Checkpoint Tallinn Kopli-kadulla
Mennyttä Tallinnaa

Checkpoint Tallinn on hyvä syy lähteä pohjoiseen

EDIT: Checkpoint Tallinn on sulkenut lopullisesti ovensa. Tämä postaus on siis enää vain havinaa historian lehdillä:

– – – – – – – – – 

Eksyn yleensä kivoihin, itselleni uusiin paikkoihin puolivahingossa tai jonkin kuulemani vinkin tai lukemani jutun perusteella.  Checkpoint Tallinn -nimiseen baariin sen sijaan törmäsin totaalisen sattumalta. Huomasin kyltin kadulla ajaessani Kopli-katua pohjoiseen, vetäisin u-käännöksen ja kävelin sisään. Se on paikassa, johon ei juuri vahingossa eksyisi.

Enkä muuten usko että paikasta on moni muukaan kuullut. Jopa naapurissa olevan Odeon-ravintolan tarjoilija ei tiennyt siitä mitään, vaikka etäisyyttä on vain muutama kymmenen metriä. Jos siis haluat käydä baarissa jonka vain harva on löytänyt, ota suunnaksi Checkpoint Tallinn.

Checkpoint Tallinn Kopli-kadulla
Picture Kadri Eisler alias Gray Eyed Baker
Picture Kadri Eisler alias Gray Eyed Baker
Checkpoint Tallinn Kopli-kadulla

Pohjoiseen? Mistä tämä Checkpoint Tallinn löytyy?

Se löytyy samasta risteyksestä aiemmista postauksistani tuttujen ravintoloiden Tru ja Odeon kanssa, läheltä mainiota Paavli Kaltsukas -kirpputoria. Etäisyyttä Balti Jaamin torilta on vajaat pari kilometriä, mutta jos kävely ei innosta, niin matka taittuu vikkelästi raitiovaunulla. Linjat 1 ja 2 kulkevat tämän samaisen risteyksen läpi.

Miksi sinne saakka kannattaisi lähteä käymään? No sepä onkin hyvä kysymys, johon en edes osaa vastata mitenkään tyhjentävästi. Ehkä siksi, että siellä on tosi sympaattisen omintakeinen meininki. Ja ystävällistä porukkaa. Ja hyviä drinkkejä. Ja ruokaakin, silloin kuin sille päälle sattuvat.

Checkpoint Tallinn Kopli-kadulla
Checkpoint Tallinnan brunssi
Picture Kadri Eisler alias Gray Eyed Baker
Checkpoint Tallinn Kopli-kadulla
Picture Kadri Eisler alias Gray Eyed Baker
Checkpoint Tallinn Kopli-kadulla
Picture Kadri Eisler alias Gray Eyed Baker

Checkpoint Tallinn… kerro lisää!

Paikka tosiaankin näyttää vanhalta vartioasemalta, siitä varmaankin nimi Checkpoint Tallinn. Karun betonipömpelin sisällä on lämmin tunnelma ja hauskan boheemi sisustus. Itse istuskelin maukkaita grillileipiä mussutellen mukavalla sohvalla keskellä päivää, mutta näkemistäni kuvista päätellen hämärän ja pimeän tullen tunnelma sen kun vaan tiivistyy, kun valosarjat ja kynttilät syttyvät.

Tähän sopii tv-shopista tuttu ”eikä tässä vielä kaikki”, sillä Checkpoint Tallinn on ennen kaikkea cocktail-baari. Iltameiningistä en osaa kertoa tarkemmin, sillä kävin siellä arkipäivän brunssilla nauttien hauskasta juttuseurasta paikan omistajan, tiskin takana olleen tytön ja toisen asiakkaan kanssa. Meininki oli rentoakin rennompaa, ja tarjoilut herkullisia.

Brunssia on ulkona olleen taulun mukaan tarjolla silloin kun sattuu olemaan. Facebook-sivujen mukaan paikka on auki 25/8, joten siitä voisi päätellä että ovet ovat suurella todennäköisyydellä auki. Tai sitten ei. Kannattaa laittaa heille viestiä Facebookin kautta ja varmistaa ovatko paikalla. Heinäkuuksi he ainakin sanoivat lähtevänsä kesälaitumille, eli loppukesällä varmemmin. 

Picture Kadri Eisler alias Gray Eyed Baker
Picture Kadri Eisler alias Gray Eyed Baker
Checkpoint Tallinnan brunssi
Checkpoint Tallinnan iltamenoa

Mitä muuta lähistöltä löytyy?

Hyvä asia on se, että jos Checkpoint Tallinn sattuu olemaan kiinni, lähellä on myös ravintolat Odeon ja Tru. Ja kirppiskeskus Paavli-kadulla. Raitsikkamatka pohjolaan ei ole siis turha.

Tänne tulen tasan varmasti toiseenkin kertaan – iltaiseen aikaan, kun tunnelmavalot palavat ja coctailbaari on auki. Tai olisi se varmaan päivälläkin ollut. Autoilevana reissulaisena tyydyin kuitenkin alkoholittomaan kombucha toniciin, joka oli älyttömän hyvää!

Tämän postauksen kuvat eivät muuten ole kaikki omiani. Todellakaan. Huonommat ovat, paremmat eivät. Taisin keskittyä enemmän höpöttelyyn kuin linssin läpi katseluun, joten omat otokseni jäivät melko vaatimattomiksi. Osa kauniista annos- ja drinkkikuvista on Leana Mägi nimisen naisen, joka on Checkpoint Tallinnin herkkujen takana. Hänen Instagram-tilinsä on nimeltään Kizkadelicious. Postauksessa on myös tiskin takana hyörineen suloisen Kadri Eislerin eli Gray Eyed Bakerin kuvia. Tsekkaa hänen Instansa täällä. Iltakuvista taas kiitos kuuluu Checkpoint Tallinn’in Kristo Mägi & Fred Klein nimisille tyypeille.

Haluatko löytää muita erikoisia paikkoja? Tässä muutamia!

Jos tuntuu että tutut paikat Tallinnassa on jo nähty, niin testaapa nämä:

  • Erinavate Tubade Klubi Telliskivessä. Auki vain tapahtumien aikana, joten varmista asia heidän Facebook-sivuiltaan.
  • Alle vuoden vanha ginitislaamo ja baari Junimperium, myöskin Telliskivessä. Auki loppuviikon iltaisin. Ainakin minun mielestäni yhdet kaupungin parhaista drinkeistä!
  • Ja tietysti Salakapakat! Listasin tänne kaikki ne, jotka saan paljastaa. Ihan kauheaa, että en saa kertoa kaikkia – niitä on nimittäin enemmänkin, mutta olen luvannut pitää suuni kiinni. Sinun pitää löytää loput siis itse!
Checkpoint Tallinnan iltamenoa
Liity TALLINNATÄRPIT Facebook-ryhmään, niin saat parhaat vinkit matkallesi. Siellä monta tuhatta Tallinnan ystävää on valmiina vastaamaan kysymyksiisi – ja tervetuloa jakamaan myös omia tärppejäsi. Klikkaa kirkkoa ja liity!

2 Comments

    • Henna Mikkilä

      Samaa mieltä! Tykkään muutenkin tuon Pohjois-Tallinnan rosoisuudesta. Oletko käynyt katselemassa Põhjalan tehtaalla? Nyt sinne taitaa päästä vähän useammin kuin ennen, mm. Kokomon paahtimo on ymmärtääkseni siirtymässä sinne. Kiinnostavaa! Täällä on juttua siitä. Ja täällä Koplin linjoista.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.