatkuessa) suunnistin pääovelle. Sen molemmin puolin olevat pylväät ja punainen matto kutsuivat peremmälle… mihin ihmeeseen olinkaan astumassa?

Vilpitön kysymys: milloin voin muuttaa sisään?

Jos huokailin hölmöläisenä pyöriessäni pihamaalla, niin sisällä ihasteluni nousi seuraavalle asteelle. Minkä helmen onnistuinkaan löytämään!

Lue myös tämä: Rappioromantikon päiväkävely Sitsin ja Koplin alueella. Nykyään kummassakin puhaltelee jo muutosten tuulet! 

Suurista ikkunoista tulvi sisään ihana alkukesän valo.

Rakastan vanhoja huviloita, patinaa, sopivasti rapistuneita pintoja, rennolla retrotyylillä sisustettuja tiloja, eriskummallisistakin esineistä koottuja asetelmia, pehmeitä sohvia, eriparisia tuoleja ja pöytiä, tunnelmallista valaistusta, lasiverantoja… ja täällä on kaikkea tuota!

Haluatko kuulla mitä muita uusia ravintoloita Tallinnaan on parin viime vuoden aikana tullut? Klikkaa ja lue Tallinnan uudet ravintolat 2022 – nyt on mistä valita!

Willa Vaibzin jokaisessa huoneessa riittää ihmeteltävää ja ihasteltavaa.

Ulkoisesti Willa Vaibzin tyyli on villi yhdistelmä Paju Villan tai Mon Reposin kaltaisia huvilaravintoloita ja retrotyyliin sisustettuja suosikkipaikkojani kuten Kopli Köök, Sveta tai Must Puudel. Puitteet olivat saman tyyppisiä kuin ensin mainituissa, mutta rento meininki muistutti enemmän jälkimmäisiä.

Kokkaileeko Willa Vaibz myös ruokaa, vai ihastellaanko siellä vain tunnelmaa?

Ruokalistan puolesta ollaan myös lähempänä kaupungin rentoja retropaikkoja, sillä fine dining tai edes varsinaisesta illallispaikasta ei ole kysymys. Itse söin päivittäin vaihtuvan arkilounasannoksen, kiinteällä listalla oli letkeään menoon sopivia pikkupaloja, salatteja ja pizzaa. Kallenkaan annos ei näyttänyt maksavat paljon kymppiä enempää.

Lounaani oli maistuva, joten en malta odottaa pääseväni testaamaan listaa laajemminkin. Tänne olisi kivaa tulla vaikka isommalla porukalla syömään ja nauttimaan lasillinen tai useampikin. Päivällä naapuripöydissä istuskeli useampikin läppärityöläinen, joten Vaibz selvästi venyy moneen.

Ai niin, ja joka arkipäivä tarjolla on myös vegaaninen lounas!

Lasiverannan tunnelmaa.

Missä Willa Vaibz oikein on?

No sehän tässä on yksi viehättäviä asioita, että Vaibz on niin epätodennäköisessä, suorastaan härössä paikassa ettei paremmasta väliä! Toisella puolella alkaa Mustamäen lähiö, toiseen suuntaan kävellessä tulee vastaan Õismäen jättitaloja.

Willa Vaibzin naapurissa on Vilgo Lilled kukkakauppa ja puutarha. Klikkaa niin pääset heidän sivuilleen!

Pihan yhdellä laidalla suhahtelee Tammsaaren puistotien ja toisella Kadakatien vilkas liikenne. Samassa risteyksessä oli aikoinaan suosittu ravintola Umami, mutta se purettiin uusien kerrostalojen alta.

Osoite: Kadaka tee 62 

Willa Vaibzin Facebookista näet aukiolot, päivän lounastarjoukset ja muut ajankohtaiset tiedot. Ruokalistan löydät täältä

One Comment

  • Anne-Maarit Heinonen

    No oletpa taas varsinaisen aarteen löytänyt! Tuonne on pakko päästä. Ja sopivasti noitten lähiöiden välissä, kunnolen ajatellut että niissäkin pitäis joskus käydä. Ihanaa kun sun into välittyy tekstistä ja tarttuu oitis!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.